• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

Martynka ja takie podklady te jednorazowe te co Ty masz dostalam razem z niania ostatnio w gratisie i wydaje sie bardzo fajne. tylko jesli mam przewijak to one do czego wlasciwie sa ?bo bardzo mi sie podobaja;-) ale wlasnie sie zastanawiam czy nie polozyc zamiast ceratki czegos takiego pod przescieradlo...macie jakis pomysl?gdzie sie tego uzywa wlasciwie?

reklama
blondina:-), jednorazowe jak wybywasz z dzidzia z domu to pakujesz w torbe. w sklepie czy gdzies tam masz toalety dla matek z dziećmi, z przewijakami i tam korzystasz własnie jedorazowych. taki przykład;-)

Blond przydadzą Ci sie jak bedziesz wychodzic gdzies z Rafałkiem np. do jakiejs kolezanki albo rodzinki, zeby im kanapy nie zasikał przy przewijaniu itd :-) Ja tez mam przewijak, ale na nim jest taka ceratka, ktora jest dosyc chłodna i mysle ze małemu bedzie na niej nieprzyjemnie, wiec zawsze mozesz polozyc dodatkowo taki podkład, zeby dzidzi milej było :-) A po za tym pewnie zdarzy Ci sie czasem przewijac małego na łóżku albo kanapie to wtedy ich uzyjesz :-)

Ostatnia edycja:
Ja mam taki miękki plastikowy przewijak. Na noc Kacperek będzie spał z nami w pokoju i będę go przewijała na łóżku a w dzień mam komodę z przewijakiem i będę go kładła na niej żeby było bardziej miękko.

Co do przewijaków jednorazowych są bardzo przydatne. Koleżanki ich używają właśnie na wyjścia i są bardzo zadowolone. Ja mam taki jeden cienki składany, tylko wielorazowego użytku. Kupiłam w Ikei. A co do ceratki na materacyk to ja sobie tak myślę, że położę ją ale nie na cały materacyk tylko na połowę.

Dzięki dziewczyny za podpowiedź z tym materacykiem. :-)

Martnka ja mam taki sam przewijak(wzor G):tak:ale na to kupilam taki jeden pokrowiec frotte zeby Rafalkowi zimno nie bylo bo to chlodne jest.ale mysle ze na to i tak bede cos kladla jednak...no zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. bo na wyjscia z domu to mam taki rolowany przewijak ktory dostalam w komplecie z wozkiem wiec w gosci albo gdzies poza domem wogole bede go uzywac.
mam pytanie troche nie na ten watek ale a propos przewijania...czy dziecku smaruje sie pupe kremem po kazdej zmianie pieluszki???bo ostatnio slyszalam pare sprzecznych wersji ale jakos innym ostatnio nie ufam za bardzo tylko Wam:tak:

Ja mam wzor R.
Blond ja widze, ze mamy ten sam "problem" hehe. Ja kupiłam do pupy super zachwalany sudocrem, ale bede go uzywac tylko w razie potrzeby - zaczerwienien i odparzen. A na codzien własnie nie wiem czy cos uzywac. Niby coraz wiecej sie słyszy, ze im mniej kosmetykow tym lepiej. Mysle ze to wyjdzie w praniu, same ocenimy czy jest koniecznosc zawsze smarowania czy tylko np. raz dziennie albo tylko w razie potrzeby. Ja na pewno poprosze tesciową zeby mi przyniosła ze szpitala masc posladkową, ewentualnie bede uzywac najzwyklejszego kremiku pielegnacyjnego - ja mam wszystkie kosmetyki bambino (mydelko, krem ochronny, krem pielegnacyjny, oliwke i szamponik, ale to juz w razie potrzeby :-) A szamponik dopiero pozniej doczytałam ze sie uzywa od 1 miesiaca zycia. Ja ogolnie mam zamiar uzywac najlepiej tylko mydełko i kremik, a jak to bedzie to zobaczymy :-) Ewentualnie oliwke, jak bedzie sucha skórka. Mysle ze same zdecydujemy i sprawdzimy co i jak, kiedy dzidzius juz bedzie z nami :-)

Ostatnia edycja:
no wlasnie nam polozna w sr rodzenia mowila ze ten sudocrem to nie na codzien uzywac bo to lek.ja kupilam jakas masc posladkowa z rossmanna ale tez nie wiem co i jak...jak czytam na tych pieluszkach ze one sa tez y jakimis balsamami to mi sie wydaje ze za duzo tego kurcze wszystkiego.a moze sie mylimy:)doswiadczone mamusie help:)

reklama
Blond ja mysle ze same to ocenimy :-D Bedziemy uzywac chusteczek nawilzanych, wiec moze juz po nich pupka bedzie dosc nawilzona, zobaczymy :rofl2:
Ps. Słyszałam np. ze teraz nie uzywa sie juz pudrów i zasypek, bo zle wpływaja na drogi oddechowe dzidzi :sorry2: Ja mam zamiar miec w razie czego w domku zawsze maczke ziemniaczaną... Super działa na zaczerwienienia i odparzenia :-) Moja mamuska przy mnie uzywała. Ostatnio kolezanka tez zachwalała :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry