reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Dziewczyny - zauważyłam że moja malutka bardzo żywo reaguje jak odsuwam zabawkę od niej na jakieś 80 cm nawet metr od jej oczu. Macha rękami, nogami (to znaczy bardziej niż zwykle;) ), otwiera buzię, pokrzykuje.
Już sama nie wiem, czy to dowód, że poprostu widzie z odległości przedmiot inaczej, z innej perspektywy i to jest ciekawe dla nie - czy może coś jest nie tak z jej wzrokiem?
Ja ymsle, ze ona daje Ci znac, ze chce ta zabawka i masz jej ja oddac ;)

Alan moj to prawie z rak wyskakuje aby cos siegnac z dalszej odleglosci :)

Naszym dzieciaczkom wyostrza sie wzrok i widza juz lepiej na odleglosc, wiec saciekawsze swiata!

reklama
dziewczyny muszę się Wam pochwalic:D moje dziecko wczoraj pierwszy raz bardzo wyraznie powiedziało ma-ma!! pewnie nie swiadomie ale bylismy z moim Ł w szoku!!:D a ja oczywiście jestem strasznie dumna:) a co do reagowania na przedmioty to u nas sprawa wyglada w ten sposob: trzymam cos w rece np. zabawke a Lena ja chce to poprostu wyciaga rączki, jak chce np. isc do skoczka to patrzy na niego i nie spuszcza wzroku:) a wszystko co jest w poblizu jej rączek koniecznie musi byc jej:) łapie za firanki, liscie kwiatów, obrusy itp.

magda gratuluję ..

moja powiedzała pierwszy raz mama w niedzielę dzień po przylocie do pl..
to już nie było takie takie mamamam tylko czyste mama..
tak się wzruszyłam że aż popłakałam:zawstydzona/y:

Kamcia wlasnie to wypowiedziane przez Lene mama było dokładne i wyrazne!!:) choc nie jest to jeszcze raczej świadome daje powod do radosci:)

A moj dzisiaj do swojego odbicia w lustzre krzyczal : Ej!
Nauczy sie chyba od brata!
I postep w jedzeniu z lyzeczki-nie plul ;)

Kamcia wlasnie to wypowiedziane przez Lene mama było dokładne i wyrazne!!:) choc nie jest to jeszcze raczej świadome daje powod do radosci:)
pewnie nie tak do końca świadome... hih
ale zawsze cieszy ..
moja to tak mówi bo moja mama cały czas do niej gada :
mama mama mama mama baba baba baba baba mama mama mama baba baba
i ona wkońcu załapała:-D

pewnie nie tak do końca świadome... hih
ale zawsze cieszy ..
moja to tak mówi bo moja mama cały czas do niej gada :
mama mama mama mama baba baba baba baba mama mama mama baba baba
i ona wkońcu załapała:-D

no własnie ja robie dokładnie tak samo:) caly czas mowie do nieja mama, tata i takie podstawowe wyrazy ale mama oczywisci najczesciej jej powtarzam:-D a moze to jednak swiadome...:-D

Magda gratulacje :)
Hmm... mojemu syneczkowi jedyne co jest ostatnio atrakcja to własne odbicie w lustrze :) hmm...mały narcyz
przezyłąm dziś szok. Od jakiegos czasu mały sprawnie sie przekrecał sie z pleców na brzuch , po czym jeszcze wczoraj krzyczał zeby go z powrtotem przewrócić a dziś kręci sie wokól siebie jak nakrecony :) hmm... moze jutro bedzie chodził :D

Magda gratulacje :)
Hmm... mojemu syneczkowi jedyne co jest ostatnio atrakcja to własne odbicie w lustrze :) hmm...mały narcyz
przezyłąm dziś szok. Od jakiegos czasu mały sprawnie sie przekrecał sie z pleców na brzuch , po czym jeszcze wczoraj krzyczał zeby go z powrtotem przewrócić a dziś kręci sie wokól siebie jak nakrecony :) hmm... moze jutro bedzie chodził :D
Alan tez lubi ogladac sie w lustrze, a jeszcze bardziej lubi gdy razem sie ogladamy i on ma wtedy az dwie mamy :))))

A z tym kreceniem sie na brzuszku musi byc Antos rozkoszny! Az zazdroszcze;) ale tak pozytywnie :))

reklama
dziewczyny muszę się Wam pochwalic:D moje dziecko wczoraj pierwszy raz bardzo wyraznie powiedziało ma-ma!! pewnie nie swiadomie ale bylismy z moim Ł w szoku!!:D a ja oczywiście jestem strasznie dumna:) a co do reagowania na przedmioty to u nas sprawa wyglada w ten sposob: trzymam cos w rece np. zabawke a Lena ja chce to poprostu wyciaga rączki, jak chce np. isc do skoczka to patrzy na niego i nie spuszcza wzroku:) a wszystko co jest w poblizu jej rączek koniecznie musi byc jej:) łapie za firanki, liscie kwiatów, obrusy itp.

magda gratuluję ..

moja powiedzała pierwszy raz mama w niedzielę dzień po przylocie do pl..
to już nie było takie takie mamamam tylko czyste mama..
tak się wzruszyłam że aż popłakałam:zawstydzona/y:

No gratulacje mamuski, moja mala najwyrazniej mowi "Nie"! Ale mama jeszcze sie jej nie wyrwalo, choc namietnie cwiczymy ;o)

Do góry