• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wisieńka- BEDZIE Emilka:)
a jakby co to Olaf też ładnie.

wiesz jakie jest moje podejście co do płci:)
tak czy tak-bedzie si :))

podaję Ci delicję bo własnie wcinam :)

rozwiesiłam pranie ,pogadalam z kumpelą z Poz.kończe kawe i zaraz śmigam po Zuze.

PAULINA- kurcze-wiem jedno ,ze jak sinieją to nie dobrze-albo anemia albo niedotlenienie...jak mialam laparo to kazali lakier zmyc bo powiedzieli ,ze jak "coś" sie dzieje to najpierw sinieją paznokcie,wiec moze skonsultuj to z ginem...
Maja też ładnie!

ostatnio czekam na Dominika w przedszkolu ,dzieci z innej grupy wracają ze spaceru i jak sie rozebrały to pani mówi:"czy wszystkie 4 Julki są??czy wszystkie 3 Maje są czy 3 Kubusiów jest??"
masakra-uśmiałam sie..

dokańczam kawe i smigam.

reklama
jos Ty wiesz najlepiej jak to wygląda we Francji :)...a ja, no cóż, poglądowo należę do gatunku lewicujących nierealnych idealistów :sorry: ubóstwo i wyzysk zawsze mnie bardzo bolało... oczywiście nie osobiście...

myślę, że jednak stety :)
zawsze trzeba mieć z tyu głowy świadomość, że nawet jeśli teraz mamy pieniądze, to wszystko może się stać i możemy zostać bez nich. I wtedy będziemy bogu/losowi dziękować, że są ludzie, którzy składki płacą, i że możemy iść z anginą do lekarza...

Ja byłam w takiej sytuacji. Zostałam odesłana do domu. Moja mama - oddawała potrzebującym płytki krwi (ma bardzo rzadką grupę). Podczas oddawania płytek zarazili ją WZW typu C. Dostała "AŻ" tysiąc zł odszkodowania a wszystkie leki musi sama kupować i te najbardziej, które potrzebuje nie są refundowane. Wypłaty netto ma 1400zł po 30 latach pracy w jednym zakładzie pracy. Gdyby nie nasza pomoc, pewnie już by jej nie było. A składki płaci! Żeby było "śmiesznie" parę lat temu lekarz jej powiedział, że jest za mało chora aby była refundowana aż do teraz kiedy w zeszłym tygodniu wylądowała w szpitalu i.... teraz jest już za bardzo chora i nie opłaca się jej leczyć na NFZ !!! Mnie się słabo robi po prostu...

jejku znowu jem
mama wracaj kochana szybko i małego wiaterku. Dla mnie płec też obojetna, wazne zeby zdrowe malenstwo było. Już nie moge tego 4d sie doczekac.

Mama-no właśnie podejrzewam że moja córcia będzie mieć inne Maje w swojej grupie przedszkolnej;)
a ja chyba faktycznie muszę zadzwonić do gina-tym bardziej że nie pamiętam czy wizytę mam na 30 czy 31 marca?ja obstawiam 30 a mój mąż upiera się że 31;) dwoje zakręconych ludzi u lekarza;)

BALBINKA- tak Ci baba powiedziała :szok::szok:no wiecie co:eek:też bym poprosiła kierownika!!

JOS- przyjemnego spacerku i nie denerwuj sie bo Ci prolaktyna skoczy i owulkę zablokuje a my w tym m-cu w ciążę zachodzimy:-D:-D

MARY-BETH- myslę o Tobie :))))

POK- a jak u Ciebie wogole teraz sie sprawy mają????kiedy testowanie ???;-)

KOCUREK- Olga-ładnie:) a jak synek to jak ??:-)

WISIEŃKA- jedz na zdrowie :))Bedzie Emilka ,zobaczysz:))a wtedy ja ruszam do Ikei po kocyk:tak::-D

a no tak mi powiedziała :oo: a to taki typowy sklep a'la Społem, co ekspedientki żyją cały czas w przekonaniu, że jest komuna i traktują klientów tak, jakby robiły łaskę, że Ciebie obsłużą. Ja cierpliwa jestem i łagodna, ale do czasu. Chamstwa nie znoszę :evil:

mama : racja ! ale w tym mieisacu, tzn. marcu, nie kwietniu? ty mialas krotki cykl i pewnie sie jeszcze na marzec zalapiesz :) nie? :)
u mnie po ptakach zostaje kwiecien
nie potrafie tego wyjasnic
widzialam kiedy mialam owulke ale swiadomie postaralam sie tylko raz, a drugi 3 dni pozniej wiec juz na to wogole nie licze :)
jakos tak mnie anszlo, zeby poczekac na kwiecie, nowy rok... w sumie bardzo wyluzowalam, swtierdzilam ze nic na sile
bo albo nie zajde albo zajde i nie wyjdzie
dlatego nic nie licze juz, nie kupuje testow
na znak protestu wczoraj zrobilam ostatni jaki mialam choc bylam raptem 4-5 dni po owu i wiedzialam ze nic tam nie ma prawa wyjsc
po prostu mial byc zuzyty zeby nie kusilo :)
teraz juz nic nie licze, a test zrobie jak soie zorenituje ze juz dawno nie mialam @ :) kilka dni -tydzien po dacie
w szoku jetsem jak mi z tym luzem, z tym "odpuszczeniem" jest dobrze
moge rodzic w lutym maju sieprniu, obojetnie :)

teraz to juz cuiekam jetsem spozniona mega
doczytam pozniej, papapapapa!

reklama
balbinko to skąd Ty kochana jestes?? ;)))) u mnie w osiedlowym społem jest grzecznie aż do przesady!!!!! :))))))) nie denerwuj się ...... a z mamą faktycznie sytuacja absurdalna i niezrozumiała :((

mama Bartuś :)))))))))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry