• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Asionek - trzy dni przed porodem wg USG mój syn miał ważyć maksymalnie 3600 kg ;-) W trakcie porodu położna mi się zapytała jaka ma być orientacyjna waga dziecka, bo ja raczej z tych mało kobiecych :-p z taką wagą dziecka i przy drugim porodzie można próbować rodzić bez nacinania, całe szczęście, że trafiłam na doświadczoną położną, wymasowała mi pięknie szyjkę, w ogóle zawdzięczam jej wspaniałe wspomnienia z porodu :))))))
Ale jak się urodził mój chłopczyk to widziałąm przerażenie w jej oczach, a lekarz odważnie jej pogratulował, bo nie dość, że duży i długi (60 cm), to jeszcze okręcony pępowiną i z rączką się rodził. I powtarzam, wszystko zależy od dobrej położnej i wsłuchania się w swoje ciało :-)

:-D Jos a co dostałaś od teściowej??? Bo mnie jeszcze wtedy na forum nie było, a widzę, że sprawa poziomu wysokiej klasy Teściowej się tyczy :-D:-D

Made rosę pozbierałaś???? do kubeczka :-D to Twój syn był taki duży????? :szok: należy Ci się order za odwagę Made, z pełnym szacunkiem to mówię :tak: i jeszcze poród siłami natury, jeśli dobrze myślę, masz u mnie pełen szacun Made :tak::tak::tak:

Pysiu dobrze by było skończyć, ja chcę wrócić na studia, bo jak to mama bez żadnego zawodu i studiów???? Muszę się do tego ostro wziąć!!! Obiecałam sobie i słowa zamierzam dotrzymać :tak:

Ostatnia edycja:
jos - ja sama w szoku byłam :-D)))) najzabawniejsze było to, że on się ledwo mieścił do tej szpitalnej "wanienki" :)))))))) całą wyprawkę zaniosłam do szpitala.

aaaa just : jak podam sam prezent to to wogole nie wyjasni calej sprawy :) na caloksztalt fenomenu synowa-tesciowa naklada sie wiele pojedynczych fakcikow i kluczowych dat :)

no wiec na urodziny dostalam : czarna (zupelnie czarna) koszulke na dlugi rekaw, z chamskiego lejacego sie materialu... i najlepsze : ze supermarketu :)
i dookreslam : nie supermarketu ktorey sprzedaja niektore marki ubran tylko supermarket "dupek" ktory ma swoja linie kosmetykow i ciuchow "dupek"
no wiec dostalam czarna koszulke firmy "dupek" za 20 pare euro :)
cena jest wyznacznikiem zmiany jaka nastapila w prezentach sprzed slubu i po slubie :)

przed slubem byla wielka milosc i kosmetyki kenzo, wizyty w spa ( nie kosmetyk kenzo tylko raczej ZESTAW kezno) a po slubie : pizama katalogowa la redute po przecenie ( jestem klientka i mialam w tym samym czasie ten sam katalog ;) )
i czarny "dupek"

trzeci fakt : rodzaj, cena .. KOLOR
ona wie ze nie nposze czarnego!!!!
:)
jeszcze w sieprniu na urlopie jechala ze mna wybierac sukienke na koktajl u F. w pracy i wiedziala ze nie zaloze niczego czarnego (wiec nie klasyka mala czarna) tylko pomagala mi cos wybrac w zywych kolorach - takich w jakich mi najlepiej

a na urodziny po raz koeljny to napisze - 2 mc-e pozniej dostalam...
CZARNEGO DUPKA! :)
hahahahahahhahahahahahahahhahahahaha

made : no ja tez w szoku jetsem :) 60cm to rzadkosc! super ze mialas taka polozna i ze CIE "uratowala" ;)

Ostatnia edycja:
Dokładnie Pysiu. Ja się spodziewałam patologi, szmat w oknach, a to nie wygląda tak źle jak myślałam. I powiem teraz coś bezdusznego, ale siedzi mi to na sercu: jak się nie jest dostatecznie odpowiedzialnym w szerokim znaczeniu tego słowa, jak się nie ma pieniędzy, wsparcia, może jest się lekko opóźnionym w rozwoju to po co sobie robić dziecko? Paczka prezerwatyw kosztuje 6 zł a wychowanie dzieciątka dużo, dużo więcej. I boli mnie to dlatego, ze ja wydaje kupę kasy na badania, tabletki, żeby zajść w ciążę, a ktoś zachodzi bez problemu i chce oddać dziecko. Nigdy tego nie zrozumiem.
Skoro dziecko już jest, to oczywiście należy się pomoc i ja też pomogę jak będę mogła, ale cała ta historia jest dla mnie dziwna!!:wściekła/y:

Jos gratuluję teściowej :-D bardzo mnie rozbawiła ta historia :-D ja ze swoja nie mam problemów bo mieszka 1000 km ode mnie :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
rurka : dziekuje :)
moja 800km stad ale prezentami wysylkowymi "daje rade" ;)))
aha dodam ze z mezem mamy tylko 1mieisac i tydzien roznicy w urodzinach i jego ur. sa wczesniej
gdy ja dostalam dupka za 25 euro powiedzmy to on dostal szalik i sweter ... Pepe Jeans :)
a poprzednie urodzinki : ja pizamka za kilkanascie euro ; maz : sweter Guess by Marciano za ponad stowe :)

i co ktora powie? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

maz jak zobaczyl te koszulke to najpierw czekal co jeszcze wyjme z koperty babelkowej... a jak zobaczyl ze tylko kartke to zrobil oczy i powiedzial tylko " nie????"

- tak tak kochanie :)

reklama
hahahahahahahahahahaha:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Jos to niesamowita historia :-D:-D:-D:-D dawno się tak nie uśmiałam, o mamo :-D:-D:-D

czyli moje przeczucia o wysokiej klasie Twojej teściowej się potwierdziły, ma kobieta talent i tupet, a Twój prezent będzie jak najbardziej na miejscu i dopasowany do okoliczności :cool2:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry