reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

Co do spraw związanych z rejestracją dzidzi zaraz po urodzeniu, to mamy na to 14 dni - jeśli jesteśmy w związku cywilnym to może pójść małżonek sam do USC.
Po PESEL dla dzidzi udajemy się do biura meldunkowego w urzędzie gminy lub dzielnicy.
Zostaje wydany po 6 tygodniach od rejestracji w USC.

Co do meldunku dziecka, to nie są wymagane dodatkowe czynności z naszej strony. W momencie sporządzania aktu ur. dziecka zostaje ono zameldowane tam gdzie jest zameldowana matka.

reklama
Magdziunia słodkie pajace i bardzo udane zakupki.

Ja miałam becikowe gdzies po niecałym miesiacu. M poszedł mała zarejestrowac i zgłosic PESEL . Po chyba 3 tyg był juz gotowy. Wtedy złożyłam papiery na becikowe i w ciau tyg były do odebrania pieniążki. natomiast ubez znacznie szybciej potrzebny jest odpis aktu tylko:-p

Ja dzis zamówiłam na allegro:
Pieluchy tetrowe 10 szt (białe)
pileuchy flanelowe 5 szt (kolorowe)
Butelke Tommee
Smoczek Tommee
Wkładki poporodowe
Wkładki laktacyjne
majty poporodowe
Wsio u jednego sprzedawcy wiec koszt przesyłki jeden:-p

Dobra panienki wziełam sie ostro do robienia zakupów (tzn czesciowo:-pale liste robie) jak któraś ma jakąś liste to niech wrzuci. Bo wiadomo zawsze mi cos moze wyleciec z łba:cool2:

U mnie też używa się pampersików ale mama i siostrta radziły mi kupić właśnie ok 20 pieluch tetrowych. Przydadzą się do usztwyniania nózek po porodzie, do ulewania i będą przydatne w wielu innych momentach. Przypuszczam że mi one będą się rozchodzić jak woda.

reklama
Do góry