• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

reklama
Ja tez chcialam sie pochwalic pierwszysmi zakupami dla maluszka, bardzo sie ciesze ze sie na nie zdecydowalam.Kupilam 7 par bodow z krotki rekawkiem i 3 z dlugim, sa naprawde slodziutkie.Tak jak Ty Kaka wybralam neutralne kolory - wszystkie sa biale ze zwierzatkami a jedne z napisem I LOVE MY MUMMY.:tak:

Czesc dziewczyny
Przypadkowo zajrzalam na Wasz watek i postanowilam podzielic sie swoimi doswiadczeniami. Alanek jest moim pierwszym synkiem, takze wszelkie zakupy byly dla mnie nowoscia- w sumie kazdy swoj krok sprawdzalam w necie, co sie przyda a co nie...dzis korzystam z 2-miesiecznego doswiadczenia:-)

i tak- maluszek moj urodzil sie dlugosci 54 wiec pasowaly ciuszki 56- chociaz i tak okazaly sie obszerne co mnie zaskoczylo...wszyscy przed porodem doradzali mi abym kupowala rzeczy wieksze bo maly szybko rosnie- a tu okazalo sie, ze maly "topi sie" w 56 (dopiero dzis ma 62 a naprawde jest dosc duzy) Takze nie omijajcie dziewczyny malych rozmiarow.
W szpitalu najwygodniejsze byly cale rozpinane body- i tu polecam np. h&m (maja duze 56), fixoni, coolkids. ; dodatkowo spioszki, pajace rozpinane (i to najlepiej na 2 nozki). W sumie to nosil maly moj w szpitalu ( i naprawde lepiej zabrac wiecej- rozne rzeczy sie zdarzaja).
Oprocz ciuchow- recznik z kapturem, srodki do pielegnacji ( polecany Oilatum u malego wysuszal skore, a sprawdzil sie emolium-balsam i hipp do kapieli; patyczki zwykle,pieluchy tetrowe do wycierania,chustki do pupy, puder zwykly ) Oczywiscie do szpitala wzięlam duzo wiecej rzeczy, jednak tylko to co wymienilam mi sie przydalo.

Łózeczko kupilismy Glucka z szuflada i jestem bardzo zadowolona, karuzelki polecam z mocnymi kolorami- ja kupilam takie jasne misie i maly nie zwracam w ogole uwagi:/ ogolnie zabawki w mocnych kolorach- fajne sa Tiny Love - Soft Developmental Toys lub z firmy k's kids, no i u nas sprawdzily sie glosne grzechotki.
Odradzam rozki ze kompletami poscieli- u nas tragedia, taki sliczny a kompletnie nie funkcjonaly, lepszy okazal sie kocyk kwadratowy z ktorego robie rozek.
Dla kompletnie niedoswiadczonych (jak ja :-)) polecam "Co nieco o rozwoju dziecka" Zawitkowskiego.
A juz na spacerki i do domku- butelki avent, podgrzewacz, termosik.
Jesli macie jakies pyt- chetnie moge w miare mozliwosci pomoc, tu napisalam to co pamietam i co mam do dzis. Pozdrawiam

Miauczus dziekujemy za rady, napewno skorzystamy, bynajmniej ja bo im jestem w bardziej zaawansowanej ciazy tym bardziej uswiadamiam sobie ilu rzeczy nie wiem.Pozdrawiam goraco.:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry