• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Hej wieczornie!

Juuuhhhuuu, dostałam z ubezpieczalni papiery dot. macierzyńskiego, na który przechodzę 3.11. i jestem przeszczęśliwa, bo naliczyli mi macierzyńskie na podstawie ostatnich zarobków, które były całkiem całkiem!!! :-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2::happy::happy::happy::tak::tak::tak::wink::wink: Do tego wszystkiego wyrobili się z rozpatrzeniem wniosku przed terminem, a tu to bardzo rzadkie! :-D
Poza tym WRESZCIE dostałam autoryzowane tłumaczenie moich papierów dot. wykształcenia i wreszcie mogę je tu zatwierdzić i używać na równi z norweskim! :happy2::happy2::happy2::-):-):-) Nie po to się człowiek kształci przez lata, by potem nie mieć tego nawet zatwierdzonego! ;-);-)

U nas były odwiedzinki - wlecieli na kawkę mama i dziadek mojego M. :happy: Poza tym byliśmy na zakupach, bo w sobotę mam babyshower, więc trzeba było zakupić nieco słodkości! :-):-):-):-)
Stąd nie wiem, co się tu działo u Was w ciągu dnia, ale może teraz uda mi się nadrobić. :tak:

A poza tym niunia mi ciśnie na wyjście, ze aż boliiiiiiiii...
:zawstydzona/y:

CAROLINE, jejku jak coś co kupię, to wyślę butelkę Brunello o ile gustujesz we włoskich trunkach. :-)Tylko czasu mamy mało, bo chrzcimy małego 30.10
:szok:

EDIT:
chociaż może jednak Terra Morellinio będzie lepsze hehe:-p

MARY, szkoda, że w Polsce nie ma takich przyjęć

Ostatnia edycja:
Mary super wiesci :)

asionek : hej :)
nie kazali sie tobie zjawic u pediatry jak maly bedzie mial rowny tydzien ?????

nie ... wsumie ja 5 dnia ze szpitala wylazilam i pediatra ogladal malego dokladnie
a powiedz mi jak tutaj wyglada szczepienie ?? na co szczepia obowiazkowo , a na co nie i jak to sie liczy , czy platne czy z SS zwracaja ??
sto pytan do hehe jak zwykle :)

hehe, wiedziałam :-D:-D:-D

Coś w ciepłej tonacji, coś jasnego, z klasą, ale nie jakoś sztywniacko. Najlepiej sukienkę, która zatuszuje brzuszek. Rozmiar 38/40 niestety. Biodra mam szerokie (jeszcze!) i biust D (to akurat na +).
Po kościele w restauracji będziemy, więc warto byłoby wziąść pod uwagę karmienie piersią, choć niekoniecznie :-)
Nie za dużo wymagań?

ASIONEK, chciałam zadać to samo pytanie co JOS. A u pediatry pytaj się o wszystko. Jaka szczepionka, na co, ile wkłuć, czego możesz spodziewać się po i jak ewentualnie pomóc synkowi jak już coś się będzie działo, czy żywe wirusy czy nie, jaka różnica i dlaczego takie a nie inne? Bądź mądrzejsza ode mnie- unikniesz takiej nerwówki

fajnie imprezka was czeka :) moze na allegro poszperaj ?? :)
dzieki za porady ! :)

asionek : ok. ja wyszlam w 25.12 a maly ur. 22.12 i kazali isc do pediatry (mimo badania przed wyjsciem) jak bedzie mial tydzien, dwa, miesiac
co do szczepien... Looooooo jezu... wiesz co... teraz to ja nie pmaiteam :)
bo tak teraz pokombinowali te szczepienia laczone, jutro zajrze w kalendarz i powiem :)
na pewxno obiwiazjowy jest tetanos, polio
wszystkie obowiazkowe = zwracalne
meningokok : zwracalna czesc
pneumokoki rotawirusy : z tego co pamietam nierefundowane
popatrze jutro w kalendarz i napisze
ja szczepilam na dodatrkowe, pneumokok to 1 przyczyna zgonow bakteryjnych u mlaych dzieci
co do kelandarza to lekarz na pewno ci wszystko powie..

wydaje mi sie ze ja zaczynalam od szczepien BCG i Prorix
zaraz lukne na net co w tuym bylo laczonego i napisze :) ale te robilam na 100% i jestem praktycznie PEWNA ze obowiazkowe...

Ostatnia edycja:
Libby - myślę, że w PL już też stają się popularne. ;-)

Asionek - strasznie się dziś ucieszyłam! :tak: A jak tam samopoczucie? Jak brzuszkowe sprawy synka?

Jos - jak się czujesz?

O, mamo, ale ból!!! :zawstydzona/y: Właśnie mnie skurcze zaaatakowały okropnie bolesne! :zawstydzona/y: Takie pojawiają się parę razy na dzień... Ufffff, mam powoli nadzieję, że mała niedługo wyjdzie!

BCG : gruzlica tuberculose, nieobowiazkowa od 2007b ale ZALECANA
Vaccins et calendrier de vaccinations - www.pharmaciengiphar.com

prorix ( nazwa szczepionki lacz
onej nie jets pwoiedziane ze ta zapisze ci twoj pediatra ja mialam prorixa) :

1. MIALAM : Prevenar = pneumocoque (pour la méningite à pneumocoque)

Oreillons-rougeole-rubéole = priorix

infanrix = diphtérie-polio-coqueluche-méningite à haemophilus, tétanos et hépatite B si INFANRIX HEXA (MIALAM)

mary : hej :) dziekuje u mnie ok :) dzis mega sukces udala sie drzemka jakies 45min wiec jak nowonarodzona ;) nie prosze o wiecej hehe

a u ciebie widze samopoczucie skurczowe ;) oby mala juz nieldugo zdecydowala dac mamie odpoczac i opuscic brzuchola! :)

Libby a może coś z mojej szafy Ci wypożyczę? Mam kilka fajnych sukienek które maskują brzuch...bo ja mam jak w 6miesiącu ciąży a jeszcze jak spuchnę od jelit...szkoda słów.
Mam piękną jasno pastelową/łososiową/pomarańczową sukieneczkę...

H&M nowa trapez kokarda pomarańczowa r.42 (1791093469) - Aukcje internetowe Allegro

I taką:

http://allegro.pl/biala-granatowa-hm-42-xl-lato-11-molek-i1799034701.html

W
ystarczy marynarka i rajstopki czy legginsy rajstopowe i jest luz:)

Tą biało granatową mam jeszcze w wersji czerwono-różowej.

No i jeszcze to,ale jest dosyć ciemna ale do kolanka i rozkloszowana od tego odcięcia pod biustem:

Zobacz załącznik 400451

Jakby co to wal:) Te dwie pierwsze są nowe:)

reklama
mary : hej :) dziekuje u mnie ok :) dzis mega sukces udala sie drzemka jakies 45min wiec jak nowonarodzona ;) nie prosze o wiecej hehe

a u ciebie widze samopoczucie skurczowe ;) oby mala juz nieldugo zdecydowala dac mamie odpoczac i opuscic brzuchola! :)

Jos - a właśnie doczytałam o drzemce - super!!! :happy: Domyślam się, ze samopoczucie dzięki temu lepsze! :happy: Oby więcej takich drzemek! U mnie jak najbardziej skurczowo, ale jeszcze niezbyt regularnie, na co mam nadzieje w najbliższych dniach... :zawstydzona/y: W zasadzie mam takie przeczucie, ze niunia zdecyduje się na wcześniejsze wyjście... :rolleyes: No, ale przeczucie przeczuciem.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry