27011...Dukan jest dla nerek hardcorowy, a skoro piszesz, że masz problemy, to ja bym sie nie zdecydowała...szkoda zdrowia...Dukan raczej jest korzystniejszy dla "zdrowych" nerek

Lepiej i bezpieczniej dla Ciebie MŻ...
Ja juz też na tej diecie (MŻ) od środy popielcowej, codziennie notuje sobie wszystko co jem, zeby nie miec błędnego pojęcia o tym co rzeczywiście zjadłam, 5 małych posiłków, jem zawsze wtedy kiedy kończę karmić Młodego, czyli średnio co 3 godziny i jakos to leci...pierwsze dwa dni czułam ssanie w żołądku, ale juz od trzeciego dnia spoko...zaczynałam z waga 63 kg ( przed druga ciąża ważyłam 64, także te kilogramy, które mi wiszą, to jeszcze pozostałośc po pierwszej ciąży), pierwsze ważenie będzie po tygodniu, zeby sie za często nie stresowac wchodzeniem na wagę
Przed pierwsza ciąża schudłam na MŻ 12 kg w 3 miesiące (z 68 kg do 56 kg) mój wzrost to 164 cm, byłam wtedy zachwycona i wygladałm dobrze, także mam ten sam cel 55-56 kg. Mam mega silna motywację, jeszcze chyba nigdy takiej silnej nie miałam...a to co
Mła napisała o małych jeansach jest super...ja równiez będe miała większą przyjemnośc wyglądając super w swoich małych jeansach, niż wpychajac w siebie jakies kebaby, słodycze i inne bomby kaloryczne. Także życze Wam i sobie powodzenia!