reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
cześć babki
papa.gif
papa.gif

reklama
Wiśeńka - to mój M będzie musiał pogadać z szefem i myślę, że to wypali. on dobry człowiek i na dobre pomysły się godzi :tak:

pok - ja to wszystko rozumiem. Tylko wiesz co, trochę mnie to wkurza. Jasne, są ludzie, co całe życie przetyrali za marne grosze i teraz muszą liczyć na państwo. Ale są tez tacy (przykład - moi sąsiedzi) - babka 35 lat, od 16 roku życia co rok rodzi dziecko, jej facet nigdy nie pracował, jeździ tylko po zasiłki, żeby połowę z tego przepić pod sklepem. Drugi sąsiad proponuje mu pracę - w tartaku, w polu. to nie, on woli pić i brać "naszą" ciężko zarobiona kasę. Zobacz, dlaczego IVF nie jest sponsorowane przez państwo? Wiesz ile się naczytałam komentarzy od ludzi na różnych forach? Że "za ich składki nikt bachora w ten sposób nie spłodzi" itp. My musieliśmy rok czasu odkładać kasę aby spróbować i co - za wszystko, nawet za te podstawowe badania trzeba płacić. Samo IVF 5-6tyś, drugie tyle leki z badaniami. ok, z moich pieniędzy niech leczą się biedniejsi, ale uważam że to nie fair, kiedy ja nie mogę korzystać z tego co mi się należy i muszę tyrać do tych samych lekarzy, ale prywatnie i zasilać ich konta

kocurku - piekne imie :) musisz tylko wyczulic corke, zeby zwracała ludziom uwage jak mowia do niej "Ola" -- Ola to Aleksandra a Olga to Olga :) taka mam rade. Dobrze robi na ksztaltowanie pewnosci siebie :) Olga moze byc Olgunią, Olguchą, Olguszką... Tudziez niektorzy zwa ja Lusią :)

oj Mamo-kopie jak szalona, a szczególnie kiedy jej brat o 4 nad ranem urządza sobie pobudkę a ona się przyłącza do zabawy-no nie pośpie sobie w ciąży;)

ello mama :-) a no ciężki, dlatego od niedawna mam dziką satysfakcję, jak zrobię coś na NFZ a nie prywatnie. Co z tego, że stać mnie teraz żeby 700zł zapłacić za badanie, skoro przez NFZ należy mi się to jak psu buda. Na stronach klinik są podawane tylko ceny za wszystko i NIGDZIE nie napiszą, że jak masz skierowanie to za badania powyższe płaci NFZ a nie Ty. Tu 700 tam 300 i kolejne 400 za kolejne badania, zsumuj to i wychodzi taka sumka, że masz na full wypasie wyprawkę dla dzidzi i jeszcze może na szkołę rodzenia styknie ;-)

PAULINA- haha,pamietam te nocne brzuszkowe harce...ale wiesz co...pozniej tego bardzo brakuje wiec poki to jeszcze nie walenie po nerach to sie delektuj :)))))

ja zaraz pranie na ogród wystawiam i po Zuze spacerkiem z Domisiem pójdziemy.
ale to za jakąś godzinkę..
teraz Domi na ogrodzie a ja z herbatą na bb.

BALBINKA- WIEM JAK JESTE- moj Tomi 16 lat pracuje w jednej firmie-cały czas składki odciągają takie ze hoho ,z lekarzy nie korzysta bo nie choruje...a jak Zuza złamała reke to za gips płacilismy bo dla dzieci jest lżęjszy rodzaj gipsu ,ale nie na NFZ
bije.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Wieje tak, ze łeb urywa więc wróciłam.
Skoro gadacie o imionach to musze wam napisac jak tu u nas było z wyborem imienia. Zdecydowalismy się na Emilkę albo Hanię. W kocu stwierdziliśmy, ze Hania. Pol głaskał mi brzuszek, słodko mówił i nagle pyta brzusia HENIU CZY TY ŚPISZ ? NIE KOPIESZ TATUSIA. Ja wywaliłam gały i pytam Co za Heniu? A on do mnie zmieszany, No a co? Nie nazywa się Henia? Matko świeta z tym Alchajmerem :-DNo i tak Emilka zwycięzyła Hanię i zostanie chyba na 95% Emilka:-D:-D
Jos witaj kochana.ieliście przezycia widzę. łojłoj
mama a witaj słonecznie
Balbinka może faktycznie szef się zgodzi bo w grupowym taniej a dla mnie to po prostu rewelacja. Po za tym na każdego specjalistę czekam max 2 dni i w zalezności od pakietu możesz wykupic tez opieke szpitalna. Umowy podpisane z ubezpieczalnia ma ogrom przychodni i lekarzy z całej Pl, także prywatne kliniki. We wro np. Enel med z Arkad czy Poliklinika na grobli, ale tez szpitale i przychodnie publiczne.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry