• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
przeczytalam i dlaje sie zastanawiam czemu Mustela na ktorej info jest juz na przedzie , ze nie zawiera parabenow , jest na liscie ,ze je zawiera ?? ciekawe kto sciemnia :/
przeczytalam tez liste kosmetykow bez tych szkodliwych substancji i kurcze malo na niej jest :) w zasadzie to bardzo malo .... chyba juz wszedzie pakuja badziewia

reklama
hej

oliwka : prysznic jak dla mnie NIE. Ja bardzo lubie chlodny, nowoczensy styl, ale ten jest za mnie za widoczny, za masywny, taki jakby powiedziec 'technologiczny"

dziex za liste! przerazilam sie
z tego co uzywam : clarins, mustela, krem ktory mam teraz pod oczy w miniaturce estee lauder (widzialas asionek ????), dove AVENE cholera! wszystko ma
a najbardziej jestem zszokowana mustela, kupuje od lat, i faktycznie dopiero od moze roku widze ze na opakowaniach zaczeli dorzucac " bez parabenu". czy zrobili nowa serie zeby nie wypasc z rynku, czy okalamali i dodali napis???? nie wiem
ale w skladzie patrze i jak byk zadnego parabenu nie widze
ciazowych tez uzywam i niby tez nie ma, wiec ktos klamie i boje sie ze pewnie raczej forma zataja... hmmmm.... chyba najlepiej kupowac kosmetyki atestowabe BIO
ale nie wszystkie sa fajne, dobre w sensie np przeciwzmarszczkowe ...

asionek : ja juz kiedys o takiej pracy myslalam, bardzo by mi sephora odpowiadala... jednak nie zrobie tego dla czystej przyjemnosci... bo placa jednak niewieksza niz w spozywczaku, prawie pol pensji zjedza podatki a reszte sie odda niani za to zeby pojsc do pracy :) ale kosmetyczka na wlasny rachunek jak najbardziej byc bym chciala :))))))))))

asionek : wlasnie sprawdzam moje kosmetyki musteli i dumam na tym samym. napis z przodu na dzieciecej serii xprowadzili niedawno, ale na ciazowych faktycznie nic nie mam... w sensie nic z przodu " sans paraben" ... choc w skladzie niby tez nie, ale od 1 wyrzucilam karton i nie widze
hmmmmmmmm... no ktos na pewno sciemnia
zastanawiam sie czy sie na walede nie przerzucic choc zapach nie teges...

wlasnie bralam prysznic i przejrzalam jeszcze raz Mustele i pisze , ze bez parabenow i w skladzie tez ich nie ma
mysle , ze takiej sciemy , ze nie napisali skladnikow wszystkich by nie walneli za duze ryzyko jak na taka marke
moze na tej liscie podali stara serie ktora tej info nie miala

wlasnie widze , ze EL jest na liscie :/ i moj krem na noc znaczy serum tez jest :/ na szczescie drugiego na dzien nie ma hehe
troche mnie Avene zszokowalo , ale narazie nie mam na skladzie , przerzucilam sie osttanio na kilka rzeczy z Uriage i do ciala na Biafine
ich na liscie nie ma :))

co do pracy to tylko dla przyjemnosci , bo dla kasy napewno nie :)
ja kiedys marzylam wlasnym SPA ... teraz juz wiem , ze marzenie pozostanie tylko marzeniem , ale nie powiem fajnie by bylo :)

asionek : no ja avene tez sie zszokowalam i la roche posay! bo niby z apteki wiec PRZEBADANE itp... mustela mysle ze mogla ùie cparabeny faktycznie ta stara seria, bo faktycznie w pewnym mimencie zrobili nowe opakowania z widocznym napisem z eparabenow nie ma... tez mi sie wydaje ze az takiego ryzyka by nie brali
choc z 2 strony to nie jest niby maralne, i ponoc pewne skladniki mozna przemycic pod inan nazwa... ale wez tu sie baw i szukaj teraz... Tylko sepozyt slowa " BIO" jest zakazy jetsli kosmetyk faktycznie nie jest BIO
ehhh... zwariowac idzie, lepiej sie tym nie stresowac, i tak parabeny olowie i inne codziennie wdychamy i przed tym juz sie chyba nie ucieknie
aha ... oliwke bambino tez dla mlodego stosowalam na glowke... :///////

asionek : spa tez mi sie marzy i wiem ze tez to pozostanie marzeniem hehehehhee

a praca : na pewno nie pojde tylko dla przyjmenosci, bo szkoda mi dzieci oddac do niani... ale znam mamy co pracuja dla pracowania, zysku maja 100-2O0 euro lub ZERO, a zona kolegi meza : pracuje i maz doplaca do interesu ( ona placi podatki transport obiady na miescie a ON do tego nianie!!!!!!!) to juz dla mnie sie mija z celem... wole isc do spehpry dla przyjemnosci - na zakupy ;)

a propos zakupow to wlasnie stalam sie posiadaczkom sandlakow Puma, a raczej poldek sie stal posiadaczem :) na przyszly rok beda
a ja swterek- tshirt Vertigio i tu uwaga oszalamiajaca cena : 12 euro z... 129 :)
NO! takie zakupy to lubie :)

oddaje lapka mezowi i ucieka czytac M. Rufo :) kolorowych !!!!

Ostatnia edycja:
witam sie nowotygodniowo z koleżanką kawą w ciszy i spokoju bo dzieci w przedszkolu :))

Oliwka-ale zapodałaś temat z tymi kosmetykami...zaraz i ja na listę luknę...musteli też uzywałam więc aż jestem ciekawa co tam jeszcze znajdę..

Jos ,Asionek- Wy już w ciązy to możecie używać ;)) to tak jak Oliwka pisze tyczy się płodności czyli jak się starasz o malucha...wiem,ze babeczki przy in vitro maja zakaz stosowania niektórych kosmetyków po zabiegu...

zaraz biorę się za odkurzanie ,podleję storczyki i ...nie wiem co dalej-do 12 mam wolny czas i najchetniej poszłabym spać...u nas zero słonka,w nocy padało-wszystko mokre-ślimaków cała masa na ogrodzie...i jakies takie ciśnienie ,że nic tylko spać.....

Jos powiem Ci ,że praca jako kosmetyczka to w moim przypadku spełnienie marzeń ;))

przejżałam listę i widzę ,zę Avon też się tam znalazł..a czoraj wymoczyłam sobie stópki i mąż mi peeling zrobił i potem kremik wtarł-a on też na liście....czyli generalnie staraczkom zostaje szare mydło i woda:sorry2:

aleee damy rade-przecież ja na wpadkę liczę :-)

kawa wypita -Was nie ma ..ide sprzatać .

Witam się i ja po weekendzie! Jeszcze nie doczytałam co u Was, bo ten weekend mnie wykończył - jakbym na jakimś maratonie była. Ogólnie fajnie, ale fizycznie masakra i chyba hormony płaczu mnie wczoraj ze zmęczenia dopadły. Póki co ślę Wam buziaczki i czekam na Wasze weekendowe relacje! Miłego dzionka wszystkim!!!!!!!!!

Hello Wioluś!!!!!!!!! To Ci szybko spać teraz pójdzie córcia i sobie odpoczniesz! O której ją położysz?

reklama
lil no wlasnie dzis nie bardzo bede miala jak ja polozyc bo pierw musze jechac sie porejestrowac do lekarzy a potem na zakupy bo w lodowce mam ... swiatlo:-). jedynie co moze zasnie na troche w samochodzie ale max 30 minut

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry