• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Asionek ja odgruzowałam cały dom i zrobiłam już 3 prania,4 w toku,wiatr tak wieje mocno,że schnie w 5minut:))))
Zaraz idę się kąpać a na 15 mam lekarza,wypisze mi zabiegi rehabilitacyjne:)
I zadzwoniła do mnie Pani,że mam FV nie zapłaconą z kwietnia na 2100zł:(((((((((((((((( Kuźwa!

reklama
Hej :-)
Podczytuję od wczoraj, ale ciągle coś mnie skutecznie odciąga od dołożenia swoich trzech groszy ;-)

Mam info o made - nasza koleżanka ma niestety zdecydowanie pod górkę i martwi się szyjką... jutro wizyta i zobaczymy co w trawie piszczy...

A ja sobie powoli pękam :) spanie nie idzie, bo ciągle jakieś boleści budzą ;) A w dzień jest sporo spraw i tak to się turlam ociężale z kąta w kąt :) Na szczęście daję radę jeszcze autem jeździć.. A Mała rozpycha się coraz mocniej i mogę ją czasami to po kolanku, to po dupce posmyrać, bo łepek trzyma ciągle na dole :))))))) Oczywiście gorzej jak wymierzy mi z piąchy w pęcherz albo w szyjkę ;))))))))

mloda niestety dowody na agresję powinny być gromadzone od samego początku, bo będą kluczowe w sprawie o kontakty, a taką na pewno K. wcześniej lub później założy... Sądy nie idą "na słowo" i wcale już tak ie sprzyjają matkom, a zeznania najbliższych osób mają małe znaczenie... Wiem, co mówię..

Pysia- tak,tak- to już za 2 dni:))jutro prasuje bluzkę białą i szykuję spódniczkę:tak:
dziś dokupiłaś śniadaniówkę z hello kiti
piórnik z wyposażeniem z Barbi
naklejki i plan lekcji
buciki na zmianę iiiii prawie 150zł poooszło;/

szlak i fak co z tą wyprawką-a wiadomo ,że wrzesień jest najdroższy...zaraz jeszcze Dominik dojdzie z kasą i kurka:szok::szok: takie oczy zrobię...byle by wrzesień przeżyć:sorry2::-p

Carolinaaa- ależ nie fajnie z ta fakturą:confused2::sorry2:

Asionek- dzieki za &&&&&:-ptrzymaj kochana:tak:

biorę się za obiad..ależ mi sie dzis nic nie chce...zimno u nas ,że szok:shocked2:w piatek kąpalismy sie w jeziorze a dzis kurtki trzeba zakładać:confused2:a to tylko 4 dni..

Kocurek cześć ;)) dzięki za info od Made...niewesoło,ale z drugiej strony Ona zaraz rodzi...więc juz ostatnia prosta..
a Ty -trzymaj sie ..jeszcze trochę ;);*

Ostatnia edycja:
A ja mam dziś 17dc i jestem bardzo pozytywnie nastawiona na fasolkę:tak:
Wiola &&&&&&& zaciśnięte, może przerwiemy ten ciąg bez fasolek:happy2:

grunt to pozytywne nastawienie !! trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& !!

Asionek ja odgruzowałam cały dom i zrobiłam już 3 prania,4 w toku,wiatr tak wieje mocno,że schnie w 5minut:))))
Zaraz idę się kąpać a na 15 mam lekarza,wypisze mi zabiegi rehabilitacyjne:)
I zadzwoniła do mnie Pani,że mam FV nie zapłaconą z kwietnia na 2100zł:(((((((((((((((( Kuźwa!

no ja skonczylam prasowanie , pranie sie robi , pozniej obiad
ale zdycham teraz pod wiatrakiem tak mi goraco :/
kurcze wspolczuje wydatku :(

Hej :-)
Podczytuję od wczoraj, ale ciągle coś mnie skutecznie odciąga od dołożenia swoich trzech groszy ;-)

Mam info o made - nasza koleżanka ma niestety zdecydowanie pod górkę i martwi się szyjką... jutro wizyta i zobaczymy co w trawie piszczy...

A ja sobie powoli pękam :) spanie nie idzie, bo ciągle jakieś boleści budzą ;) A w dzień jest sporo spraw i tak to się turlam ociężale z kąta w kąt :) Na szczęście daję radę jeszcze autem jeździć.. A Mała rozpycha się coraz mocniej i mogę ją czasami to po kolanku, to po dupce posmyrać, bo łepek trzyma ciągle na dole :))))))) Oczywiście gorzej jak wymierzy mi z piąchy w pęcherz albo w szyjkę ;))))))))

mloda niestety dowody na agresję powinny być gromadzone od samego początku, bo będą kluczowe w sprawie o kontakty, a taką na pewno K. wcześniej lub później założy... Sądy nie idą "na słowo" i wcale już tak ie sprzyjają matkom, a zeznania najbliższych osób mają małe znaczenie... Wiem, co mówię..

pozdrow Made !!! oby szyjka jeszcze potrzymala troche !!
ogolnie coraz wiecej z nas ma rozne dolegliwoci juz nie zbyt przyjemne :/ mnie tez coraz czestsze skurcze lapia , macica sie stawia , w nocy jak slon sie przekrecam , do tego wszystko boli i ciagnie ... jakos damy rade !!
maly tez wali po pecherzu i jeszcze czyms , bol jak cholera niekiedy :/ trzeba to przetrwac :) juz malo zostalo

co do Mlodej to masz racje !! niestety tak to wyglada w tych czasach :/

Mama trzymam mocno !!! :))
u mnie dalej upal ...
juz nie wiem co gorsze hehe
wsumie ja wogole nie mam ciuchow na chlodniejsze dni , wiec moze to i lepiej , ze nie jest zimno ...

hejka

carola : slyszalam o tej akcji nestlé, dziex za link! ale moje dziecie juz dawno deserkow takich i sloiczkow nie je, tylko normalne. Tutaj bylo to oficjalnie ogloszone w mediach i produkt zostal szybko wycofany z wszystkich polek
a co do H&M to wiesz o co mi chodzilo!???? zle sie wyrazilam
wlasnie o to ze w PL ceny skandaliczne, te 20zl to nie ze tyle kosztuja w Pl ale tyle w przelozeniu kosztowac powinny! a za 20dych to w PL nie znajdziesz spodni nawte na targu ( jeansow)!
ja tutaj place 19,90 euro zazwyczaj za jeansy H&M. w polsce malenskie rozmiar 9 czy 12 m-cy w wawie w galerii zaplacilam juz dawno temu przeciez ( moze nawet poslzyw gore ceny) rowne 80zl - czyli w przelozeniu dokladnie 20 euro tak jak tutaj, a chyba wyjsciowa cena byla do tego 89,90!!!!... to jest SZOK! z tym przekladem cen i 20zl to mi chodzilo o to ze cena taka sama, identyczna jak na zachodzie a zarobki...???????????
we francji jak zarabiasz 1500 euro i wydasz 20 euro na spodnie dla bejbika to luz
a w polsce nie zarabiasz w euro, ktos kto ma 1600zl czyli 400 euro ok, tez musi zapalcic 20 euro ( 80zl) za spodnie a nie 20zl - zeby bylo proporcjonalnie, logicznie do zarobkow
pod tym wzgledem ceny w polsce to skandal, ja po prostu nie potrafie tego ogarnac i zaakaceptowac jak to jest mozlwie zeby placic tyle samo co tu przy 4-5 krotnie nizszych zarobkach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???? normalnie to przerasta moje mozlwiosci rozmumowania!

mama : wspolczuje wydatkow... no ale tak to jets juz we wrzesniu... no i kupowanie wyprawki szkolnej jets takie przyjemne :) wyprawka i szkola zawsze daja po kieszeni.. najgorsze chyba podreczniki...
u nas narazie prawdziwej szkoly nie ma, tylko gadzety i przyjemnosci do przedszkola
ale z F. sie smiejemy smiechem wisielczym ze u nas najweselsze to beda wrzesien i grudzien
a/wrzesien : szkola, oplaty za zajecia pozaszkolne ( tutaj platne za rok z gory chodzisz czy nie chodzisz, pozniej to juz zalezy, basen to moze byc 300 euro, ale kucyk to np 1000-1200), plus do tego urodziny meza, szwagierki i tescia!!!

b/ grudzien ( I TU UWAGA JEST najweselej) normalnie sie ubawicie :)))))))))))
1.12 - moje imieniny, 6.12 dwa razy mikolaj (juz nawet nas nie liczac) , urodziny poldka 2 dni przed wigilia, urodziny drugiego bejbika( no chyba ze sie trafi koniec listopada ale co 2-3 dni zmienia w porownaniu z cala grudniowa lista swiat???) , jesli drugie dziecie bedzie chlopak to rowniez : imieniny drugiego bejbika, gwiazdka dla dzieci + nasza gwiazdka + gwaizdka rodziny, rocznica slubu rodzicow ( to na szczescie symbolicznie...)

hyhy i co ja mam powiedziec????????????????? fajny mam grudzien co? caly rok powinnam oszczedzac tylko na TEN miesiac :)

kocurro : &&&&&&& juz koncowka

made : co u ciebie!

mloda : bylas na policji ???

just : pokaz sie !!!!!

asionek : tu tez cieplo... az oddychac sie odechcoewa ale i tak juz jest lepiej...

wiolka : &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
U nas strasznie zimno
dzieki za &&&&&&&&&& ale jakos pozytywne myslenie mi juz przeszlo... cycki sie uspokoily, sluz tez a przez 5 dni spokoju mi nie dawaly... juz zaczelam lapac dola na poczet piatku.

jos to ja ci opisze nasze wydatki od czerwca do wrezsnia
czerwiec
1 dzien dziecka w rodzinie 7 dzieciakow
4 urodziny kolezanki( jezdzimy do siebie na urodziny)
5 urodziny szwagierki
14 urodziny szwagra
17 urodziny mojej mamy
21 moja rocznica slubu
lipiec
2 urodziny szwagra
8 imieniny lukasza bratanka
13 urodziny tego bratanka
19 urodziny drugiej szwagierki
22 imieniny szwagierki nr1
22 urodziny mojego siostrzenca
26 imnieny szwagierki nr2
sierpien
1 moje urodziny
19 rocznica slubu lukasza brata
29 urodziny siostry
wrezsien
11 urodziny lukasza bratanicy
14 urodziny mojej siostr
15 urodziny mojej corci
21 rocznica slubu lukasza brata
a przelom grudnia i stycznia to u nas masakra

Wioluś ja trzymam wciąż kciuki za Ciebie - nie trać optymizmu kochana! A te okazje co wymieniłaś u góry to szok!!!
g020.gif
Skąd na to pieniądze brać??????

My dziś po przedszkolu - były takie 2 godzinki adaptacyjne i się zdziwiłam, bo było gorzej niż myślałam - Maciuś bardzo się bał, rozpaczał, musiałam z nim zostać w sumie, ale potem jak się wdrożył w zabawę to już luzik był. Zobaczymy co jutro przyniesie.

Idę czytać co u Was!

reklama
lil nie lam sie pierwszy dzien najgorszy jutro bedzie juz lepiej...
a te imprezy to jest masakra... powiem tak nie ma takiego miesiaca zeby czegos nie bylo ale zdecydowanie najgorsze sa te 4 miesiace i w sumie koniec grunia i poczatek stycznia tez ...hmmm to za wiele roku mi nie zostalo:-)

jos pa pa do potem

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry