• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
maran witaj... i co ty gadasz kobieto? zawsze milo jest sie oderwac od tematu i popisac o czyms innym a poza tym nie zapominaj ze czesc z nas ma juz rowniez dzieci na tym swiecie....
jak dziewczynki?

kobiety zaprasam na chalwe, swiezo zrobiona

reklama
Dzień Dobry,
u nas strasznie leje i znowu mnie głowa boli:-(
i leci ze mnie strasznie (jak ja w tej pracy wysiedzę??) :crazy:

Palemka przykra sprawa kurczę, znam to:angry:

Wiecie ze mało nas zostanie Staraczek jak dziewczyny pójdą rodzić:eek:

Palemka
Ajas
Zizi

dopisywać się dziewczyny!!

i mama05

wiola dziewczynki dobrze, Ala Królewna ;) Maja śmieszka :) oststnio przekłulismy im uszy... na poczatku nie wiedzialam czy to dobry pomysł, ale Ala bardzo chciała wiec jej mowiłam, że to na pewno będzie troszke boleć jak pani przekłuje i czy ona na pewno chce... no i Ala myślala nad tym kilka dobrych tygodni az wreszcie w tym tygodniu jakoś w we wtorek mówi, że chce kolczyki prawdziwe i mam umówić Panią, wiec jej tłumaacze, że jak już sie namysliła to zdania zmienić nie może bo jak Pani przyjedzie to nie na darmo, (wiedziałam, że 1 ucho da bo jeszcze nie bedzie wiedzeic o co chodzi, ale co z drugim?) wiec Pani przyjechała no i Ala dała pierwssze ucho bez problemu, ale po przekłuciu był wielki płacz, że ją boli, wiec poczekałam aż sie uspokoi i ją prowadze do wielkiego lustra i mówie żeby zobaczyła jakiego ma pieknego kolczyka, oczywiscie sama sobie wybrała Z RÓŻOWYM OCZKIEM, no i jak teraz tak z jednym bedzie chodzić? Przekonałam ją, że jak już jest taka duża dziewczynka, że chce kolczyki to teraz musi pozwolić Pani drugi zrobić i wiecie, że ta chęć posiadania kolczyków była tak silna, że ona swiadomie powiedziła, że chce i nie musiałam jej trzymac na siłe czy cos w tym rodzaju, usiadła mi na kolana i pozwoliła przekłuć drugie ucho, oczywiście po przekłuciu też był płacz ale ogólnie jak szok minał to chodziła dumna jak paf :) i nie jest źle bo pozwala mi dotykac kolczyki i przekręcać w uszach i nic sie jej nie robi... no i przy okazji wizyty pani kosmetyczki i Mai uszka przekłuliśmy tu był wielki płacz, ale po zabiegu przytuliłam mocno moją malutką smieszke i było dobrze po 10-15min, ale jakbym wiedział, że tak sie rozplacze to nie wiem czy drugi raz też bym sie na to zdecydowała :/ różne sa opinie na temat przebijania uszu takim małym dzieciom... teraz widze, ze uzka ładnie sie goją nic sie nie paprze i nic nie boli bo pozwalaja sobie kręcic tymi kolczykami no i Maja nic z tego już dawno nie pamieta, ale u Mai to ja chciałam, ona swiadoma nie była tego co bedzie sie działo, Ala za to sama zdecydowała, że chce... w sumie byłam w szoku, że 2,5 roczne dziecko podejmie tak świadoma decyzje zwlaszcza przy tym drugim uchu... ale teraz jaka jest zadowolona... ostatnio dzwoniłam do mojej mamy a Ala leci już z drugiego pokoju do mnie i krzyczy: powiem babci Irence, że mam kolczyki różowe i sukienke hehehe...

Ostatnia edycja:
reklama
maran brawo dla twoich dzielnych dziewczynek...ja chodze z zamiarem przelkucia Iwonce uszu juz od roku i jakos zebrac sie w sobie noe moge, boje sie ze za bardzo ja bedzie bolec , ze paprac sie potem bedzie, albo ze goraczkowac zacznie....mala chce bo jak widzi ze ja ubieram kolczyki to jest placz bo ona tez chce ...ale mimo tego ze jej tlumaczylam jak by to wygladalo to razcej nierozumie zawiele ze tego...raczej nie kojazy ze bedzie bolec....ale mamusiu twoj sposob tlumaczenia Ali...klekajcie narody, pierwsza klasa:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry