reklama

Porady na CITO!

reklama
Ja byłam ponad 2 msc. U malego była drobna wysypka kaszka, ale głównie śluz w kupie. Nie było łuszczacych się placków.

Wysypka zeszla po 3 dniach a śluzu było cały czas tyle samo czyli dość dużo. Jagodka mówiła, że u niej było lepiej po 3 tyg. Po takim czasie się oczyszcza organizm, więc jeśli chcesz sprawdzic czy to to, to ja bym nie jadła nic z mlekiem.

Białko sojowe może wywolywac reakcję, ale nie musiala. Lepiej wybrać migdalowe czy ryzowe.

U nas okazalo się, że to chyba jajko a śluz sam przyszedl po 3 msc.

Kawa i mocna herbata chyba mogą uczulać

Już pomysłu nie mam. Kupy są cały czas brzydkie, śluz, smrodek i jednolite - głównie to się nie podobało pediatrze.
Dochodzi ciemieniucha wydawało mi się, że ładnie schodzi ale nie.
Ten liszaj na szyjce raz zagoi się i niby ok a za chwilę znowu się zaogni. :(
To odstawiam to mleko. Zostanę na wodzie, chlebie, wędlince z indyka, kurczakach z ziemniakami na obiad i jablkach dla rozrywki. Zobaczymy czy będzie efekt po tygodniu.
Nie wydaje mi się, żeby Mel się męczyła ale te skórne objawy :/ coś nie działa.

Michalina - jak pije kawe z mlekiem jest ok. Jak jem ser zolty jest ok. Jak pije kefir jest ok, a np po twarogu, jogurcie i maslance - sluz. Testowalam kilka razy...

Niektorzy mowia, ze alergen to alergen, ale po codziennej kawie z mlekiem jest ok.

Gastro mowi, ze sluz w kupie nie zawsze jest objawem czegos niepokojacego

U nas też teraz kupy są jednolite i trochę gęstsze, ale nie wiem czemu. Bylam na jakimś wykładzie, gdzie pediatra mówił, że zmiany skorne częściej wynikają z pielęgnacji niż diety. Poza tym azs na świecie diagnozuje się u 3% dzieci a w Polsce u 30%, co mówi samo za siebie.

Ja byłam na diecie i było to bez sensu, ale lepiej się przekonać samemu.

Tylko jeśli to rzeczywiście to, to tydzień może nie być miarodajny

Ja miałam usg brzuszka, badanie krwi i jak miał te czarne kupy co wrzucalam zdjęcia, to kal na krew utajoną, ogólne i flore bakteryjną. Wszystko wyszło prawidlowo, a śluzu było naprawdę bardzo dużo

Aaaa... Usg brzuszka bylo robione z okazji wnetorstwa. Badanie krwi, moczu, kalu i posiew moczu i kalu. To wszystko przy kolkach mielismy zlecone. Typowo z powodu nietolerancji nic.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry