reklama

Porady na CITO!

A też miał momenty kiedy było bledsze, pokryte jakby strupkami lub czymś co rzeczywiście przypominało ciemieniuchę. Miał pas na czole i drugi na czubku głowy. Smarowałam Bepanthenem sensiderm, ale dopiero zmiana w diecie spowodowała ,że zniknęło całkowicie.
Może to alergia lub zbieg okoliczności.
Z tym,że u nas za alergią przemawiała też niespokojność uogólniona ;-) i gorsze kupki.

reklama
Spróbuj wyeliminować najbardziej podejrzane pomarańcze i zobaczysz. U nas po ok 5 dniach zmiany zniknęły, a były dość długo.
Mam nadzieję,że nie wrócą bo moja teoria weźmie w łeb ;-)

Lilla, dzięki że pytasz. Zaczerwienienie trochę zbledło ale nie znikło. Dziś pediatra to oglądał i stwierdził że to może być od czapki albo to ciemieniucha/łzs. Polecił smarować oliwka przed kąpielą i tak będę robić.

u nas często ciemieniucha sie zaczerwienia. nasz pediatra twierdzi że to ciemieniucha wynikająca z jakiejś nietolerancji pokarmowej. zrobiło mi się też na brewce. jest czerwone.

Mamy starszakow przechodzilyscie trzydniowke? Kurde Ola ma ta temp między 37,5 a 38,3 a oprócz tego żadnych objawów,bawi się, skacze, trochę mniej je i czekolada ją nie kusi...

Moja córka miała, sama temperatura,ale taka 38-39, formę miała niezłą. Siły straciła w momencie pojawienia się wysypki, osłabiona była potem.

Niestety u dziecka wymioty i temp mogą być przy wszystkim.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry