• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej :)
u nas nocka spokojnie , o 6 maly tylko dostal wilczego glodu i sobie possal cyca dlugooo i namietnie hehe
teraz spi :)

Ja już mam pospane od ok 2. :szok: Mój Pan dostał w nocy wysokiej gorączki, a synek troszkę rzęzi przy wdechu. Pół nocy bawię się w pielęgniarkę. Dużemu po tablety, maseczki, chusteczki i maść majerankową musiałam jechać :eek:, a małemu przy każdym karmieniu aspiruję nosek. Zakropliłam też wodą morską. Nie ma zatkanego noska, ale też i dużego katarku. A stary sprawia wrażenie jakby zaraz miał umrzeć. ah, te chłopy. Byle gorączka i chciałby dosłownie na rączki, do cycusia się przytulić, herbatkę mu zrobić.:dry: Po 7 zadzwonię do przychodni czy mamy przychodzić na szczepienie czy nie, bo gorączki nie ma i nie miał. A duży ma rozkaz odwiedzić lekarza. Rozważamy tymczasową jego eksmisję. :cool:

Mordka mi się drze. No, nareszcie mały zaczyna się wiercić. Nakarmię go i mykam spać na godzinkę ;-)

o kurcze widze choroby atakuja niezle :/ zdrowka duzo dla calej rodzinki !!

Oliwka dla malej tez zdrowia zycze !! :)

Dziś mam wizyte w Provicie o 20.30 :-(

powodzenia na wizycie :)))

jestem :) rok starsza :)

asionek : no panic!!! malego chroni cyc i tak latwo nie zlapie zobaczysz! :)
ciesze sie zepodoba ci sie karmienie cycuchem i ze dajesz rade :) fajne sa pierwsze chwile ssania co, normalnie euforia jak u narkomana :) moj swego czasu jak mnie widzial, jak mi twarz wlasnie jakis euforyczny hormon zalewal, to na mnie wolal "junkie" :) tudziez "tete de junkie" :)

wszystkiego naj najlepszego !!
pociechy z dzeici , slonka , spelnienia marzen i wiecej snu zycze !! :)))

dobre to z cycem :))

hej hej

a u nas też sezon grypowo-przeziębieniowy- ja mam kaszel znikąd a Daniela katar męczy ale chyba bardziej alergiczny

aha kobietki możecie mi polecić jakiś dobry proszek do prania hipoalergiczny? Danio ma atopowe zapalenie skóry, które chwilowo zmieniło mu się w jakieś zmiany grzybiczne (Boże a dziecko kąpane codziennie)-ma maść z antybiotykiem-a muszę wprowadzić jakieś stałe zmiany aby to cholerstwo jak najmniej mu wyłaziło

pozdrawiam resztę!

z proszkiem nie pomoge a do skory jakies emileny chyba by pomogly ...

A propos... tatuś Oli też chory, wyszło szydło po sobotniej imprezie dopiero :-p Tak się poświęcił procentowo za zdrowie córci, że mała nie przeziębi się przez najbliższe 100 lat hehe :-p mam nadzieję.... A na koncie ubyło przez to jakieś ze trzy zera, a co z przodu to nie chcę myśleć nawet..... :dry:
I taki chory mi biega i lata jak zwykle, dziś pół Polski znowu objedzie i skończy w Berlinie na 2 dni, ale jak wróci... to WRESZCIE W TEN WEEKEND ZAMIESZKAMY W DOMKU :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) NO TAK SIĘ STRASZNIE CIESZĘ.... !!!!!!!

kurcze co ci faceci tacy chorowici ?? :)
super , ze juz do domku idzeicie mieszkac !! pozazdroscic tylko :)

Dzień dobry!!!

Asionku a co dziś na obiad serwujesz??? U mnie się rosołek gotuje. Sama już nie wiem, co później na obiady robić...
Co do chorób to się nie martw - karmisz to dobrze, odizoluj zakatarzonego męża od dzidzi - i się nie martw - u mnie w domu Maciuś ciągle z kaszlem lata i czasem nie zdąży od dzidzi odejść i prawie na nią kaszle...Nie da rady niektórych rzeczy uniknąć :-( No i dużo wietrz mieszkanko - ciągle macie upały takie??? U nas kurcze dość zimno już, a dziś w dodatku nie mamy ogrzewania i ciepłej wody - nie wiem jak mam więc wietrzyć, bo potem nie nagrzeję....

Pozdrawiam wszystkich! Niedługo chyba drzemkę sobie utnę....

u mnie dzisiaj roladki ze schaby podobno bezpieczne mieso ;))
co do upalow to juz nie ma :) jest duzoo chlodniej , wczoraj ponad 20 stopni , dla mnie to jak mroz teraz po tych upalach tyle czasu trwajacych :/ :)
tez rozwazam drzemke hehe

reklama
A mnie przy drugim dziecku nie zalewa już ten euforyczny hormon podczas karmienia... :confused: Znieczuliłam się... czy ki diabeł..???
lili a Ciebie zalewa..???? :-D

asionku smaczności !!!

Ostatnia edycja:
asionek : dziekuje :) idz odpoczywaj jak masz okazje ! buziaki dla was :)

kocurek : :)))))))) dobre z tym znieczuleniem :)

wiecie co moje dziecko jakie sjuz 20min temu wlaczylo sobie podczas zabwy radio i slucha...punk rocka... takiej typowej sieczki na ostra jazde na deskorolce... chyba mu sie podoba... a ja tak naslu****e i sie zastanawiam czy mu wylaczyc czy nie, bo ta muzyka jednak traci agresja... ja taka lubilam ale jak mialam 16 lat i po butelce wina :)
w sumie na zle mi nie wyszlo, to moze niech sobie slucha? :)

czesc kochane

jos sto lat kochana, duzo usmiechu na twarzy , lekkiego porodu i duzo przespanych nocy

kocurku super ze juz niedlugo bedziecie w swoim slicznym nowym domu, oczywiscie tak jak reszta dziewczyn czekam na zdjecia, pewnie pazury pozjadam z zazdrosci:-p

lil witaj kochana, nie rozlozylo mnie jest ok

palemko &&&&&&&&&&&&za wizyte. daj nam zanac po wizycie

carola wspolczuje nocki, bardzo sie ciesze ze ze Nince juz lepiej. mi Iwa raz miala goraczke 39,4 miala wtedy 2 miesiace myslalm ze umre ze strachu

paulina co do proszkow i plynow nie pomoge dla atopika , ale na moja Iwe plyn do kompieli Nivea dzialal wysuszajaco, ciagle sie drapala, dopier jak zmienialm jej plyn do kompieli skora wrocila do formy.

a u mnie weny na pisanie brak, wczoraj mialam usg w tempie ekspresowym , ale tak to jest jak sie chodzi na NFZ do lekarzy, z fasolka wszytsko ok, serce bije, wymiarowo wszystko sie zgadza z data ostatniem @

musze na zakupy jechac ale nieche mi sie , poczekam az Lukasz z pracy wroci. skonczyla mi sie woda do picia , napilam sie odrobiny napoju i porcelana mnie przywitala

Looooooooooooooooo jezuuuuuuuuuuuuuuuuu
poszlam probowac zmienic stacje radiowa na delikatniejsza i co odkrylam??? to nie radio, to poldek wygrzebal w ojca szafce CD ... BAD RELIGION !!!!!!!!!!!!!!!!! Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

wiolus : hej i dziekuje :)

Kocurku yyyyyyyyyy jaki hormon???? Przy Maciusiu to mnie jedynie krew zalewała, bo mi karmienie nie szło...A teraz mnie czasem tylko mleczko zaleje..hehe...A dowcip dziś to ci się udał!!!! Normalnie czarny angielski humorrrrrr!

Asionku i całą noc przespałaś???? :szok:

No nic ja spróbuję tej drzemki, bo teraz jeszcze karmiłam małą.

kurcze Jos-do kąpieli używam Nivei-płynu, potem kremujemy go Atopum-na atopowe zapalenie skóry-kurcze chyba muszę jakiś emolient do kąpieli kupić

Karola-dzięki-a że gorączka tzn. że jakaś infekcja się wdarła ale gorączka to dobry objaw tzn. organizm walczy z infekcją, profilaktycznie podaj jej coś wzmacniającego
aha nasza wózkowa specjalistko;)-jaki wózek typu spacerowy poleciłabyś dla 9 mies.malucha? bo w kwietniu wybieramy się do teściów do Uk samolotem i potrzebuje coś mocnego, wygodnego i małego po złożeniu...ja miałam dla Daniela Chicco Simplicity-ale coś mi nie podchodzi, przymierzam się obecnie do Bebe Confort Loola Up-ale używane bo cholerstwo nowe jest drogie, albo myślę o zwykłym Coneco Saturn- bo wydaje się wygodne dla malucha

Miałam Bebe Confort Loola,ten w wersji limitowanej Kenzo:)
Super wózek tylko lekko ''sztywny'', ale dla innych może to być zaletą.
Co do Coneco jestem na NIE dla tej firmy.Robią nieudolne podróby innych wózków ale to też kwestia gustu.
Miałam Coneco Solar,to właśnie podróba Looli i powiem Ci,że tragedia przez duże T.

To moja Loola:) :

Zobacz załącznik 399875Zobacz załącznik 399876

A polecam:
Lekki wózek spacerowy DAZZLE firmy SILVER CROSS (1877789572) - Aukcje internetowe Allegro
Używany kosztuje 350zł więc warto.
A ja chyba nawet mogłabym nowy w podobnej cenie załatwić:)

Ewentualnie ten:
SPACERÓWKA QUICK SMART 2011 GIRAFFE lekka, zwrotna (1801233020) - Aukcje internetowe Allegro
Sama miałam na niego ochotę ale nigdy nie kupiłam i żałuję.
Używany jest za 250zł.

dziekuje jeszcz eraz za zyczonka :)

kocurek : te usmiechy byly jeszcze do poprzedniego poscika :)
cos mi net muli i mi sie wszystkie posty nie wysylaja, a wasze czytam z opoznieniem...
a co do tego pudelka drewnianego... to nigdy nie wiadomo...
moja prababcia juz od 30 lat gada o pudelku, a 1 lutego skonczyla 102 lata :)

carola : dziekuje za zyczonka :)
loola jets super, ale cholernie droga... nie lubie wydawac duzo kasy na wozki i sprzety do dziecka... zwlaszcza sprzety ( lezaczki i inne) ktore sluza chwile...

Ostatnia edycja:
reklama
Paula,nie mam.
Ja ją z hiszpanii przywiozłam.A jak wystawiłam na Allegro to poszła jak burza,jedyna w Pl w tej wersji limitowanej:)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry