reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

No właśnie wiem takie gadanie, a tylko stresuje.. Tyle, że nigdy nic nie mówią. Wszystko dla nich zawsze w porządku nawet jak nie jest, a tu nagle takie gadanie więc oczywiście się zdenerwowalam ale faktycznie to takie naciągane. Niektóre dzieci rodzą się jeszcze mniejsze, a przecież wszystko jest dobrze. Niepotrzebna trochę była ta wizyta bo tylko zestresowala [emoji32]

[emoji173]

reklama
jakby mnie mieli mierzyć i na podstawie wielkości brzucha oceniać wagę dziecka to by pewnie też wyszło że waży mało. Poza tym tak jak mówicie, rodzą się kruszynki 2500 i żyją i funkcjonują normalnie. Niektóre dzieci rodzą się grubiutkie a inne są po prostu szczupłe. Nie na co siać paniki ;)

Ja znam bliski przypadek z rodziny w 39 tc dzidzia 1070 G leżała 1moesiac w inkubatorze i 2 w orwartwm. Teraz okaz zdrowia. Ponoć łożysko było niewydolne od 7miesiąca i lekarz nie ogarnął...

masakra jakie zaniedbanie ze strony lekarza...biedne dziecko :/ a ile stresów do rodziców...choć przyznam się że ja urodziłam się z wagą 1kg :D

szczerze mówiąc nie mam pojęcia bo zawsze zapominam matkę zapytać ale na 99% jestem pewna że wcześniak bo ta waga i z ciąży bliźniaczej jestem

Wiem wiem ale wiecie same jak się człowiek denerwuje jeszcze jak powie położona, że jest malutki i ja to niepokoi.. jeszcze każda chyba z nas ma takie myśli czy dzidziuś będzie zdrowy, żeby poród dobrze przebiegł. Ja dzisiaj to masakra, zadreczam się ale podnioslyscie mnie na duchu, dziękuję [emoji1] musi być wszystko dobrze [emoji1]

[emoji173]

reklama
Do góry