reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Prezenty, prezenty... :)

reklama
Mój małżonek to nawet pozarażał rodziców swoich i moich, także choć cała czwórka jest po 60tce, to śmigają na kompach i w necie aż miło. Cieszę się, bo nie muszę wydawać kasy na telefon, żeby pogadać z mamą lub teściową, bo niemalże codziennie gadamy na Skype :tak::-)

4 tys. to jest rzeczywiście wydatek, ale jest szansa, że przy kolejnej grze jeszcze podoła. Taki za 2,5 mógłby byc już za słaby. I musielibyście kupic kolejny.:-);-):tak:

Ech te chłopy, ale muszę przyznać, że model wybrał najkorzystniejszy za taką cenę :tak:
NAJMOCNIEJSZY FL90 T7700 4GB 200GB 1440X900 FV GWA (286201251) - Aukcje internetowe Allegro
Jest szansa, że posłuży nam długo.
Nawet ja w pracy do obróbki grafiki (a czasem zdarza się, że dostaję plik graficzny ważący 2GB! i muszę go obrabiać) mam słabszego kompa :blink:

Mój małżonek to nawet pozarażał rodziców swoich i moich, także choć cała czwórka jest po 60tce, to śmigają na kompach i w necie aż miło. Cieszę się, bo nie muszę wydawać kasy na telefon, żeby pogadać z mamą lub teściową, bo niemalże codziennie gadamy na Skype :tak::-)

Nasza babcia (tzn. moja mama) też surfuje :tak: Zawsze jak ja wymieniamy sprzęt, to ona dostaje go w spadku, bo nie ma aż takich wymagań jak my (jedyna gra w jaką gra to windowsowy pasjans :-D)

No właśnie Nuśka, ja chyba też popakuję dziś prezenty, przynajmniej ten dla mojego męża, żeby mi nie podejrzał :-p Kupiłam mu grę komputerową, wielki kubek do herbaty i kawy, bo jemu nigdy nie strarcza normalna ilość :-D, pastek do spodni i zestaw kosmetyczny.

A dziś byłam z Oliwką w pracy i sięgła jej się cała masa prezentów: dostała spodnie jeansowe, 3 książeczki, taką śmieszną kaczkę gdaczącą na kółkach, bączka i wiszący pojemnik a zabawki.

U mojej teściowej podobnie - nie robi się prezentów. Ja sobie tego nie wyobrażam, więc także zrobiłam dla niej kalendarz z Milenką. Podobny dostaną tez moja mama i moja babcia z dziadkiem. Pochwalę się pierwszymi stronami ...:-p

Joasiek, kalendarz naprawdę rewelacyjny u nas chyba będzie to prezent na Dzień Babci i Dziadka (prababci i pradziadka)
Jeżeli chodzi o prezenty pod choinkę, to my sobie kupiliśmy aparat (o którym już pisałam), pozostałej rodzince to zawsze jest zasada każdy przynosi dla siebie a dzieci dostają jak zwykle od wszystkich, no ale jak to bywa zasady lubią być łamane :-D:-D więc dla;
mamy kupiłyśmy - bilety do teatru muzycznego i jakąś kosmetyczkę
taty - idzie z mamą do teatru, czyta książkę (Morozowskiego i Sekielkskiego) i jeszcze będzie się golił nową maszynką
ciocia - dostanie dobre wino (bo jest maniaczką wina)
wujek - jakieś gadżety do swojej fury
kuzynka, kuzyn i mój siostrzeniec - t-shirty z jakimiś śmiesznymi napisami
moja siostra i jej facet - kłudkę (bo rok temu kupiłam im łopatę -budują dom, ale im ukradli więc muszę teraz im zabezpieczyć dom bo już prawie gotowy)
a babcia - dostanie witaminki i książkę

no i rodzinka załatwiona :-)

reklama
A my wreszcie po chrzcinach!!!!:-):-):-):tak:
Było super-tylko najlbliższa rodzinka i chrzestni- w sumie 10 osób i zupełnie wystarczy . Marta dostała tyle swietnych zabawek ,ze szok-w knajpie sie nie miesciły:-):tak::szok:
A dodatkowo dziadkowie zapowiedzieli ze kolejne czekają pod choinkami.
Jestem taka szczesliwa ,ze wreszcie po chrzcinach!!!

Joasiek to w pewnym sensie Twoja zasługa bo odkąd przy okazji planowanego chrztu Milenki napisałas o instytucji swiadka chrztu-zamiast rodzica chrzestnego , u nas ruszyła lawina przygotowan i w dwa tygodnie było juz wszystko ustalone:tak::-D
Nie wiedziałam wczesniej,ze istnieje taka mozliwosc-dowiedziałam sie dopiero dzięki Tobie.Prawde mówiąc to czekałam na jakies takie rozwiązanie rodzic chrzestny + swiadek chrztu bo naprawde nie miałam kogo poprosic-nasi bliscy przyjaciele to sami ateisci ,rozwodnicy i wolne związki a zaden ksiądz nie akceptował ich na rodziców chrzestych a tak otworzyła sie furtka! Jeszcze raz dzięki, dzięki,dzięki:tak:

Do góry