hejka
carola : slyszalam o tej akcji nestlé, dziex za link! ale moje dziecie juz dawno deserkow takich i sloiczkow nie je, tylko normalne. Tutaj bylo to oficjalnie ogloszone w mediach i produkt zostal szybko wycofany z wszystkich polek
a co do H&M to wiesz o co mi chodzilo!???? zle sie wyrazilam
wlasnie o to ze w PL ceny skandaliczne, te 20zl to nie ze tyle kosztuja w Pl ale tyle w przelozeniu kosztowac powinny! a za 20dych to w PL nie znajdziesz spodni nawte na targu ( jeansow)!
ja tutaj place 19,90 euro zazwyczaj za jeansy H&M. w polsce malenskie rozmiar 9 czy 12 m-cy w wawie w galerii zaplacilam juz dawno temu przeciez ( moze nawet poslzyw gore ceny) rowne 80zl - czyli w przelozeniu dokladnie 20 euro tak jak tutaj, a chyba wyjsciowa cena byla do tego 89,90!!!!... to jest SZOK! z tym przekladem cen i 20zl to mi chodzilo o to ze cena taka sama, identyczna jak na zachodzie a zarobki...???????????
we francji jak zarabiasz 1500 euro i wydasz 20 euro na spodnie dla bejbika to luz
a w polsce nie zarabiasz w euro, ktos kto ma 1600zl czyli 400 euro ok, tez musi zapalcic 20 euro ( 80zl) za spodnie a nie 20zl - zeby bylo proporcjonalnie, logicznie do zarobkow
pod tym wzgledem ceny w polsce to skandal, ja po prostu nie potrafie tego ogarnac i zaakaceptowac jak to jest mozlwie zeby placic tyle samo co tu przy 4-5 krotnie nizszych zarobkach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???? normalnie to przerasta moje mozlwiosci rozmumowania!
mama : wspolczuje wydatkow... no ale tak to jets juz we wrzesniu... no i kupowanie wyprawki szkolnej jets takie przyjemne

wyprawka i szkola zawsze daja po kieszeni.. najgorsze chyba podreczniki...
u nas narazie prawdziwej szkoly nie ma, tylko gadzety i przyjemnosci do przedszkola
ale z F. sie smiejemy smiechem wisielczym ze u nas najweselsze to beda wrzesien i grudzien
a/wrzesien : szkola, oplaty za zajecia pozaszkolne ( tutaj platne za rok z gory chodzisz czy nie chodzisz, pozniej to juz zalezy, basen to moze byc 300 euro, ale kucyk to np 1000-1200), plus do tego urodziny meza, szwagierki i tescia!!!
b/ grudzien ( I TU UWAGA JEST najweselej) normalnie sie ubawicie

))))))))))
1.12 - moje imieniny, 6.12 dwa razy mikolaj (juz nawet nas nie liczac) , urodziny poldka 2 dni przed wigilia, urodziny drugiego bejbika( no chyba ze sie trafi koniec listopada ale co 2-3 dni zmienia w porownaniu z cala grudniowa lista swiat???) , jesli drugie dziecie bedzie chlopak to rowniez : imieniny drugiego bejbika, gwiazdka dla dzieci + nasza gwiazdka + gwaizdka rodziny, rocznica slubu rodzicow ( to na szczescie symbolicznie...)
hyhy i co ja mam powiedziec????????????????? fajny mam grudzien co? caly rok powinnam oszczedzac tylko na TEN miesiac
kocurro : &&&&&&& juz koncowka
made : co u ciebie!
mloda : bylas na policji ???
just : pokaz sie !!!!!
asionek : tu tez cieplo... az oddychac sie odechcoewa ale i tak juz jest lepiej...
wiolka : &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&