• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzień dobry dzień dobry :tak::-)

Wiadro kawy poproszę :-p

Ufolek mi całą noc się kręcił i płakał :eek: czyżby nadchodziły górne ząbki :eek: Da się pojechać do IKEA czy nie da się w takim układzie :confused: MUSZĘ zasłonki kupić i mały regalik i może krzesełko mammut :-p i może tego wielkiego liścia :-D

Wiecie co... mimo tego, że muszę sama ciągle ten dom ogarniać z Ufolkiem (no Kamil czasem odkurzy, czy pomyje naczynia) to jestem taka szczęśliwa, że mam urlop do kwietnia... :sorry: A koleżanki muszą do pracy.... RURKA, MADE wracają, MONIA się tak stresuje ehhh...

POK po narodzinach Zosi daję Twoim ciuchom miesiąc bycia nadal sukcesywnie prasowanym po praniu :-p

Aaa i MADE wyjaśniła, że planowe operacje są przekładane, bo zgłaszają się niespodziewane przypadki wymagające natychmiastowej interwencji chirurgicznej - "połamańce" :-p A jak już kogoś przyjmą według grafika, to nie mogą go sobie tak ot wypisać i przyjąć innym razem, chyba że na życzenie :sorry: Bo na te łoperacje i tak czeka się miesiącami, z powodu małych limitów...

EMY jak mnie pewna mama chwalipięta poradziła panią Hogg przeczytać, tak nie tknęłam nawet :dry:

reklama
cora.. hej :) bete sie robi co dwa dni ksiazkowo a po szwajcarsku w ogole sie nie robi - jedna wystarcza :) milego dnia!

Pok - heheh nie planować to najlepszy plan! Kiedyś myślałam, że każde dziecko da się nauczyć określonych wzorów (o których pisze np. T. Hogg), ale rzeczywistość okazała się całkiem inna. Jasne, że co nie co można przemycić, nawet dużą część, zaplanować, ale rzeczywistość i dzieci piszą swoje scenariusze.
Wcześniej - Nigdy nie wezmę swojego dziecka do łóżka, ma przecież swoje łóżeczko
Obecnie - Igi śpi dalej z nami :)

ale Tracy Hogg nie pisze, zeby uczyc dzieci okreslonych wzorcow, tylko metody dopasowac do tego jakie ma sie dziecko. Ale moze ja zle zrozumialam, co napisalas, bo ostatnio wszystko rozumiem na opak.

oooo to ja tez po cole pojde :)

kocurku - po pierwsze bardzo waznego mejla Ci wyslalam. Po drugie ja czytam wszystko (chcoiaz w glebi kontinuum odpuscilam po kilku stronach, bo to zupelnie nie dla mnie) ale do wszystkiego mam dystans a do wrzesnia i tak pozapominam ;-)
no ale, zeby 3 tygodnie zwozili polamancow? jakis dziwny ten system...

Ostatnia edycja:
Ajas pij na zdrowie dziecinko, sama żłopie od rana- cola mi życie ratuje:-)

Kotku witaj ;)) Ufolek dokazuje?? Zuz od rana też:szok: z tym powrotem to ciągle się waham... chciałabym i się boje, tyle stracę, tyle pierwszych Zuzinkowych rzeczy przegapię, ale nie mam wyjścia, chyba, że wygram w totolotka i zostanę miliarderką... wtedy i Wam coś skapnie- nie będę pazerna, podzielę się z kuleżankami z BB :-D

Poczku chętnie bardzo, tylko wyjec nie daje nawet śniadania zjeść a co dopiero z domu wyjść:szok: ale babcia dzisiaj powiedziała ze posiedzi po południu to może się skuszę :-D

Corazon trzymam &&&& za betkę! Pochwal się wynikiem koniecznie! :tak:

Ja ostatnio sięgnęłam po panią Hogg i myślę, że faktycznie ma dobre podejście. Jednak jej rad nie należy traktować dosłownie, a właśnie dopasować pewne wzorce do temperamentu dziecka.

reklama
wiekszosc tego, co Pani hogg napisala zgadza sie z tym, co mysle ale zdaje sobie sprawe, ze w praktyce bedzie pewnie wszystko na odwrot! :-D:-D:-D:-D
mysle, ze kilka cennych rad tam jest w kwestiik olek czy odcycowywania. i co najwazniejsze nie sa to zadne drastyczne metody w stylu "niech sie wyplacze".

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry