• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Młodam nic przyjemnego leżeć w szpitalu, ale nie takie rzeczy się robi dla dzidzi...
Tylko cierpliwości.... Musi być wszystko dobrze i dziecko jeszcze zaczeka...

reklama
ajas nic przyjemnego, za dużo czasu na myślenie... a robi się robi dla dzidzi wiele, robi. Nikt nie mówił, że będzie lekko... i nie jest. ale jakoś damy radę.
rurka dzięki!

ja na dziś uciekam. Lecę jak ślimak się kąpać i spać. papatki. miłego wieczorku i jutrzejszego dnia :-)

Ewula przygotowana, ale dzięki tym zajęciom, bo tam mówią o rzeczach ważnych dla nas przyszłych rodziców, informują o wszystkich zmianach, te kobiety są najlepiej przygotowane i doinformowane, więc uważam, że warto chodzić na takie zajęcia :tak: a jestem na tych zajęciach chyba najmłodsza :szok::zawstydzona/y:

MLODAM w szpitalu mozna zwariowac. Wspolczuje bardzo, ale tam masz lekarzy na wyciagniecie reki i na kazde Twoje zawolanie. Mnie trzymali 2 tygodnie i nie pogorszalo sie. Wypuscili mnie, bo lezec w domu tez moge. Ze skracajaca sie szyjka chodzi duzo kobitek, a tylko te, ktore sa po przykrych wydarzeniach, problemach z zajsciem i w wieku powyzej przecietnej sa kierowane do szpitala.
Na pewno w domu najlepiej, ale sama wiesz, ze co szpital, to szpital. Wiedza co robia. Tobie nie pozostaje nic innego jak tylko lezec plackiem. Pomysl, ze do konca zostalo tylko a nie az i juz inaczej sie czlowiek czuje. Wiem, bo lezalam 9 tygodni. I co? I juz nie musze 'plackowac', choc polegiwanie wskazane. Wiec glowa do gory, usmiech na buzke i pozytywne myslenie. Wszystko dla Niuni! :-)

Ostatnia edycja:
EWULA kochana to tylko korzystac! :-) I to na ile sie da. Ostatnio dowiedzialam sie, ze ciezarne maja zwiekszona ilosc zabiegow refundowanych u stomatologa, wiec tez staram sie korzystac. Tylko nie wiem czy wszystko mi mowia...

hmmm... czy moje posty powielaja sie? Pisze z komorki, net chodzi jak szyszkara, a stronki laduja sie bardzo dlugo..

aaaaaa EWULA Myslalam, ze stronka nie chce mi sie cofnac i ze na poprzedniej jest moj post z editem. Podtrzymuje wszystko co tam napisalam, ze w przychodniach niektorych sa darmowe, nie przeludnione szkoly rodzenia. Trzeba tylko byc zdeklarowanym w takiej przychodni.

co za .....! slow mi brak!!!

Ostatnia edycja:
ahhaha:-D

tak tak możemy zrobić właściwie wszystko za darmoche i to tmi lepszymi materiałami więc korzystaj śmiało;)

lece babeczki spatki papapap

Mlodam kochana 3mam kciuki aby wszystko było dobrze;* Poglaskaj brzuszek;*:-)

A tymczasem uciakam na tv . Leci dokument o kobietach ktore opiekują sie lalkami jak własnymi dziećmi :-);-)

Dobranoc kochane:*
Do jutra!;-):-)
Śpijcie dobrze :*

reklama
ASionek różowe bo nie było juz innych a w domu to nie ważne czy w rózowym Rafik bedzie czy w niebieskim ;-)
Kocurku dziękuje :-) jak sie czujesz kochana?;-)

a takie buty myslalam :)))

Asionku trochę już tego jest :tak: ale wiesz jak ktoś ma wolę coś podarować, to ja się nie sprzeciwiam, wiesz od przybytku głowa nie boli, tylko miejsca może być mniej :sorry: a później jak komuś będę mogła pomóc i coś przekazać, więc to takie koło :tak:
a dzisiaj znów ważne zajęcia w szkole rodzenia, bo nauka pielęgnacji i przewijania noworodka, więc coś w sam raz dla mnie :-D

Kocurku co Cię zszokowało? ;-):-p

jasne , ze tak :) zaoszczedzisz na pralce i proszku :)
mama do mnie paczke wysyla na dniach i zaraz bede tez miec pierwsze ciuszki i inne duperele w domu :) juz sie doczekac nie moge :))))

hejka
pewnie polowy zapomnialam ale postraam sie jakos odp ogarnac :)

just : biedny ty zuczku... faktycznie urodzisz... postaraj sie jednak zalatwic max. przed porodem :) fizyczsnie to jest ciezkie dla ciebie, ale bedzie latwiej 10 razy niz z noworodkiem w ramionach :)

mlodamamusia : slicnzy bebenek :) i ciuszki tez :)

made : jestem pod wrazeniem zdjec :) i zwlaszcza... ostatniego ;) hehehehehe GRATULACJE !

marcepanek : GRATULACJE JESZCZE RAZ :)))

jestem tak zakrecona ze nawet nie pamietam kiedy tu ostatnio bylam i co pisalam...
*pisalam ze bylam na pogotowiu w piatek? no to pisze - bylam ... przesililam sie i teraz boli mnie masakrycznie brzuch a ja sie boje... jak choelrka..
lekarz kazal lezec max.
ok ja rozumiem ze mozna zaczac miec skurcze w 20-25 tyg. i uwazac, lezec do tych minimum 30 tc, lepiej 35... ale jak pomysle ze mamy polowe maja, ja zaczynam miec porblemy a termin na ponad polowe grudnia... to robi mi sie slabo i trace nadzieje...
nie pozstalo nic innego jak uwazac na siebie, odpoczywac i ... wierzyc ze bedzie dobrze
wczoraj przyjechala tesciowa na kilka dni, pomaga mi, w weekend pomoze mi f. a od ptzyszlego tyg. bede miec nianie na 1-2 popoludnia i sprzatanie raz w tyg. takie doglebne
jak sie nie polepszy to po usg I trymestru 3 czerwca spakuje sie do tesciow na dluzszy cza si tam bede lezec... ile bedzie trzeba...

pozdrawiam wszystkie!

czyli jakos sie poukladalo i bedziesz miec opieke i pomoc :) dobrze odpoczywaj ile wlezie :)

Bry:)

Walczyłam jak lwica, nie dałam się i przesiedziałam u pana doktora 40 min :-D

zrobił usg, cysty nie ma, wszystko pięknie, zauważył śliczny pęcherzyk, a dziś dopiero 6 dc. Ale to nie ważne. Dostałam dupka i clo!!! w tym miesiącu tylko dupek, a clo od przyszłego. Dostałam po 2 opakowania. Jak się uda to dupka brać cały czas, a jak nie to w sierpniu znowu na wizytę. Ale ja wiem, że sie uda :-D

super wiadomosci :) teraz napewno sie uda !!

Witajcie!

z dzidzią jest OK i to cieszy, lekarka powiedziała też że niunia większa w stosunku do tygodnia ciązy. ALEEEE szyjka mi się skróciła, w przeciągu miesiąca ponad 1 cm, wczoraj miała 3 cm, dała mi skeirowanie do szpitala i od dziś kibluje w szpitalu dali mi przed chwilką zastrzyk w tyłek na rozwój płuc dzidzi. Mam nadzieję, że będę w ciąży jak najdłużej się da. No i że nie będą mnie trzymać tu do porodu bo zwariuję... rozmawiałam przed chwilką z bardzo miłą i przyjemną pigułą powiedziała, że mam się nie martwić, że założą mi albo szef albo krążek i będzie dobrze. BYle donosić jeszcze do ok 33 t.c Tylko że ja nie chcę aby moje dziecko się tak wcześnie rodziło. Załamuje mnie to, wystarczy że ja wcześniak i mam jakieś tam problemy ze wzrokiem. Niunia moja ma mieć lepsze życie-zdrowsze... płakać mi się chce.

dobrze bedzie , z tego co czytalam i czytam to dziewczyny co mialy zakladane krazki czy szwy to przenosily jeszcze cieze wiec glowa do gory napewno bedzie dobrze !!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry