• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
nom juz tak zgłodnialm,,,ze szok,,ide po fasolke,,,potem ugotuje i wciagne cały talerz sama.....mniam,...

bede za chwile....

Jakie my nienażarte wszystkie...:-D:-D:-D wszystko bysmy zjadły!!!!!

oj tak...jak bysmy razem wszystkie jedzonka to by był szwedzki stół nie do objedzenia...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No ja juz najedzona po uszy.
Agatek czekam na teścik i trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ewcia wracaj szybko
Ewelinka ale się usmiałam!!!!!
kaamandynka ja lubię knedle z truskawkami i bułka tarta na słodko, czyli do masła cukier i dopiero bułka. Mniammmmm

Skoro już mowa o potrawach...
nie znam sie na potrawach z różnych regionów Polski, ale chętnie bym się dowiedziała co się jada i z czym :-) Jakie są charakterystyczne potrawy dla Waszego miasta?
U nas oczywiście pyry z gzikiem :-)

gzik to potrawa z białego sera z dodatkiem śmietany, cebuli, można jeszcze dodać szczypiorek i rzodkiewki, najlepiej smakuje z młodymi pyrkami:-)

Ostatnia edycja:
wisienka juz jestem

komus fasolki,,,ide wstawic zaraz,,mniem

kalamandyna co to jest gzik??

Wisienko - no własnie taki mam zamiar bo wczesniej nie wiedziałam czemu tak mi się robi niedobrze po obiedzie - dzis bede obiad jadła na dwa razy :tak:
Ja tez ci życzę znalezienia nowej pracy bo nie ma co się w takiej meczyc to bez sensu - spędzamy w niej tyle czasu ze trzeba choć odrobinkę ja lubić
Wisienko jest szansa na twoje zdjęcie takie jak masz w suwaczku w większym wymiarze ?? Bardzo chciałabym je zobaczyć :zawstydzona/y::tak:
maggy ale masz fajnie z tą wizytą dziś ja już się doczekać nie mogę swojej jutrzejszej

marylka no z Grześkiem rozumiem ja zwykle jadam z Bartkiem :-D ale z czekoladą:szok::szok: :-D
a no widzisz ja mam tak od małego albo wrzucałam kostke czekolady do środka i rozpuszczałam :) albo poprostu łyżka zupy zagryzana batonem, czekoladą, chlebem z nutellą - co tam jest pod ręką :):):)

no teraz to dowalilas :Dhaaahahaah ciekawa jestem jaki to smak :D
ja jak bylam dzieckiem, to sypalam cukier na placki ziemniaczane... fuj! jak sobie pomysle, to az mnie mdli..
ale Ty z ta czekolada :D haahah niezle :D Szalona Kobieto :)
a ja tak jem do tej pory mmm pychotka i ze śmiataną :):) tak jak Ewelinka :)

Jakie my nienażarte wszystkie...:-D:-D:-D wszystko bysmy zjadły!!!!!
no ja napewno :):):):):) moja matka zawsze mówiła że mnie lepiej ubierac jak karmić :):):)

edit:
mój k sie śmieje że jak zajde w ciąże to dopiero wtedy zaczne normalnie jeść :):):) a co do pierogów to uwielbiam w każdej postaci najlepiej jednak ruskie ze śmietaną :)

no ja juz fasolke wstawilam ,niedlugo bede jadla....mniam...

a jutro lece do siory na caly dzien,,pilnowaac jej dzieci,bo musi pojezdzic w pracy...wlasnie sie dowiedzialam...

ten gzik brzmi pysznieeee

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja tylko wpadłam się przywitać, zaraz lece pod prysznic i do pracy. Kurde, za późno dziś wstałam, miałam sprawę do ząłatwienia i nie załatwiłam, rowerkiem pojeździłam troszkę i obiadek zrobilam i tu już ta godzina. A co ja poradzę na to, ze chciałam wstac po 8ej ale za cholerę po pracy nie mogłam się zwlec o tej godzinie. Mężuś przejęty rolą i nawet mu nie przeszkadzało że dziś rano do pracy i ładnie mnie wyprzytulał w nocy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a było późno oj... kończe kawkę i zmykam
milego :-):-):-)

Rano o jedzeniu, w południe o jedzeniu, oszaleję , nie mogę na żarcie dzisiaj patrzeć a tu takie wizje kulinarne :baffled:

reklama
a ja umieram z głodu i odliczam minuty do 15 żeby wyjść wreszcie i cos zjeść :-D

a pyrki z gzikiem brzmią cudownie - uwielbiam takie jedzonko
tak samo jak ruskie pierożki mniam mniam
tak sie zastanawiam czy mamy jakąś typowo regionalna potrawę, ale nic mi do głowy nie przychodzi :zawstydzona/y:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry