reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Powrot do formy sierpniowych mam :)

Dominiqe nie wolno brac skrzypu polnego jak sie karmi , pytałam i w aptece i pediatry.MI też garściami wyłażą i niec nie pomaga, zastosowałam vichi i nadal wyłażą, to już chyba taki urok pociążowy i karmienia piersią.
Kilogramy nadalmi nie schodza, brzuch jakbym w 5miesiacu była, ogólnie wyglądam przerażajaco i strasznie mi z tym źle bo zawsze ważyłam 63-65 a teraz 85:szok:cycki obwisłe, dupa z celulitem, koszmar:no:i zęby zaczeły mi się sypać. A niedługo lato i chcemy jechac nad morze, chyba będe chodzic w ubraniach ciążowych jak tak nadal pójdzie:-(

reklama
mada, tylko czekac lata!!:-) wtedy wieksze szanse na spacer a co za tym idzie wieksze szanse na spalenie kilku kalorii;-) a ze wtedy tez wiecej wit. D to i samopoczucie sie polepsza;-) glowa do gory!:laugh2:

Mada, ja niby zjechalam 20 kilo ale i tak nie moge na siebie patrzec. Waze 10 kilo mniej niz przed zajsciem w ciaze, a i tak o co najmniej dwadziecia za duzo :-( Marzy mi sie waga 70 kilo - kilka lat temu tyle wazylam i czulam sie fantastycznie, no i spaslo sie dziecko na hormonach chociaz malo jadlam, :-( ale zeby tyle wazyc to musialabym zrzucic 25 kilo... Marzenia :-( Zreszta co sie przejmowac, i tak jestem "najwieksza" sierpniowa mama, to co bede obnizac swoje statystyki ;-) :

dominique, ja stosowalam przez jakis czas vichy, i troszeczke pomoglo...wypadaja mniej ale nadal sa cienkie i bez wyrazu....:baffled:

fryzjer zaproponowal "wax" to balsam-maska, do kupienia w aptece, podobno rewelacja, bo po nim wlosy szybciej rosna i lekarze.,go polecaja kobietom po chemioterapii.....

musze tego poszukac, bo w aptece niedaleko mnie, nie mieli:baffled:
koleżanka używała tego waxu i naprawdę jest super,chyba też zakupię jak oczywiście nie zapomnę bo chyba cos na pamięc muszę też sobie zapodać,ostatnio to sie kręcę po mieszkaniu i zapominam co miałam zrobić

Aga, to z przemeczenia.
Ja reaguje w ten sposob, ze gadam od rzeczy. :-) Myla mi sie slowa, a jak jakies ma wiecej niz 3 sylaby, to zacinam sie w polowie... ;-)

czesc mamuski:-D tez do was dolaczam z 25 kg:szok: bagazem ktorego musze sie pozbyc, bo az wstyd ze sie tak zaniedbalam:zawstydzona/y:. Przed ciazami wazylam jakies 63-65 a teraz to nawet nie pisze ile waze bo masakra. Co na razie powoli udaje mi sie robic to trzy glowne posilki o ustalonych w miare porach, to jedzenie do osiemnastej to nie zawsze sie udaje, przynajmniej trzy razy cwiczenia- przewaznie brzuszki i rozciaganie, no i jak na razie zgubilam poswiateczne obrzarstwo.
Jak bedzie jakis postep to dam znac:tak::-)

Ja mogę się pochwalić małym skucesem bo zgubiłam 23 kg z ciąży, ale jeszcze trzy mi zostało w sumie nie miałabym nic przeciwko nim jakby nie były ulokowane na udach, talię mam ok a tu na dole takie balerony wyłażą i wyglądam poprostu smiesznie. Ale najbardziej mnie wkurza to że po ciązy ciągle mi jakies wrzody na dupsku się robią :( mam już tego dość no i odkąd urodziłam mam potworne bóle głowy non stop, nigdy wcześniej aż tak silnych nie miałam tłumaczę sobie że to z przemęczenia ale czy któras z was ma podobnie ?

Ja mogę się pochwalić małym skucesem bo zgubiłam 23 kg z ciąży, ale jeszcze trzy mi zostało w sumie nie miałabym nic przeciwko nim jakby nie były ulokowane na udach, talię mam ok a tu na dole takie balerony wyłażą i wyglądam poprostu smiesznie. Ale najbardziej mnie wkurza to że po ciązy ciągle mi jakies wrzody na dupsku się robią :( mam już tego dość no i odkąd urodziłam mam potworne bóle głowy non stop, nigdy wcześniej aż tak silnych nie miałam tłumaczę sobie że to z przemęczenia ale czy któras z was ma podobnie ?
ja potworne bóle głowy to miałam przed ciązą ,do tego stopnia ze leżałam na neurologii w szpitalu. po ciąży jak ręką odjął, czasem tylko trochę oli jak jest niskie ciśnienie ale to sofcik z tym co było wcześniej.

czesc mamuski:-D tez do was dolaczam z 25 kg:szok: bagazem ktorego musze sie pozbyc, bo az wstyd ze sie tak zaniedbalam:zawstydzona/y:. Przed ciazami wazylam jakies 63-65 a teraz to nawet nie pisze ile waze bo masakra. Co na razie powoli udaje mi sie robic to trzy glowne posilki o ustalonych w miare porach, to jedzenie do osiemnastej to nie zawsze sie udaje, przynajmniej trzy razy cwiczenia- przewaznie brzuszki i rozciaganie, no i jak na razie zgubilam poswiateczne obrzarstwo.
Jak bedzie jakis postep to dam znac:tak::-)
cześć anulka!! powodzenia w zmaganiach, ja taka konsekwentna nie jestem ale trochę ruchu też by mi się przydało:laugh2:
Majka a nie bierzesz ty czasem cerazette? mnie po tym okrutnie głowa bolała, odstawiłam i przeszło, albo tak jak u Agi z ciśnieniem związane...

reklama
Aga, to z przemeczenia.
Ja reaguje w ten sposob, ze gadam od rzeczy. :-) Myla mi sie slowa, a jak jakies ma wiecej niz 3 sylaby, to zacinam sie w polowie... ;-)
ollesia też tak mam:-D i czasami robię długie spacje jak gadam, bo zapomniałam w ogóle co chciałam powiedzieć:-D

Do góry