• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
helooooo

Paulina super wyglądacie :-)
Libby pozazdrościć takiego chodzenia po górach, ekstra fotka:tak: a i witam w klubie 3 z przodu ;-) mnie to czeka na koniec roku ;-)

mloda spi od ok. 20:40, dziś sporo w dzień spała, aż w szoku byłam, bo daaawno tak nie było. może jakieś nietakie ciśnienie albo co?

reklama
CAROLINE, mam nadzieję, że zbiłaś tą temperaturkę. Z taką gorączką u 4latki wydaje mi się, że na ip trzeba lecieć.

Ja już mam pospane od ok 2. :szok: Mój Pan dostał w nocy wysokiej gorączki, a synek troszkę rzęzi przy wdechu. Pół nocy bawię się w pielęgniarkę. Dużemu po tablety, maseczki, chusteczki i maść majerankową musiałam jechać :eek:, a małemu przy każdym karmieniu aspiruję nosek. Zakropliłam też wodą morską. Nie ma zatkanego noska, ale też i dużego katarku. A stary sprawia wrażenie jakby zaraz miał umrzeć. ah, te chłopy. Byle gorączka i chciałby dosłownie na rączki, do cycusia się przytulić, herbatkę mu zrobić.:dry: Po 7 zadzwonię do przychodni czy mamy przychodzić na szczepienie czy nie, bo gorączki nie ma i nie miał. A duży ma rozkaz odwiedzić lekarza. Rozważamy tymczasową jego eksmisję. :cool:

Mordka mi się drze. No, nareszcie mały zaczyna się wiercić. Nakarmię go i mykam spać na godzinkę ;-)

RURKA,
GORĄCZKA
Paracetamol, Codipar
KATAR
Euphorbium, Sinupred (polecam)
KASZEL
Hedelix, Stodal (lepszy), Drosetux
BÓL GARDŁA
Septolete,Tetesept,Neoangin,Sebidin, Bioparox (na recepte), Tantum Verde
PRZEZIĘBIENIE
Rutinoscorbin,Witamina C,Pyrosal,Echinacea,Aliofil,Scorbolamid, Gripp-Heel

Poza tym wszelkie homeopatyczne leki. Nie stosuj czosnku- powoduje krwawienia i wbrew pozorom Nasivin nie jest dozwolony- zmniejsza przepływ krwi do płodu.
To chyba tyle

Jednak można szczepić z katarkiem. Tylko gorączka wyklucza

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

Jos - wszystkiego najlepszego w dniu urodzinek!!!

images

Miłej srody wszystkim!

Ojoj, to ja również dołączam się do życzeń. JOS, spełnienia marzeń :-)

PALEMKO, głowa do góry i piękny uśmiech na twarzy poproszę. Nie na darmo tyle kasy wydajesz na zębole. A tak serio- przecież robisz to dla swojego szczęścia. Trzymam kciuki

jestem :) rok starsza :)

rureczko : dziekuje za zyczonka :)
co do leku to niestety nie pomoge, bo nie mam pojecia co sie z polskich lekow bierze w ciazy :(
ale dziewczny sie zejda jak wstana to pewnie cos ci poradza

oliwka : zdrowka dla ninki !!!

asionek : no panic!!! malego chroni cyc i tak latwo nie zlapie zobaczysz! :)
ciesze sie zepodoba ci sie karmienie cycuchem i ze dajesz rade :) fajne sa pierwsze chwile ssania co, normalnie euforia jak u narkomana :) moj swego czasu jak mnie widzial, jak mi twarz wlasnie jakis euforyczny hormon zalewal, to na mnie wolal "junkie" :) tudziez "tete de junkie" :)

wiecie co ...jestem taka zmeczona i podminowana psychoicznie ciaza, ze czuje sie na lat nie 26 tylko przestawione : 62... myslalam ze bede mega dola lapac w te urodziny a tu niespodzianka :)
od rana wpakowaly mi sie do lozka 2 niedzwiedzie spiewajac 100 lat, obcalowaly, powygupialy sie, posmialy ze starej matki :)
maz napisal mi list milosny ale na wesolo, normalnie humoreska o mojej wiecznej mlodosci moich wiecznie "przespanych" 2-5 godzinnych nockach :) O moim bolu plecow odpowiednim do wieku :) mysle ze bede caly dzien ryczec myslac o tym, a teraz przez ten jego list mam normalnie polewke z samej siebie ... korzystam bo nie wiem kiedy przerodzi sie to w czarna rozpacz :)

mary, libby : BIG DZIEX :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry