• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
boogie sezon bakteryjno-wirusowy można uznać za otwarty.... :( trzeba będzie te infekcje jakoś przejść.. Maluszek będzie się powoli uodparniał i bez zachorowań się nie obejdzie.. Ale życzę Ci, żeby Remi przechodził wszystko w miarę łagodnie.. a katarek męczy, ale to tylko katarek - oby gorączka, kaszel i inne sprawy trzymały się z dala!!! :)

lil po prostu dużemy dziecku nie można już rozkazywać, nie ma tak, że "ma coś zrobić, bo mu mama każe" - on zrobi, jeśli widzi w tym sens, i ten sens trzeba ciągle prezentować - im spokojniej tym lepiej.. Jak się mama unosi, to duży dzieciak tylko patrzy tymi swoimi oczami z wyrazem "ale o co ci chodzi? o co tyle krzyku?" Ale naprawdę nie jest aż tak źle - szczególnie jak już się przejdzie przez gimnazjum ;)))))))

Ostatnia edycja:
reklama
Zgadzam się, że sezon wirusowy otwarty....Masakra to jest jakaś....Bo już dochodzisz do tego, że dziecko grzeczne, wyregulowane, ładnie śpi i ładnie się bawi - a tu trach - jakieś dolegliwości je łapią i wtedy sajgon w domu, mama jak zombie, każdy w nerwach, dziecko trzeba nosić...Ojojoj........ja za radą naszej Mamy daję Maciusiowi rutinoscorbin, a za radą Oliwki - tran. No ale Remiczek za mały jeszcze....Mleko mamusi najlepsze!

CZESC !

palemko : przyjmij moje kondolencje... trzymaj sie mocno!

carola : ano nie ma mnie, bo nam synek rozwalil laptopa ( rugi w ciagu 5-6 m-cy) i pisze na netbooku...a on tak muli ze sledzenie was na biezaco jest niewykonalne!
jak zdrowko, lepiej ??????

zizi : powtorz tesciora mimo wszystko, nigdy nie wiadomo... ile dni spoznia sie @ ?

kocur : nie stras ztym gimnazjum...! dla mnie to jest najgorsze "edukacyjne" chol**stwo...

lil : mozliwe ze to przez przedszkole macius placze... trzeba odczekac, moze sie zaadaptuje... co do radzenia sobie z 2ka malych dzieci i OBAW z tym zwiazanych to cie rozumiem, bo mam takie same :) nie wiem jak u ciebie to wyglada ale u mnie jeszcze dochodzi maz wyjezdzajacy do pracy o 6h15-6h30 i wracajacy najwczensiej o 20-20H30 a czasem i 22-3-24-1-2 (...) i bedacy raz w tyg, max. raz na 2 tyg nieosiaglny poza granicami kraju wrazie PROBLEMU...
no i na dokladnke rodzina 800km od domu (najblizsza), a pozniej 1600 km w polsce...
wiec jak ja mysle o tym ze mam dac rade sama z dwojka dzieci ( bez prawa jazdy) to mam naparwde na mysli S A M A a nie np. "sama do czasu kapania", "sama do kolacji" itp :((((((

PALEMKO przyjmij moje kondolencje

ZIZI, coz napisac...? Trzymaj sie

Mnie dzisiaj mniej bedzie. Internet mi zwolnil. Na nerwy dziala mi niesamowicie, a nie chce przezywac znowu suszy w cycuchach.

Kocurku zgadzam się z Tobą w zupełności!!!!!! A co do gimnazjum to uważam, że to najgorszy na świecie wynalazek!

Libby oj ja też tak miałam - trochę stresu i mleka od razu brakowało....Trzymam kciuki!

Jos witaj! No Ty masz jeszcze trudniejszą sytuację - dzięki przedszkolu będziesz miała chwilę oddechu...Ja mam dużo pomocy - bo moja mama mieszka blisko, mąż pracuje do 16 - tak więc ma szansę szybko być w domku - ale i tak się boję jak będzie z dwójką - tylko, że jak Maciuś będzie tak przeżywał przedszkole - a potem jeszcze mu dojdzie konkurencja w domu - to wtedy co to będzie???? Mam jeszcze troszkę czasu, żeby go poobserwować i wtedy zdecyduję co od października...Byłam przekonana co do przedszkola, ale to miała być czysta radość i rozrywka..........On w samym przedszkolu podobno dobrze się bawi - ale w domu tak przeżywa, że ja już nie wiem o co chodzi...

dzien doberek ;-):-):-);-);-):-D:-D:-D

No a ja dzisiaj wolny dzien od szkoły :-D
wczoraj mi sie zapomniało ze mama idzie dzisiaj do lekarza ;-)
no i dzisiaj sie dowie kiedy do szpitala...

Młody od 7 nie śpi :-(

Lilu - wstałam kwadrans po 5:00, by moje dziecko do szkoły wyszykować ;))) Po jej wyjściu troszkę mi się przysnęło, i wstałam razem z Mańkiem przed ósmą :-) I tym sposobem dochodzę powoli do stanu używalności :))))))

just - najlepiej by było Remika odseparować od tej zawirusowanej ciotki ;)) I obserwuj Go Kochana, bo u mojego Mańka się zaczęło niegroźnym kaszlem i katarkiem, a skończyło ostrym zapaleniem oskrzeli, i pamiętaj, że dzieci nie muszą gorączkować !!! Zdrówka dla Was :))

Kocurek - pamiętam swego czasu, że przechodziłam kurację 3 miesięczną Roacutanem, wiem że w tej chwili nie ma już tego leku na rynku, ale z pewnością są jakieś zamienniki. Może to by pomogło Kamilowi...? U mnie kuracja zakończyła się powodzeniem i po dziś dzień mam święty spokój.

hej libby poczekamy na Ciebie :))))

jos 10 lat miałam większość etatu w tym gimnazjalnym cholerstwie.... Co za bajzel :dry: Jak można było wprowadzić coś takiego w Polsce BEZ niezbędnych "narzędzi" - profesjonalnie przygotowanej kadry w zakresie psychologii wychowawczej, zdrowych, odgórnych i zunifikowanych (!!!) regulaminów i sensownych standardów... a podręczniki?? - skopiowany materiał licealny, nie dające się ogarnąć moooorze bezużytecznych, sucho podanych informacji!!! i ważące tonę razem z ćwiczeniami i zeszytami :( , a wyposażenie?, pracownie?, laboratoria??? totalna bieda i nuuda, nuda, nuda.... a osobiste szafki chociażby??? klapa... grrr

lil : moze to przedszkole+ fakt ze macius czuje ze zaraz pojawi sie w domu rywal... musicie poczekac i zobaczyc jak se sprawy beda rozwijac... nie jest pwoiedziane ze tak bedzie przez 6 mieisecy czy rok! moze to kwestia miesiaca dwoch? a moze mniej ? :)
a jak twoj maz wraca o 16 to super! ja moge tylko pomarzyc :)

kocuro : podziwiam za odwage i prace w gimnazjum ! :)
a tak jak opisujesz sytuacje : to faktycznie wyglada to strasznie...

made : hej :) jak samopoczucie? :)

Ostatnia edycja:
reklama
Jos no ja doceniam właśnie to, że mam tylko pomocy wkoło, bo nie jestem stworzona do siedzenia z dzieckiem 24h na dobę........

Mloda witaj!

Made mój Maciuś to mnie ciągle budzi przed 6 - ciągle jestem troszkę niedospana...Ratuje mnie jedynie wspólna drzemka później...Ale dziś będzie koleżanka to nici z drzemki...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry