reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
pszczolka , wiola : poldus ma 2 lata 2 m ce i 2 tygodnie i jutro bedzie 2 dni :)
JETSESMY OBIEMA STOPAMI W PELNYM BUNCIE 2 LATKA
ja tak, on nie
ja nie, on - tak :)
nie slucha sie chce 100% mojej uwagi tylko dla niego i protestuje
robi swiadomie to czego nie powinien, co wie ze jest zakazane!
ale nie skarze, bo on wczesniej to tak jakby go nie bylo, wiec w sumie dobrze i prawidlowo ze sie afirmuje :)
wiem ze sa dzieci nawet 12-18-mcy ktore ciagle az do wieku "rozumu" zachowuja sie tak jak on w buncie, a anwet gorzej (kuzynostwo, nie do ograniecie, w wekeend cicoi zrzuili ze stolu 3 szklanki z kompotem + talerz wujka i tak jets CIAGLE!!!!!! od roku!)

mam tylko nadzieje ze bunt nawet w lagodnej formie bedzie buntem 2 latka
a nie jak czesto sie zdarza 2-4 latka ;))))))))))))

Jos rzeczywiście jutro same dwójeczki :-D Czyli chyba każde dziecko łagodniej bądź mniej łagodnie przechodzi bunt 2-latka. Oczywiście, masz rację, dobrze, ze cpokazuje, że jest. Jestem tylko ciekawa, jak bedzie się zachowywał jak będzie miał rodzeństwo, ale tak jak mówisz, może ten bunt sie nie długo skończy :-)

pszczolka : no ja mam podejrzenie ze u mnie koabitacja z rodzenstwem bedzie gorasza niz bunt 2 latka :) ale narazie ciiiiiiii sprawdzimy w praniu :)

Witam z Trójmiasta,siedzę sobie w aucie z kompem:)
Wiola Ty się nie przejmuj i przypadkiem się nie obwiniaj.Miałam ostatnio odwrotną sytuację bo mój brat nie mógł przyjechać na nasz ślub.Mimo,że wiedzieli dużooo wcześniej nie zjawili się ale to już z innych względów,uprzedzili mnie w każdym razie,że nie przyjadą i jest ok,ja tam na nich focha nie mam mimo,że byłoby mi miło jakby mnie spierali w tak ważnym wydarzeniu:)

Słonko świeci pięknie.

Rurka ukrywasz się?Strasznie trzymam &&&&&&& za Twoje kreseczki i czekam niecierpliwie na wieści.Specjalnie kompa wzięłam.

Zaraz jadę na poszukiwania rowerka dla Ninki,takiego bez pedałów drewniaka:)

Jos ok, będziemy cichutko ;-) Ale myślę, że nie będzie tak źle. Na pewno Polduś może poczuć się zagrożony, bo dotąd mamę miał tylko dla siebie, a jak sie pojawi mała istotka, mamusia będzie jej poświęcać dużo czasu.

oliwka : hej
wiem o jakim rowerku mowisz, super sa te rowerki !!!!
wogole teraz to cuda robia dla dzieci
a ja jetsem wlasnie fanka drewnianych zbawek : klockow, puzzli, rowerkow, mamy ciezarowke- jezdzik
no i wszelkich innych drewnianych

pszczolka : ccciiii :)

moje dziecie juz spi, ja zjadlam obiad, teraz deser zaraz kawa i RELAKS :)

a ja nie mam pojecia o jakiem rowerku mowa , wiec Oliwka jak zakupisz to wklej zdjecie
kurde chyba czas sie ubrac bo nadal w pizamie biegam

reklama
hej kobietki, witam się i ja
Wiolka-chodzi zapewne o rowerek biegowy-wpisz sobie w allegro i popatrz-ja też się czaję od pewnego czasu na coś takiego dla Danielka;)
u mnie pogoda dziś wiosenna-byłam nawet chwilkę w pracy się pokazać i papierki powypełniać
pozdrawiam i śle fluidki ikopniaczki od mojej córci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

a co do buntu-to mój syn od czasu do czasu próbuje coś po swojego przepchnąć i niestety musimy być stanowczy-jak próbuje coś wymuszać płaczem to najczęściej każe mu iść do pokoju i się wypłakać a jak się uspokoi to może przyjść się przytulić i "pogadać" , zazwyczaj jest z powrotem po 2 sek.:) i zmienia nastawienie;), także nie jest źle, choć po drugich urodzinach trzeba było niestety wprowadzić system kar-do kąta- i nauczyć dziecko kilku zasad-ale to niestety ta niewdzięczna strona bycia rodzicem;)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry