• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
hej hej

Jos- ty nasza staruszko;) wszystkiego naj najlepszego, pociechy ze swoich mężczyzn (może nawet i trzeciego?:), dużo dużo siły, przespanych nocek i wiele słoneczka na codzień!

Rurka-na ból gardła...w aptece panie piguły mi zawsze mówiły że w sumie nic nie wolno-za to lekarz pozwalał to co napisała ci Libby-dla mnie najlepsze było i jest Neoangin

Libby-fotka super i nie dziwie ci się że tęsknisz za włażeniem po górach- a może po jakimś czasie twój stan zdrowia się poprawi-bo ciężko w sumie coś stwierdzić 3 mies. po porodzie- zobaczysz będzie wszystko dobrze i jeszcze razem wybierzemy się w góry;) mój mąż właził już po wszystkich górach w polsce, ja najbliżej byłam w tamtym roku w Karpaczu, ale marzy mi się prawdziwa wędrówka po górach-zakochałam się po samym widoku gór;)
no i jeśli Maciuś będzie osłuchowo czysty u lekarza to na pewno będzie szczepiony

a u nas też sezon grypowo-przeziębieniowy- ja mam kaszel znikąd a Daniela katar męczy ale chyba bardziej alergiczny

aha kobietki możecie mi polecić jakiś dobry proszek do prania hipoalergiczny? Danio ma atopowe zapalenie skóry, które chwilowo zmieniło mu się w jakieś zmiany grzybiczne (Boże a dziecko kąpane codziennie)-ma maść z antybiotykiem-a muszę wprowadzić jakieś stałe zmiany aby to cholerstwo jak najmniej mu wyłaziło

pozdrawiam resztę!

paulina : dziekuje :))) co do proszku to tak jak z polskimi lekami... niestety nie pomoge...
jesli danielek ma wrazliwa skore, to fakt ze kapany niczego nie zmieni...moze miec ciagle podraznienia, dostawac alergii itp
i tutaj np lekarze wrazliwej skory wlasnie zbyt czestymi kapielami w takim wypadku nie larza dodatkowo meczyc ( mydlo wysuszanie skory woda twarda itp) choc wiem ze to brzmi jak z sredniowiecza...
moj L. ma wrazliwa skore i po kazdej kapieli musze go kremem smarowac bo skora jets tak sucha ze sie non stop drapie... no i proszek dla dzieci tez uzywam choc nie zawsze...
mam nadzieje ze zmiana proszku i jakis balsamik pomoga na dluzsza mete !!!!!!!

jos GRZECZNEGO MALEŃSTWA, PRZESPANYCH NOCEK, DOBREGO NASTROJU I SUPER OFERT NA WYPRZEDAŻACH ;))))))))) ...!!!! Jesteś 10 lat ode mnie młodsza prawie... grrrr... ;-):-p:-p :-D
paulina a Ty wyglądasz jak moje uczennice..!!! grrr..GrrRRRR..!!! :dry::sorry2::rofl2:

Na caroli zdjęcia się nie załapałam... i dobrze, jeden "grrrr.." mniej :-p:-D:-D:-D

A propos... tatuś Oli też chory, wyszło szydło po sobotniej imprezie dopiero :-p Tak się poświęcił procentowo za zdrowie córci, że mała nie przeziębi się przez najbliższe 100 lat hehe :-p mam nadzieję.... A na koncie ubyło przez to jakieś ze trzy zera, a co z przodu to nie chcę myśleć nawet..... :dry:
I taki chory mi biega i lata jak zwykle, dziś pół Polski znowu objedzie i skończy w Berlinie na 2 dni, ale jak wróci... to WRESZCIE W TEN WEEKEND ZAMIESZKAMY W DOMKU :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) NO TAK SIĘ STRASZNIE CIESZĘ.... !!!!!!!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!!!
JOS STO LAT DLA CIEBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
h100.gif

Ale super poranek miałaś!! Jak ja bym chciała dostać taki liścik! No i jak pomyślę, że to wszystko po francusku, to mi wyobraźnia pracuje......MIÓD!!!!

Rureczka ja też się psikałam na ból gardła tantum verde albo hasco sept - to nie przenika aż tak bardzo do krwiobiegu - w śladowych ilościach tylko...No i przede wszystkim ciepła herbatka z miodem i z cytryną! Możesz też cukierki na gardełko possać - jakieś HALLSY czy coś takiego...

Wioluś a Ciebie całkiem rozłożyło????

Paulinka a te proszki typu LOVELA czy inne dla noworodków próbowałaś??? Podobno też dobry jest VIZIR SENSITIVE - ale ja nigdy nie miałam problemów ze skórą Maciusia - on to w sumie każdy proszek zniesie..

Libby ale do sportu poprawiającego kondycję na pewno będziesz mogła wrócić! Niedawno rodziłaś - organizm czasem nawet roku potrzebuje, żeby dojść do siebie - także daj sobie troszkę czasu! Jeszcze karmisz, a produkcja mleczka też dużo energii zabiera...Będzie dobrze!

Palemka daj znać po wizycie koniecznie! Co dziś będzie badane???? Nie denerwuj się kochana! I koniecznie nam napisz potem co i jak!

Asionku a co dziś na obiad serwujesz??? U mnie się rosołek gotuje. Sama już nie wiem, co później na obiady robić...
Co do chorób to się nie martw - karmisz to dobrze, odizoluj zakatarzonego męża od dzidzi - i się nie martw - u mnie w domu Maciuś ciągle z kaszlem lata i czasem nie zdąży od dzidzi odejść i prawie na nią kaszle...Nie da rady niektórych rzeczy uniknąć :-( No i dużo wietrz mieszkanko - ciągle macie upały takie??? U nas kurcze dość zimno już, a dziś w dodatku nie mamy ogrzewania i ciepłej wody - nie wiem jak mam więc wietrzyć, bo potem nie nagrzeję....

Pozdrawiam wszystkich! Niedługo chyba drzemkę sobie utnę....

Kocurku ale kotki nie warczą;)

Lil- no małej piorę w Loveli-chyba będę musiała rzeczy dzieci prać razem i chyba spróbuje tego viziru-bo też coś o nim słyszałam

Ostatnia edycja:
Właśnie emolienty. PAULINKO, my używamy Emolium. Skład ten sam co Oilatum czy Oilum a cena niższa- udało mi się kupić 400ml za 38zł w aptece.Najdrożej widziałam w Tesco ta sama gramatura i 68 zł. Nie trzeba już smarować kremami. Dostępne są też takie dla atopików.

Ło jacie! Muszę się wyszykować do lekarza na 11, a wcześniej chciałam odebrać w końcu kartę chipową małego.

Zmykam papa

aaa proszek to

Jelp

Ostatnia edycja:
reklama
paulinko a masz kotka hihi ??? Oooj warczą warczą :-D:-D:-D GrrrrrRRRR gggggRRRRRRRRRR..!!!!!!!!!!!! Wyglądacie prześlicznie :sorry2::sorry2::-):-):-)

A to jeszcze powarczę na fotkę libby grrr.. grrrrr... grrrrRRRRR !!! Fantastyczna fotka :tak::-):tak: &&&&&&&&&&& za powrót serduszka do pełnej formy !!!
Ja i przed ciążami i po ciążach wytrzymałościowy (serce, płuca eehhh) cherlak, o takich wypadach to tylko pomaaaarzyć....

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry