• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Lil no to owocnych debat na temat imienia ;))
kiedy usg??

Rurka zapytaj-musi być lek który na Ciebie zadziała...

ciekawe jak tam Marcepanek po becie....

Lil zapisałas przepis na sernik??Wiola podała-ja daje na spód blachy herbatniki na to masę i znów herbatniki i polewa i posypuję wiórkami kokosowymi..
do lodówki wstawiasz najlepiej na wieczór zrobic to na drugi dzień popołudniu juz mozna wcinać :tak::tak:
Made a Ty na ławeczce????????:-p

Made no jesteś :)) to ja sie herbatki z Toba napiję bo kawę już pochłonęłam:)
a co do testów to masz rację-najlepiej robic w tych godzinach co padałas-ja jak robiłam to też koło 16.00 no i 2 h wcześniej starałam sie nie pić ,żeby nie rozrzedzać moczu..

Ostatnia edycja:
reklama
Made mam z domowego l. Zrobię jeszcze raz o 16 i zobaczymy co wyjdzie. U mnie nie może być za wcześnie bo ja mam owu wywoływaną lekami, więc najwyższa pora na nią, bo już 3 dni od odstawienia leków :)

Mamuś lecę szukać gdzie Wiola podała przepis - musiałam przeoczyć! A usg w piątek. Mam nadzieję, że zostanie u mnie kolor różowy :)

Rureczka ja nie dojrzałam, że to 10 dc. u Ciebie - to rzeczywiście jeszcze masz czas! Nie przerywaj starań! I ja też testy owu robiłam po 16 - tak podobno najlepiej i najpewniej! &&&&&&&&&&&&&

Made radości nasza witaj! Jak brzuszek?

Wioluś dopiero dojrzałam przepis! Mam pytanko: co to znaczy twaróg na sernik? Jakiś konkretny? I gdzie dolać to mleko, do którego sypiesz budynie? Do tej masy? Czy osobno to ugotować i potem połączyć?

Ostatnia edycja:
mamitka - dzisiaj ławeczki odpadają :-D))) dupka by zamokła :))))) Nawet nie pada, ale jakoś takoś pochmurno :eek: Ciśnienie mi siada...chyba jednak popada.
Przepis na sernik to ja też mam, wkleiłam sobie dawno temu do notatnika :-))))))) tylko muszę się jeszcze zmobilizować do zrobienia go ;)))

Lil - :-D))) słoneczko...cały weekend się lansowałam, w sobotę z pysią, a w niedzielę z gościami moimi :cool2: Zaprosili nas na niedzielę, ale tak mi się nie chciało jechać, że zadzwoniłam i ładnie przeprosiłam, a tu za dwie godziny patrzę, a oni podjeżdżają pod nasz blok, a tu wszyscy, łącznie z Mańkiem w majtach :-D)))))) Przyjemnie było, ale cholera...nie przepadam za takimi niespodziankami ;)))
Ja idę w środę do lekarza, mam nadzieję wyprosić USG, bo od kilku dni mam takie kłucie w prawym boku jakby mi ktoś żywcem wątrobę wyrywał....dzisiaj to już wzięłam Apapa, bo nie mogłam z bólu wytrzymać. A u Ciebie jak samopoczucie ??? Powiedz jak Maciuś reaguje na rodzeństwo ? Czy jest świadomy ?

Ostatnia edycja:
Lil - na poprzedniej stronie masz wiadomość ode mnie :-p Edytowałam !!!! Samodzielnie :cool2::-D)))

rureczka - mimo wszystko, ja jednak wierzę, że owulacja u Ciebie to kwestia dnia lub góra dwóch..no może trzech :)))) I przed testowaniem dobrze by było gdybyś nie piła tak ze dwie godziny ;)))

Made-aha prosze o wizualizację:))))

a co do ławeczki to szkoda by było ,zeby taka doopka zmokła więc może lepiej badz w domku:))
a jakie imie Twój brzuszkowy synek bedzie nosił???

Lil &&&&&&& za piatkowe usg:)

co do przepisu to ja kupuje ser na sernik taki w wiaderku z Jana-jest napisane ser na sernik

a mleko dolewasz do masy w garnku i mieszasz aż poczujesz opór-to jest mleko z 2 budyniami ,ma na celu zagęszczenie masy:)

Mama czyli budynie najpierw rozpuszczam w mleku - a potem to dolewam do masy? Ale ze mnie ciemna masa! I co to znaczy aż poczujesz opór hehe??? Jak to rozumieć???

Made doczytałam! To leć do ginka z tym kłuciem - ale to na pewno coś z powiększaniem macicy jest - albo może mały tak się ułożył, że jakiś nerw nacisnął????? Na pewno wszystko dobrze - musimy po prostu wytrzymać te kłucia i bóle - już niedługo! Mi mała wchodzi w żebra tak okrutnie, że czasem to chodzić nie mogę - od tego całe plecy też bolą. No i mam nerwa przed piątkowym usg - oby wszystko w porządeczku było! I będzie! A Ty się z Pysią naszą spotkałaś??? Ale fajnie! I mówisz, że lansik był hehe :)

mamitka - z całych sił :))))
A właśnie spojrzałam, a tu nam ławeczki wymieniają :szok: ale będzie...luksusowo :-):-):-)))))))
To Zuzy ostatnie tygodnie w przedszkolu ? Jak Ona do tego podchodzi ?

Lil - Kochana, nie, nie....my się z pysią lansujemy poprzez mms'y :-D pokazujemy sobie jakie to pazury mamy, kolekcje lakierów, brzucholi, a w sobotę, to mi nawet mojego Mańka wkleiła, bo ja to techniczne ZERO :sorry2: potrzebuję Koleżanek do pomocy...nie potrafię sama wstawić zdjęcia :-))))))

mamitka - no miał być Iwo, ale już nie będzie....przypuszczam, że z imieniem sytuacja się powtórzy jak w przypadku Mańka...czyli po porodzie dopiero :-D))) nie możemy się coś zdecydować :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Made no własnie-z Pysia się lansowałaś ????
to milusio:))

jakie macie imie dla synka brzuszkowego????

Liluś-ja mieszam kulą i po dodaniu mleka z budyniami masa robi się gęstsza i w czasie mieszania czujesz ,że coraz ciężej się miesza -czyli czujesz opór:)) jak zrobisz raz ten sernik to zobaczysz o co kaman :))

Made dzięki za wizualizację :)))
a zuza nie chodziła do przedszkola od połowy czerwca..teraz poszli na 2 tyg a potem 2,5 tyg znów w domostwie..
a Ona sie doczekac szkoły nie może-dosłownie nogami przebiera :)))

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry