reklama

Porady na CITO!

Mamo bobasa - ja do kapieli uzywam oilatum albo hippa. One nawilzaja skore. Czasami smaruje balsamem. Dzis kupilam krem na kazda pogode czy jakis taki babydream

Ja mam 2 pyt.

1. Adas wyrywa sie do siedzenia. Trzymam go pod paszki, ale glowa ucieka mu do przodu - normalne to?
2. Po jakim czasie od jedzenia pozwalacie dziecku lezec na brzuszku?

reklama
Dziekuje dziewczyny!
W takim razie moze i ja zaczne smarowac balsamem po kapieli, chociaz dwa razy w tygodniu:/ od samego poczatku niczym jej nie smaruje, ale nie ma problemu ze skora.

Makota, na brzuszku klade tak jak GiB napisala, a z siadaniem to wydaje mi sie, ze jak mu leci glowa to znaczy, ze nie jest gotowy.

Ostatnia edycja:
A ja na brzuszku kładę ok. 10 min, po beknięciu. Czasem coś uleje ale raczej trzyma w brzuszku treści. Zresztą jak po beknięciu ją położę na plecach i odrazu sama przekręca się na brzuszek - strasznie trudne stało się ubieranie jej na przewijaku :laugh2:

Jeżeli chodzi o trzymanie główki - myślę, że to normalne.

A dzieci odchylają wam się w dwie strony czy mają jedną preferowaną? Bo Melka zdecydowanie podpiera się lewą ręką a ciągnie do przodu prawe ramię, w drugą stronę w ogóle nie wykazuje aktywności.

reklama
Przyobserwowałam ją dzisiaj. Jak siedzi w bujaku to ciągnie dwie ręce do przodu i za nimi idzie głowa - równo ciągnie ręce. A tak po skosie z przewijaka wstaje. Czyli raczej norma, bo z plecków inaczej niewygodnie wstawać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry