• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
melduję że wszystko ok.
mama gdzieś mi się rzuciło w oczy pytanie o Pana Kota- ma kumpla na wsi i trenuje go całymi dniami, jest małym chuliganem, ale i tak kochanym, je za 3 koty, więc się śmieją że z torbami puści właścicieli :-D Mocno trzymam kciuki za sobotnie testowanie, ja po przeczytaniu mnóstwa opinii dołączam do dobrych testów quick vue, z tego co piszą kobiety to jest szybki i wiarygodny,nie wiem jaką ma czułość, ale podają że 6 dni po zapłodnieniu można testować.

maggy faktycznie dobra jest mustella, nawet dla dzieci kremy są super-to oczywiście nie moja opinia, ale sprawdzone po rodzinie. Chyba w aptekach można kupić. Jak się czujesz ciężarówkom?

Wszystkim mówię dzień dobry i miłego popołudnia już życzę!!

reklama
Dziewczyny, jakie najlepiej badania robić zanim zaczniemy się starać o dzidzię?... Tutaj w UK mogą być problemy z porobieniem badań, bo lekarze sobie a pacjent sobie :dry: ale muszę się zacząć dowiadywać pomalutku i szykować się do wielkich przygotowań... :laugh2:

Hej,
ja zrobiłabym chociaż podstawowe, tj.
cytomegalia IgG, IgM
przeciwciala antykardiolipidowe IgG, IgM
antykoagulant tocznia
toxoplasmoza
prolaktyna
TSH
wymaz z kanalu szyjki:
- posiew ogolny,
- Chlamydia, ureaplasma, mycoplasma, candida,trichomonas,neisseria,
HSV I/II - to jest jeden multi test na 9 patogenow - Uro Gin
badanie ogolne krwi

+

nasionka Twojego małża....

MAMA, teraz możesz mi dziękowac za komenta.....:-D;-)
MARY-BETH, witaj :*
MARGOLCIA, helloł :*

EWELINA- jak klikniesz w moj avatar to tak jest fotka dzieci i jak w nia klikniesz to wyswietla sie wieksza-o ta fotke mi chodzilo:tak:;-)

SERGEEVNA- warto zrobic z krwi na toxoplazomze,cytomagalowirus-one najczesciej prowadza do straty i zobacz czy masz przeciwciala na rozyczke to chyba tyle:sorry2:

maggy faktycznie dobra jest mustella, nawet dla dzieci kremy są super-to oczywiście nie moja opinia, ale sprawdzone po rodzinie. Chyba w aptekach można kupić. Jak się czujesz ciężarówkom?
!
no wlasnie szukam w necie.. znalazlam tez na allegro..ale chyba lepiej jak w aptece w PL kupie.. bede za 2 tyg, wiec sie nic nie stanie do tego czasu.. ale najwazniejsze, ze juz wiem co mam kupic :) dzieki dziewczyny :)

czuje sie ok.. zjadlam wlasnie cwierc arbuza i kilkanascie sliwek. ostatnia wlasnie skonczylam i chyba znowu przegielam, bo mnie jakos tak mdli dziwnie.. :)

Segreevna- widze, ze Ewelinka juz podala zestaw badan- popieram w calej rozciaglosci.. szczegolnie badania w kierunku toxoplazmozy!

No ja to "kocia mama" jestem, więc toxoplazmoza i różyczka też na pewno będą wykonane :tak:

A w ogóle... Znalazłam w necie poradnik dla zaciążonych i starających się w UK, ale tak fajnie jest tam napisane, że wysyłam Wam link do stronki http://www.skarbonka.co.uk/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Itemid=47

Fajnie poopisywane, jakie badania do czego służą, co wolno w ciąży a czego powinno się unikać... Rzeczowo i mądrze :tak: Polecam :tak:

Oj, dobrze byłoby zrobić badania przed zajściem w ciążę... Ale tu, w Norwegii niestety (albo stety) inny system, nie wiem nawet, czy sa jakiekolwiek metody wspomagania zajścia w ciążę... :szok: :nerd: Ale jak już wspomniałam, po około pół roku starań, jeśli nic się nie wydarzy, przywitam się z lekarzem i zapytam o wspomagacze... I przy okazji badania.

Maggy nawet najlepszy krem nie zdziała cudów jeśli kobieta w ciąży za dużo przytyje ,ale ja np mam balsam palmersa cocoa butter i jest dobry.
mama ja to trzymam za Ciebie bardziej niż za siebie :-):-D
margolcia ,marry ,sergeevena witajcie

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry