• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja w tym roku nie mam prezentu nawet dla syna :no: :-( :-( co ze mnie za matka, że nie potrafiłam swojego budżetu dobrze rozplanowac na grudzień - no ale było też trochę niespodziewanych wydatków i jakoś tak wyszło... prezenty w styczniu :-(

reklama
MLODAM- cześć o &&&&&&&&&&&&& zeby auto dojechalo:))

ZMYKAM KOBIETKI PO DOMISIA..

PALEMKA- :):):))))mój tez mysli ,ze rządzi-to sztuka tak zrobić,zeby bylo na nasze i Oni mysla ,ze to Ich pomysl :))

KOCUREK- glowa do gory-liczy sie czas spedzony z rodziną-czasu nie kupisz...

no,juz zmykam..

Ostatnia edycja:
Mama, na opakowaniu jest, że 1 tabletkę dziennie, i to by się w sumie zgadzało, bo dziewczyny na różnych forach piszą, że biorą właśnie około 1000mg/dobę (jak któraś ma mniejsze tabletki, to bierze tak, żeby wyszło 1000mg). No ale wolałam się jeszcze upewnić ;-)
Palemka proszę bardzo :-)
CIASTO:
3 szkl. mąki
kostka margaryny
3 żółtka
pół szkl cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy

Ciasto wyrobić, gdyby było zbyt "suche" można dodać odrobinę jogurtu naturalnego. Podzielić ciasto na 2 części. Jedną rozgnieść w rękach na "placuszki" i ułożyć na blasze, zapełniając cały jej spód. Później przekładamy ciasto jabłkami i na wierzchu robimy dokładnie to samo z 2 częścią ciasta :tak:

JABŁKA
Około 1,5 do 2 kg jabłek obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czekamy aż jabłka wypuszczą sok i je odsączamy. Dodajemy do nich cynamon, cukier wanilinowy i 2-3 łyżki miodu. Mieszamy i wrzucamy na patelnię :-) Jabłka powinny się podsmażyć, zazwyczaj około 10 minut, ale zależy jak masz ich dużo i na jakim ogniu ;-) Układamy na blasze dopiero jak wystygną!
piec ok 45 minut w 180

Królowa Fal ja swojemu kupuję grę na PlayStation3, bo to akurat w tym momencie jego "hobby" :confused: Ale może kup mu nowy portfel, perfumy jakieś dobre, jakiś fajny ciuch?...

Josephine - u nas jak pojawiała się nuda, to pojawiało się też... coś spontanicznego ;-) Nie uwierzycie, ale na 1 rocznicę bycia razem nic nam nie przyszło do głowy, żadnych prezentów, i jeszcze tak wypadło że ten dzień okazał się być poniedziałkiem... :dry: Wiecie, co wymyślił G.? Zadzwonił do pracy i wziął urlop na rządanie, po czym zapakował mnie do pociągu do Wrocławia. Tak zostawił "bezczelnie" samą w dworcowym KFC i wyszedł gdzieś na chwilę, a po powrocie pokazał... bilety nad morze! I pojechaliśmy, tylko na jeden dzień :-) Całą noc jechaliśmy, o 6:00 byliśmy w Kołobrzegu, a wracaliśmy o 22:00... I takie wypady skutecznie zabijają nudę... :laugh2:

serg : fajny wypad spontan nad morze, ale to juz przerabialismy ;) i jako para kilka razy i z dzieckiem nawte pakowanie butelek i pieluch, ciuszkow w 15 minut, obiadki podgrzane w izo-torbe i w droge :)

krolowa : moj maz gra jak pisalam raz na ruski rok :) przy pracy od 7 do 21-23, do tego pewnymi okresami w roku 7 dni na 7 (jak teraz) tez nie ma czasu na gry... ale wiedzialam ze to bylo jego marzenie dziecka, jego rodzice nie chcieli mu kupic gier telewizyjnych, tak z przekonania. woleli ksiazki :)
wiec na gwiazdke przezyl szok jak zobaczyl konsole :)
i choc gra w nia bardzo rzadko, to akurat ten prezent byl swego rodzaju "spelnieniem" :)
a filmy : no moj b. duzo podrozuje wiec szybiej mu czas leci w samolocie bo patrzenie na wifoki jets fajne raz na kilka miesiecy a nie raz na tydzien czy czesciej
takze w sumie prezent rozrywka a przydatny
a i my z niego czetso korzystamy w lozku jak nie ma baterii w pilocie i trzeba sie podnioesc do tv to lepiej wziac odtwarzacz :)

te zbym pomyslala jeszcze w takim razie o portfelu : mama miala fajny pomysl, ale to zlaezy czy juz ma czy nie, lub czy jego jets stary
bo facet nie baba : torebek i portfeli na peczki nie kolekcjonuje ;)

Sergeevna !!! Hej :-)
Hej, Kocurku :-)
Jak samopoczucie?... ;-)

Josephine - no ja właśnie tacie kupuję portfel ;-) Bratu natomiast fajną torbę męską, że skóry, bo jak gdzieś jedzie to wszystko po kieszeniach chowa ;-) A dziadek dostaje od nas laptopa ;-) (jego największe marzenie...).

Ostatnia edycja:
Mama fajna ta pozycja :-):-):-) w ogóle wszystkie są fajne :-D Mięsko mam, a kolejka że ho ho ho...
Josephine a cóż to za podejście. przecież Wy kochana nie musicie być tą 1 na 2 pary, ktore będą się rozwodzić - kochana, więcej optymizmu, bo nie po to się chajtamy żeby się rozwodzić. Ba, słowo rozwod nie może nam przejść przez usta, nie możemy choć przez chwilę o czymś takim pomyśleć ;p rozmowa, wspólne spędzanie czasu, jakieś wspólne hobby itp.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry