• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
JOS, :szok: Ty, Ty, Ty, Ty ... brak mi słów! Dobrze, że nie widać mojej zzieleniałej twarzy. Jeju, ale Ci zazdroszcze. Mam taką fotę zrobioną w drugim tygodniu po porodzie, na której schudłam już 13 kg a i tak wyglądam jak poczwórna Ty!

Jos jestem gadalam z mama na skypie :)
sliczna jestes !! super fotka :) ciaza ci sluzy nie gadaj :)
i masz racje ciesz sie brzuszkiem , bo mi mojego juz brakuje hehe
a tak wogole macie super kanape !! mozna wiedziec skad jest ?? bo ja szukam jakiejsc fajnej , wygodnej i trafic na nic nie moge ....

mam pytanie odnosnie pepka
malemu dzisiaj odpadl , ale nie caly tylko wisi na wlosku :( przy czym polecialo troche krwi :(
i teraz nie wiem czy to normalne czy nie ?? zdezynfekowalam go , oczyscilam i gazika polozylam na niego zeby nie uszkodzic nic , poki nie oderwal sie calkiem
dobrze czy zle zrobilam ?? prosze ladnie o rade :))

ASIONKU, bardzo dobrze zrobiłaś :-) a to, że wisi na "niteczce" i troszkę (ale tylko troszkę) krwi było, to normalne. Zdarza się. Nie wiem czy we Francji jest dostępny, ale polecam do pielęgnacji Octenisept. Nie pali jak spirytus, podobno nie piecze maluszka, nie zostawia kłaczków (patyczki), bo jest w spray`u, jest przeciwbakteryjny i przeciwgrzybiczny. Stosuje się go w szpitalach.

PAULINKO, napisz na pw swojego maila, to prześlę zestaw ćwiczeń.

Ktoś pytał się o pas. Polecany jest przede wszystkim kobietom po cesarkach już od 1 dnia po porodzie. Moim zdaniem, bo opinie są różne, babeczki po porodzie sn powinny/mogą go nosić od 3 miesiąca po porodzie, ponieważ mięśnie w takim pasie inaczej pracują. Najlepszy pas jest na rzep (można zwiększać ucisk wraz z utratą kg). Ja mam firmy pani Teresa.

Dzień dobry z mroźnego Wrocławia :-)

mary
może to będzie jakieś pocieszenie, powoli staję się Twoją towarzyszką w niedoli, jeśli chodzi o drętwienie rąk - odezwały mi się przesunięte kręgi szyjne....grrr... może od ciągłego schylania karku i patrzenia na małą, jak cyca je, nie wiem.. ale bardzo drętwieje mi lewa ręka, prawa trochę mniej. Lewa to aż sztywnieje i lodowata się robi. Jestem zła na to, bo pamiętam, jak mi latami przeszkadzało normalnie funkcjonować :dry: Zobaczymy, co będzie dalej.. A Ty się trzymaj, jeszcze trochę..!! ;)))))

wisienka POZDRAWIAM..!! :)))))))))))))))

asionku ja się podłączę pod post libby w sprawie pępuszka :) Że troszkę krwawi to nie szkodzi, moja też tak miała :) Jej też zaczęło się troszkę ciapać, bo niepotrzebnie ją kąpałam codziennie, dlatego zrezygnowałam z moczenia na 3 dni i było cacy potem. Pryskałam tym, co libby poleca :))) Odpadł ładnie sam, a teraz jest tam strupek i położna raczej nie radziła mi go czyścić.. :)
carola gdybym nie dysponowała już śpiworkiem, to bym go chętnie przygarnęła :sorry2: Zostałby w "rodzinie" ;-) Też go nie widziałam, wstawiałaś..?

Aha asionku widzisz ja przezornie już w ciąży kupowałam tylko rozpinane, albo rozciągliwe na górze bluzki, bo też bym nie miała w czym paradować teraz :-p Ale i tak najczęściej występuje różowy szlafroczek z frotki, taki milusi dla malutkiej buzi do przytulania :tak:

sergi WITAJ NARESZCIE :-) no jak mogłaś...... :sorry2:

liluś jak Wam minęła dzisiejsza nocka..???

Aha paulinko i libby chciałam dodać, że sama jestem w lekkim szoku, że spadłam z rozmiaru 40 na 36 :confused: Nie mam wagi, ale myślę, że najwięcej zgubiłam w pierwszym tygodniu i w drugim, kiedy strasznie się z piersiami męczyłam i prawie nic nie jadłam.. ale taki ekspresowy zrzut nie jest dobry dla organizmu, czuję się słaba i kości mi strzelają, jak babcince jakiejś hehe, musiałam witaminy w tabletkach uruchomić i na szczęście już jem dość sporo, choć nadal nie tłusto i nie słodko i nie surowo ;)))))

mlodam no ładnie.. ochłodziło się i może Twoja Ola stwierdziła, że czas zacząć gromadzić zapasy na zimę :-D A tak serio - mam nadzieję, że to jednorazowy epizod :tak:

jos..:-) wiolu..:-) mlodamamusia..:-) rureczka.. :-)booooogie..!:-) naga.. :-)agapa..:-) pysia.. :-)maaade(!!):-) zizi.. :-) ajas.. :-) ewula..:-) maran..:-) Miłego Dnia !! Dziewczynom powyżej TEŻ :tak::-)

:sorry2:pok..mama..pszczółka..krolowa fal..gosiane.. gwiazdka.. (była z nami gwiazdeczka, albo podobny nick?) balbinka.. edyta.. i inne, które nas opuściły:sorry2: POZDROWIENIA CIEPLUTKIE !!!!!!!!!! Ciekawe co u Was..

A co u Marcepanka, wie ktoś...

Ostatnia edycja:
Witam się ze wszystkimi paniami , wczoraj na wykładach przezyłam szok, to już nie jestta młodzież co kiedyś, znaczy jak ja zaczęłam studia. Wszyscy maja jakiegoś totalnego luza, laski wymalowane i wypindzone jak na jakąś dyskoteke, masakra .... no nic za chwil parę znowu musze dac dyla, bo mam zajęcia;-)

kocurek
- no to rzeczywiscie szybko schudłaś, teraz musisz zacząc lepiej dbac o siebie, witaminy to dobry pomysł, ale dieta tez musiałaby być bardziej wzbogacona, a co do drętwienia to bardzo współczuję, ale mam nadzieję, że to przejdzie jak najszybciej, bys mogła w pełni cieszyc sie macierzyństwem :tak:

jos - wygladasz naprawde ślicznie, ciąża Ci służy, masz taki piekny mały brzuszek ;)

wisienko - pozdrawiam :)

lil - Martysia jest śliczniutka :))

Ostatnia edycja:
Witajcie wpadam na momencik pogratulowac Lil. Cudowna córczka:-)
I tobie kocurku tez "wielkie Gratulacje"
Pozdrawiam dziewczyny
Cześć Wisieńko,co u Was?
JOS, :szok: Ty, Ty, Ty, Ty ... brak mi słów! Dobrze, że nie widać mojej zzieleniałej twarzy. Jeju, ale Ci zazdroszcze. Mam taką fotę zrobioną w drugim tygodniu po porodzie, na której schudłam już 13 kg a i tak wyglądam jak poczwórna Ty!

Libby,też takie odczucia mam...i ja jeszcze bez porodu wyglądam jak Jos x6:(:zawstydzona/y::szok:

Kocie,tak wklejałam śpiworek.Zwróćcie uwagę na wymiar,on jest na większe dziecko:)
Wrzucam raz jeszcze:

to ten ostatni,z kwiatkiem:

http://allegro.pl/feretti-spiworek-dreamer-roz-100cm-sklep-wa-24h-i1876232681.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki kochana, bardzo ładny śpiworek :)))) Ja właśnie mam dwa większe, po Kamilu jeszcze, i jeden mniejszy z allegro, więc dziękuję ;)))) A na teraz nie kupowałam, bo maleństwa się nie kręcą tak i nie rozkopują na początku :)
Ale inne dziewczyny..???

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry