• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jestem. Walczyłam z doopnym problemem nawet pod pachami :-D

LIL apropos pupy... jak lekko czerwona pupa, to wietrze umytą samą wodą i asekuracyjnie+leczniczo smaruję linomagiem w maści, jak są oprócz czerwonego takie małe krosteczki to wkracza sudocrem. Smaruje aż pupcia ładniejsza i potem przechodzę na linomag w maści jako "izolazja" i nawilżanie. Wietrzymy doopkę codziennie. Nawet jak nie ma odparzeń. Podobno pieluszki mogą też nie odpowiadać. Np. koleżanki syn nie toleruje Huggiesa i zwykłego Pampersa, o innych już nie wspomnę, tylko Pampers premium care. Drogi interes, ale daje efekty. Podobno też u dziewczynek jest trudniej utrzymać skórkę w dobrej kondycji, ale tego nie wiem na pewno.

PAULINKO, a taki malutki :-).

reklama
Libby- a jaki malutki? bo ja właśnie się zastanawiam nad jedną rzeczą dla mojego przyszłego zięcia;)
a my propo pielęgnacji pupy-normalnie w ciągu dnia jak ją przewijam to przecieram tylko chusteczkę, wietrzę tak długo jak sama wyschnie i hop pieluszkę, jedynie na noc sudocrem po kąpieli. a z tymi pieluszkami też prawda- Daniel np. po Dada miał straszną wysypkę...
a propo pieluch-u mnie w biedronce są huggies w dużych kartonach po 39.99zł-my mamy trójeczki 99szt. za te pieniążki, wychodzą taniej niż dada premium;)

Każda co innego na doopkę stosuje ;)))) my Ziajkę i Bepanthen, ale rzadko - tylko jak się zaczerwieni. Dużo nie wietrzyliśmy pupki, bo w mieszkaniu zimno było, w łazience też, ale na szczęście problemów odparzeniowych nie ma. Oprócz pod paszkami - tam smarujemy codziennie, bo mała tak zaciska piąstki i ramionka w trakcie karmienia, że ojej...przesłodko to wygląda :sorry: Kruszyneczka moja śliczna, taka przejęta i skupiona na jedzonku :sorry:

pysiu Ola przekochana cały czas... mimo tego, że mało sypia i prawie nic nie mogę zrobić ;-) Teraz śpi.. to ja idę się wykąpać, pranie kolejne nastawić i obiadek pokombinować, może zdążę :) :) :)

Ostatnia edycja:
KOCURKU, moj też tak robił całe dwa pierwsze tygodnie. Faktycznie słodko :tak:

PAULINKO, właśnie na ewentualność "namówin" (?tak to się nazywa?) mam prezencik. Drobiazg taki :-D
Co do pieluch, to w Tesco są wielkie paki Huggiesa 186szt- też rozm. 3 za 80 zl. Są też inne rozmiary

Mój syn znowu śpi :szok:. Oby dnia z nocą nie pomylił.

Libby-no to się namówimy a nasze dzieci kiedyś nas uduszą za to że swatamy je od kołyski;)
moja niunia też śpi ale to pewnie szczepionka działa, oby gorączki nie dostała-choć ostatnio nic niby nie było

hmm ciekawe te pieluchy w tesco-muszę sprawdzić jak będę w tesco za 2 tyg.;)

PAULINKO, wątpię czy za dwa tygodnie jeszcze będą. Ale może jakaś inna ciekawa promocja?

Eh, muszę obiad robić. Przeleciałam szybko mieszkanko, wstawiłam pranie, wyczesałam kota. Została mi łazienka, ale tylko umyć kabinę i wyczyścić kibelek. Na koniec podłogi. Potem idziemy na spacerek.

Kurcze w czym na chrzciny mam iść? To już w przyszłą niedzielę, a ja nie mam w co się ubrać :-( Ma być skromnie, jasno i elegancko, ale nie sztywno... Nie mam zielonego pojęcia!

reklama
Obiadek zrobiony i wszamany :-) Parowar to fajna rzecz, szybko, zdrowo :tak: Moje dziecię wróciło do normalności. Potrzebna była kupka hehe Teraz leży w łóżeczku gadając do miśków na karuzeli. Nabyło też nową umiejętność; przewraca się z plecków na boczki i :tak:koślawo na brzuszek. Na odwrót to nie wiem. Muszę obczaić. :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry