reklama

Porady na CITO!

reklama
Ja dzis mialam jazde z Dasiem. Podkowka, placz, ciekna lzy, za chwile smiech. Szkoda, ze nie mialam jak nagrac.

U nas tez chyba zeby ida. Pomaga smok i tulenie...

Jakie czopki macie i po jakim czasie trzeba wyrzucic syrop? Otwarty moze stac do konca terminu waznosci? Na ulotce nic nie wyczytalam.

Coś mi świta,że nasz syrop może być otwarty przez 6 msc, ale głowy nie dam.

Ja mam Ibufen, Ibum lub jakiś inny w wersji forte. Wszystko jedno. Do tego paracetamol w czopkach i syropie (Pedicetamol).

Angelika, albo lek zaczął działać albo ząb się przebił.
Moja córka tak zabkowała. Nie było prawie marudzenia, tylko 5 min panicznego płaczu tak nagle i ząb był.:tak:

Niestety zab sie nie przebil od rana 38,9 i placz :( w nocy cyc raz rano nie chcial cycki skamienialy lyzeczka mu troszke dalam i dopiero teraz zjadl od 1,30:szok: idę z nim do lekarza bo coś kaszle jeszcze przy tym;/

Jaki wpływ na kupki ma dynia? Bo Zola nie regularnie robi kupy, a chciałam dzisiaj jej dynie dać na obiadek. Wole żeby nie zatwardzała bo i tak czopki paracetamolu stosujemy.

Angelika wciskaj mu wodę na siłę np strzykawka tą od lekow, nawet po kilka ml... Lekarka mi kazała Zuzi na siłę właśnie wlewać picie. Wodę, w ostateczności sok lub wodę z cukrem, oby coś załapał

reklama
Angelika, ja bym poszła koniecznie do lekarza. Nie wierzę w tak wysoka temperaturę tylko od ząbkowania.
Na studiach nam ciągle powtarzali,że obwinianie zębów o gorączkę, biegunki, wymioty itp to duże nadużycie. Podobnego zdania jest nasza pediatra.

Ślnienie, marudzenie ew lekki stan podgorączkowy jeszcze ujdzie, ale nic poza tym.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry