• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No ja tak wlasnie pomyslalam, ze napewno sie przydadza;-)
Tak bym chciala zeby wszystkim sie udalo...
url

reklama
GUMISIA- nie ma bata ,trzeba czekać:))
bete mozesz zrobić na 5 dni przed terminem @-tak mi powiedziala pani w labo-ze to najwczesniejszy termin ..

ja zmykam kochane..glowe mi rozsadza..ide wcześniej spać..

do jutra..i kolejny dzień bliżej testowanka :):)))

postaram sie jakos wytrwac, zaraz weekend maz mnie odciagnie od tego swirowania, bo przy nim sie kryje bo chce mu chociaz malenka niespodzianke zrobic wiec nie daje nic po sobie poznac, ani go nie wtajemniczam w terminy fazy cyklu itp
ja tez kochane lece bo jakas zawiana dzisiaj jestem, moj misiek wroci za jakas godzinke odgrzeje mu obiadek i ide do lozeczka, bede jutro :*

rurka - przy 30 dniowym cyklu statystycznie powinnas miec owu16-17 dc. oczywiscie moze byc rowniedobrze 2 dni wczesniej lub 2 dni pozniej.
Laska - co Ty sie tak latwo zalamujesz? myslalas, ze zrobisz pierwszy test i od razu beda 2? to w ogole tak nie dziala przeciez. Dziewczyno uspokoj sie troche i nie panikuj a jak bardzo jestes niepewna to idz do ginekologa. Termiy robienia tetsow owu w ulotkach zaczynaja sie wczesnie na wypadek gdyby owulacja sie przesunela. Przy 30 dniowych cyklach mala szansa, zebys miala owulacje 10dc. Jesli masz owu 10 dc. tzn, ze masz za dluga faze lutealna. Mysle, ze zanim zamarudzisz kolejny raz naucz sie obserwowac wlasne ciało, bo z moich obserwacji wynika, ze wiesz niewiele na jego temat i na temat samych staran i zadne rady Cie nie przekonuja... Albo, powtarzam, idz w koncu do lekarza.
Przepraszam jesli jestem zbyt agresywna ale staram sie juz ponad 1,5 roku i naprawde noz mi sie w gardle otwiera jak slysze takie rzeczy z ust (palcow) dziewczyn, ktore staraja sie dopiero kilka miesiecy, mowia o nieplodnosci i planuja juz IUI a zaraz okazuje sie, ze nie wiedza nawet na czym to wszystko polega. Szacun natomiast wielki dla dziewczyn, ktore zamiast marudzic, plakac i panikowac zadaja pytania konkretne i tez same szukaja odpowiedzi.
A moze po prostu masz potrzebe zwracania na siebie uwagi?

tak... tak.. wiem... bedzie ostrzezenie albo cos. trudno. chcialabym tylko podkreslic, ze moj post jest nie tylko dla mojego swietego spokoju i wyplucia zolci z wnetrznosci ale rowniez dla dobra rurki....

powinnam interweniować ale pok ma trochę racji, z drugiej strony każdy ma prawo ponarzekać w gorszy dzień lub dni
zrobię tak - rureczko - jeśli chcesz zareagować na tego posta to załatwcie to na privach między sobą ok? :-)

Spadam spać i proszę mi tu bez kłótni :-)

sol - no tzn., ze ja tez mam prawo ponarzekać ;-)

rurka - nie zlosc sie. ja naleze do osob, ktore po prostu wala prawde (swoja prawde) miedzy oczy. i nie robie tego nigdy, jesli nie zalezy mi na osobie, ktorej to mowie. Po prostu tak mam. I niezawsze jets to dobre ale z drugiej strony glaskanie i przymilanie nic nie zmienia poza tym, ze jest milo. Czasem trzeba dac konkretna rade. Przepraszam jesli w jakikolwiek sposob moj post Cie urazil, mialam naprawde szczere dobre checi.

sol. sorki. mialo byc na pw ale wyszlo jak wyszlo. sorki.

sol - szwajcarskie wina - fu! :) kocham szwajcarie ale z winami niech sie schowaja, no chyba, ze biale - to jeszcze da sie trafic.

mama - no to u mnie troche inaczej. Temp skok byl i sie utrzymuje. sluzu bylo wiecej. cycki bolaly. szyjka miekko, niska, otwarta. jedyne co to negatywne testy owu, a wszytsko inne jak ta lala. Powiedzial, ze najwyrazniej hormon wzrasta jak nalezy ale nie na tyle, zeby test wykryl albo po prostu test nie zadzialal dobrze (co sie zdarza tak samo jak w przypadku HPT), a pozniej np. przed samym peknieciem opada.

Zla jestem, ze poltora roku juz staran a on dopiero teraz to znalazl. Obliczyl, ze jesli np. z tego jajnika prawie nigdy nie ma owu, to juz czas staran z 18 m-cy robi sie tylko 9 z owu, wiec mam brac leki i probujemy dalej 3-4 miesiace.
Ciekawi mnie ta akupunktura. Podobno wiara cuda czyni, wiec sobie wmawiam, ze wierze, ze taka magia dziala... dupny nastroj mam. nie bede wam tu smucic dzisiaj, chyba ze cos mi jeszcze przyjdzie do lba.

mama a zasztrzyk pregnyl to wlasnie progesteron? a czym w takim razie jest clo?

bisou kochane.

owu nie bylo, w ciazy nie bede na pewno tym razem, wiec przez dwa tygodnie moge chlac, cpac, palic i sie uzwierzęcać ;-)
A ponarzekaj sobie, kto inny cię wysłucha jak nie my?:-)

Boooooziu, jacy idioci przylaza do mnie do sklepu, to pojecia nie macie!!! :wściekła/y::no::crazy:
Jacy?????

A ja dalej czekam :-(
Kumpela miała być godzinę temu :-(
Czuję się jak idiotka, znowu mnie ktoś wystawił do wiatru :-( Karola tylko zyskała babeczki :-(
Idę sobie w kąciku popłakać :-(
To przytul się do mnie. Chociaż ci babeczki zostały:-D

Ewula, Mary, Gumisia, Mamita ten test mnie załamał ;(
jeszcze sie okaże, że wcale nie mam owulacji ;(;(;(

Nie załamuj się tak szybko, może nie będzie wcale tak źle jak myślisz.

reklama
To jest forum dla wszystkich i mam prawo tak samo jak każdy inny sobie ponarzekać, pomarudzić i ponudzić. Nie masz przyjemności to nie czytaj. Bardzo nie podoba mi się ton twojej wypowiedzi i nie życzę sobie na przyszłość takich uwag. Ja nie komentuje tego, że 2 lata nie możesz zajść w ciążę, a twoja znajomość swojego organizmu jest widać kiepska skoro ci się nie udaje!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry