• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Oliwka a Ty w ogóle wcześniej pisałaś, że też masz tyle wzrostu co ja ;-) Ja Ci powiem, że z butami to wciąż mam problem - jedynie w DEICHMANNIE jest dla mnie fajna oferta - w innych sklepach butów już od wielu lat nie kupuję....

reklama
Oliwka PW - już dziś obwód brzucha podałam na forum - tyle moich wymiarów na jeden dzień wystarczy hehe :-D

Pysiu ale warto zapisywać co ważniejsze wydarzenia - ja pierwszy rok robiłam dużo zdjęć, zapisywałam różne rzeczy, nawet listy do Maciusia pisałam - a teraz nic mi się nie chce....I nawet nie wiem czy drugiej dzidzi taki pamiętnik stworzę...Jak mam wolny czas to wolę inne rzeczy robić niż pamiętniki tworzyć...A to naprawdę wspaniała pamiątka!

Lilu - mój Maniek generalnie nie dostrzega innych dzieci, i też mnie to trochę niepokoi, mam nadzieję, że jak pójdzie od września do żłobka, to mu przejdzie. Jestem dobrej myśli :)))

Made ale Twój Maniek młodszy o wiele jest! To normalne, że się nie interesuje dziećmi - może dzięki temu będzie mu łatwiej zaakceptować młodsze rodzeństwo????? Będzie 1,5 roku różnicy?

Lilu - dokładnie rok i osiem miesięcy ;) A z którego miesiąca jest Twój Maciuś ? Bo zdaje mi się, że między nimi, Mańkiem i Maciusiem jest równy rok :))) Maniek jest z końca stycznia 2010 r.

Made to masz super różnicę wieku - wydaje mi się, że dla dzieci korzystniejszą niż u mnie będzie - Maciuś jest z 15 stycznia 2009 - czyli będzie różnica wieku 2 lata i 9 miesięcy :)

Pysiu a są takie fajne albumy dla małych dzieci - tam się tylko dane uzupełnia - a fajna pamiątka :)) Te dzisiejsze zdjęcia są super, bo się robi cyfrowe - ale trzeba też się mobilizować, żeby choć część potem wywołać...Bo na komputerze to się rzadko wraca do starych zdjęć...Przynajmniej u mnie...

Marcepanku gratki:)
Skoro test Ci pokazuje ciąża 3+ tzn,że jesteś ok 5-6tyg a jak ja z Ninką byłam w ciąży to własnie w 5tc nie było jej widać na usg.
Więc dlatego beta pokazuje ciążę a ginek jest do dooopy i nie widzi na usg,dziwię się,że Cię nie zbadał normalnie...
Bądź spokojna.
Wysłałam fotkę mężowi,jak da radę to wyślę mi mailem

Lilu - mój Maniek jest z 20 stycznia :)))) ale 2010 r. No właśnie tak chcieliśmy, żeby różnica wieku nie przekroczyła trzech lat, i się udało jeszcze szybciej :))))))
Lilu, nie wiem czy dzieci w wieku Mańka nie wykazują zainteresowania rówieśnikami, moja córka była zupełnym jego przeciwieństwem, była otwarta, bardzo samodzielna, i uwielbiała kontakt z dziećmi. Obserwując teraz dzieci na placu zabaw widzę, że z Mańka raczej taki samotny rycerz....nie potrzebuje kompanów do zabawy, nie interesuje go grupa dzieci wspólnie bawiących się w piaskownicy. Nie wiem czy taki już jego charakter, czy to przejściowe...?

Ostatnia edycja:
reklama
Made ja już z piaskownicy mam doświadczenie takie, że dzieci są naprawdę różne! I nie ma się co tym martwić, bo i tak nic na to nie poradzisz..a taki indywidualista to może być całkiem ciekawy charakter!!! Brakuje takich ludzi!!!!!!!!!

Pysiu kup kup! Ale dobrze wybierz, bo czasem są marnej jakości - ja dla Maciusia taki superaśny wybrałam - w formie segregatora, więc mogę tam różne rzeczy dokładać, miejsce na zdjęcia też jest. Polecam :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry