Mama, na opakowaniu jest, że 1 tabletkę dziennie, i to by się w sumie zgadzało, bo dziewczyny na różnych forach piszą, że biorą właśnie około 1000mg/dobę (jak któraś ma mniejsze tabletki, to bierze tak, żeby wyszło 1000mg). No ale wolałam się jeszcze upewnić ;-)
Palemka proszę bardzo :-)
CIASTO:
3 szkl. mąki
kostka margaryny
3 żółtka
pół szkl cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
Ciasto wyrobić, gdyby było zbyt "suche" można dodać odrobinę jogurtu naturalnego. Podzielić ciasto na 2 części. Jedną rozgnieść w rękach na "placuszki" i ułożyć na blasze, zapełniając cały jej spód. Później przekładamy ciasto jabłkami i na wierzchu robimy dokładnie to samo z 2 częścią ciasta
JABŁKA
Około 1,5 do 2 kg jabłek obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czekamy aż jabłka wypuszczą sok i je odsączamy. Dodajemy do nich cynamon, cukier wanilinowy i 2-3 łyżki miodu. Mieszamy i wrzucamy na patelnię :-) Jabłka powinny się podsmażyć, zazwyczaj około 10 minut, ale zależy jak masz ich dużo i na jakim ogniu ;-) Układamy na blasze dopiero jak wystygną!
piec ok 45 minut w 180
Królowa Fal ja swojemu kupuję grę na PlayStation3, bo to akurat w tym momencie jego "hobby"

Ale może kup mu nowy portfel, perfumy jakieś dobre, jakiś fajny ciuch?...
Josephine - u nas jak pojawiała się nuda, to pojawiało się też... coś spontanicznego ;-) Nie uwierzycie, ale na 1 rocznicę bycia razem nic nam nie przyszło do głowy, żadnych prezentów, i jeszcze tak wypadło że ten dzień okazał się być poniedziałkiem...

Wiecie, co wymyślił G.? Zadzwonił do pracy i wziął urlop na rządanie, po czym zapakował mnie do pociągu do Wrocławia. Tak zostawił "bezczelnie" samą w dworcowym KFC i wyszedł gdzieś na chwilę, a po powrocie pokazał... bilety nad morze! I pojechaliśmy, tylko na jeden dzień :-) Całą noc jechaliśmy, o 6:00 byliśmy w Kołobrzegu, a wracaliśmy o 22:00... I takie wypady skutecznie zabijają nudę...