reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Na razie na tapecie jest Borowska (chociaż przyznam, że głównie ze względu na bliskość domu ;-)), tyle że tam podobno potrafią odesłać, bo miejsc nie ma i chciałabym mieć jakiś awaryjny szpital wybrany, a ja nie mam pojęcia jaki

Na razie na tapecie jest Borowska (chociaż przyznam, że głównie ze względu na bliskość domu ;-)), tyle że tam podobno potrafią odesłać, bo miejsc nie ma i chciałabym mieć jakiś awaryjny szpital wybrany, a ja nie mam pojęcia jaki

aurinko - wszędzie tak mówią o tym odsyłaniu. Czy Ty się orientujesz, czy tam można rodzinnie rodzić, bo mnie tylko taki poród interesuje i jak tam z warunkami po. chodzi mi o sale, ilu osobowe, czy łązienki są w salach czy na korytarzu itp??

Na pewno można rodzić rodzinnie, bo mnie też tylko taka opcja interesuje

W środy między 13 a 13:30 położna oprowadza po oddziale, tylko trzeba wczesniej zadzwonić i się umówić, planuję w połowie czerwca się wybrac i pooglądać wszystko

Nam położna w szpitalu mówiła, żeby zadzwonić przed przyjazdem na 999 i zapytać gdzie są miejsca żeby nie odesłali. Ja w dalszym ciągu Borowska albo Brochów, Klinik też nie wykluczam :)

powiedzcie mi jak to jest z paciorkowcem, że jedne go mają a inne nie ? Skąd on w ogóle się bierze, szukam jakiś info ale nie mogę nic znaleźć :/

nadalka paciorkowce żyjące w przewodzie pokarmowym człowieka nie są szkodliwe jako dla nas bo sama obecność paciorkowców w ludzkim organizmie nie jest chorobą. Jednak ponieważ końcowy odcinek systemu trawiennego jest w bliskim sąsiedztwie dróg rodnych i układu moczowego, bakterie te mogą u kobiety przewędrować do pochwy i cewki moczowej
a to już jest groźne dla dziecka który będzie się rodził siłami natury

no i drogą płciową nie są one przenoszone moga bytować nawet na skórze

Nadalko może z odbytu. to jednak blisko jest pochwy więc przez przypadek może się dostać , a w ciąży jestesmy bardziej podatne po prostu. Mimo, że się dba o higienę. Ja też zachodziłam w głowę skąd mam E Coli i tak mi lekarz tłumaczył.

reklama
Nadalka mi lekarz powiedział , jedna osoba go ma , druga nie , taki urok ... i jak masz , to przed porodem po prostu dają jakiś zastrzyk (jak już jesteś w szpitalu) no i tyle ...
w ogóle dobrze że temat zaczełas :D miałam wczoraj odebrać wyniki ...

Do góry