reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

Maggusia on siedzi, ale jak się go posadzi. Sam jeszcze się nie podnosi do wstawania. A w wózku to wariat tak szaleje, że się boję czy nie wypadnie a nie zapnę go bo krzyk. W tym albo nastęnym tygodniu kupujemy już nowy wózek. Muszę zwrócić uwagę żeby miał coś "między nogami" żeby nie przeleciał. A co do tej miny to jest komiczna.
Zapomniałam wam napisać - OZInek jak leci piosenka "Trebles trebles" takie disco (polo) techno :) to patrzy w telewizor albo słucha radia jak zahipnotyzowany :D Albo jak są pzrerywniki reklamowe z melodyjkę to też od razu zamiera - chyba będę miała muzykalne dziecko. Wczoraj mu śpiewałam głośno (biedne jego uszy) to na mnie patzrył jakby nie wiedział co robię :)
Wczoraj też położyłam go do łóżeczka to się w nim kulał i kręcił w kółko. Nadal nie wiem czy to właśnie TO pełzanie :) Chyba tak, nie ?

reklama
Nie przeczytałam jeszcze całego wątku ale tylko chciałam napisać, że mój synek zaczął wreszcie z brzuszka przekręcać się na plecki ;D Bo na brzuszek już od dawna fika ale nie umiał wrócić na plecki. A teraz leżymy razem na łóżku i on kula się do mnie tam i spowrotem :laugh:
Pozdrawiam

hmm...no to jak to jest z tym sadzaniem dziecka?? wy sadzaicie czy dziecko samo powinno tak dlgo cwiczyc az samo to zrobi?? Agatka podciaga sie w wozku do siadania i jest coeraz blizej ale jak sama ja posadzilam dzisiaj na podlodze to od razu lezala...ale boje sie ja tak sadzac zeby trenowala wiec sama juz nie wiem...musicie miec silne dzieciaczki ze juz w 5 miesiacu tak siadaja :laugh:

Moja Kinga już siedzi!!! Ale tak śmiesznie na jednym półdupku i podpiera się rękami. No, ale siedzi i uśmiech ma on ucha do ucha ;D

Ch aga i Ivon Gratulacje!postepow.

Mama Boo no wlasnie a ty go tak sama sadzasz?

Ewunia ja jak Briana rzymam to siedzi ale boje sie zeby tak sam siedzial tez nie wiem czy mam czekac az sam to zrobi?

Jak byłyśmy na usg bioderek, to lekarz uczulał,żeby nie sadzać dzieci, że jak przyjdzie ich pora, to same usiądą. I tak samo z chodzeniem.

Ja go sadzam sama, bo nie widzę w tym nix złego w szczególności, że nie p odpieram, go na chama poduszkami ani nic z tych rzeczy (przypuszczam, że o to chodziło lekarzowi - Ivon), bo OZIk już ładnie siedzi - czasem nawet bez podpierania. Nie rozumiem takiego myślenia lekarzy - pzrecież go nie przypnę pasami do łóżka, skoro się podnosi i płacze jak go nie sadzam albo podniosę do pozycji stojącej.

mamo boo ja mam tak samo chce siedziec i koniec nie da rady jej uwiązać
ja ją sadzam na dywanie na kocyku a w koło robie w razie upadku ochraniacz z duzego koca :)
nie podtrzymuje jej ten koc tylko jak upadnie to glowka na niego

reklama
Aha kurcze to u mnie jeszcze tak prosto nie siedzi bo probowalam tylko jak go posadze to tak jakos do przodu za bardzo jest i czasami leci na jedna strone ::)

Do góry