reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

sarra tez te ogladalam,podobaja mi sie,maja fajna ta siateczke na lato:-).Ja na poczatku zastanawialam sie nad kolyska,no,ale szkoda kasy,bo dziecko szybko z niej wyrasta.Znalazlam tez te kojce z funkcja kolyski,takze one maja wszystko w jednym:-D

reklama
Kupilam juz zestaw butelek, wkladki laktacyjne (zeby mleko nie zalewalo mi co chwile bluzki), kilka nowych body, spioszkow, par skarpetek (wiekszosc ubranek "uniwersalnych" mam po starszej pocieszce). Nie chce narazie kupowac na zapas, bo wiem, ze dzidzius szybko z nich wyrosnie i zaraz trzeba bedzie kupic kolejne. Co do kosmetykow planuje kupic zapas pieluch i chusteczek, a juz te najwazniejsze (typu spirytus do pepka, Sudocream i lekarstwa, np. vit.D3 w kropelkach) kupie we wrzesniu.
Nie moge sie juz doczekac :)))))

A do drewnianego zawsze mozna kupic ochraniacze na szczebelki, wtedy dziecko nic tam nie wsadzi :-)

oj byś się zdziwiła:rofl2:
ale jasne jak CI się podoba drewniane to kupuj mi się z wszystkich modeli któe widziałam najbardziej podobało to pierwsze co pokazałaś

gosiakuprewicz wit.d3 jest na recepte która dostaniesz po porodzie najwcześniej - chyba, że u was jest inaczej

Sa_raa tak ja mam te turystyczne i jestem mega zachwycona:tak: Mała jak sie przemieszcza nie ma obawy ze sie gdzies puknie czy tez nóżka zaklinuje między szczebelkami (tak miałam przy Niki) Choć wizualnie drewniane bardziej mi sie podobają:-p:-D

gosiak no prosze jakie zakupki i plany:tak:.

Ja czekam na ciuszki od siostry po jej blizniakch i wtedy bede wiedzial co jeszcze potrzeba bo napewno nieobejdzie sie bez zakupów choćby z tego powodu że jej dzieci sa kwietniowe a tu jest październik. Wiec bede musiała cieplejsza odziez zakupic. Ale o tym bede myslała jak bede wiedział co mam:-p

Fajne sa te lozeczka turystyczne :-) tylko ze ja juz wiem ze go nie kupie bo juz mam
zaklepane lozeczko drewniane od kolezanki :-) wiec nie bede nic kupywal skoro bede miala drewniane :-).W drugiej polowie lipca czyli juz za 2 miesiace bede odbierala to lozeczko od kolezanki oczywiscie najpierw bedzie ono stalo nie zlozone hihih.Zkladac to lozeczko bedziemy na poczatku pazdziernika :-) juz sie nie moge doczekac

Super,że już wiecie jakie łózeczka chcecie...Moi znajomi planują oddać mi stare ubranka po swoich maluchach...nie wiem jak to zrobic żeby ich nie urazić... To jest moje pierwsze dziecko i chcę żeby rzeczy dla maluszka były nowe... Maluszek nie potrzebuje az tyle tych wszystkich ubranek-szybko wyrasta...A ubranek ciągle trzeba pilnować (uzywanych od kogoś) bo zaraz moze chceć zwrotu-a ja nie lubie takich sytuacji...Zresztą mam tylko komodę na ubranka dla maluszka(tyle wystarczy)

Majeczko wiem ze sie kocha swoje dziecko i chce sie dla niego jak najlepiej ale ja jestem za uzywanymi ciuszkami sama kupuje juz ciuszki w lumpeksach mam 4 ubranka uzywane i jedno nowe :-) i wiesz co w lumpeksach sa naprawde sliczne i prawie nowe ubranka a dzidzia szybko rosnie wiec szkoda wydawac kase na wszystkie nowe :-).
Oczywiscie nowe tez bede kupywala :-).Kolezanka tez mi ta ciuszki po swojej corce i jestem z tego zadowolona wybiore sobie te ktore mnie interesuja :-).A moze tez bede miala coreczke wiec wtedy bedzie jak znalazl ubranka dla dziecka :-).
Wiele mamus teraz kupuje uzywane ciuszki i wiele sie wymienia ciuszkami ja to popieram :-)

Dorotko ja wole kupic cos z taniego coiuszka niz brac od znajomych...moja siostra wzieła sporo ciuszkow-a pózniej musiała szukać wszystkie żeby je oddać.

reklama
Majeczka Ja ciebie bardzo dobrze rozumiem. Ja dla mojej malutkiej tez wiele rzeczy dostałam i poprostu te które mi nieodpowiadały niezakładałam a jak zauważyłam ze małej juz za małe oddawałam i tyle:-p
Wiadomo ze sie chce mieć wszystko nowe. Też bym tak chciała ale małe dzieci strasznieeee szybko rosną i jak dla mnie szkoda kasy na 1 miesiac (bo tyle mniej wiecej ponosi) fakt ciuszków za dużo nie trzeba mieć ale też nie za mało. To bedzie taka pora przejsciowa ciuszki słabo schną wiec lepiej mieć 5 kompletów wiecej niż aby zabrakło.
Wiec ja bym wzieła i powiedziała dziekuje. A czy je wykorzystasz czy nie to inna sprawa:-p

Do góry