reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

Agatka juz utrzymuje sie w pozycji do raczkowania, zrobila nawet kilka "krokow" ale na tym koniec...poza tym gada po swojemu jak najeta i widac po jej zachowaniu ze coraz wiecej rozumie

reklama
My tez tylko pelzamy, o raczkowaniu na razie nie ma mowy-a z sylab Jas ukochal sobie buuuu i tylko tego uzywa no czasami ewentualnie me-zadne da da. ma ma- a tak czesto mu je powtarzam

Hej hej dawno nie byłam a tu takie ładne nowiutkie forum ... no no no... :) Moja Córcia jutro kończy 6 miesięcy i robi co następuje:
- raczkuje - do przodu i do tyłu hehe
- staje oparta na rekach i stopkach - taki mostek jakby - ale nie przemieszcza sę w tej pozycji
- turla się po łóżku jak szalona - z brzuszka na plecy i zaraz fika z plecków na brzuszek
- siedzi sama bez podparcie :)
- stoi przy łóżku lub w łóżeczku jak się chwyci czegokolwiek
- przekłada zabaweczki z rączki do raczki
- sama pije mleczko i herbatkę z butelki, przy czym trzyma butelkę jedną rączką bo oczywiście drugą już szuka zabawki :)
- gada jak najęta - głównie hej hej lu ojojojojojojo lub ajajajajaa lub ejejejeje
- jak się uderzy lub przewróci i płacze to mówi przez łazy ajajajajajaj (naprawdę urocze to to)
- robi "papa" ale dopiero po kilku minutach po wyjściu gościa hihihih
- śmieje się jak widzi bajeczkę - zwłaszcza elmo z ulicy sezamkowej ja rozśmiesza swoim jatatata!!! i elmo kocha rybkę - głośno się śmieje - wręcz krzyczy
- pływa pod wodą (trzy miesiące już chodzi na basen)
- tańczy przy muzyczce trzymana pod paszki
- uwielbia zabawę w "a kuku!"

No to na razie tyle... pewnie jest wiele rzeczy których nie wymieniłam bo są dla mnie normalne i naturalne :)))

Pozdrawiam serdecznie!

reklama
Do góry