Mary ja jestem pewna , ze przez ten masaz urodzilam hehe
poprzednia wizyte mialam 2 tyg. wczesniej i bylo wszystko szczelnie zamkniete , zero oznak porodu , az gin sie zdziwil i juz wtedy cos mi pogmeral

jak poszlam po tych 2 tyg juz bylo lepiej

pamietam , ze sprawdzal szyjke juz mial lapke wyciaga , ale podumal cos pogledzil pod nosem i zrobil masaz ( bolalo jak cholera myslalam , ze tam zejde hehe , porod byl lepszy

)
juz jak do domu szlam to myslalam , ze urodze tak mi dziwnie na dole bylo

caly dzien mnie pobolewal brzuch , doszlo plamienie krwia ... ale luzik pisalo , ze po badaniu moze tak byc

na wieczor dziwnie sie czulam , ale ja ogolnie juz sie dziwnie czulam wczesniej

ok 24 jak chcialam isc spac skurcze mialam , ale takie sredniaki jak wczesniej

polozylam sie spac , ale zasnac nie moglam , raz , ze kibel , dwa bolalo ... lazilam sobie po mieszkaniu nawet przez mysl mi nie przeszlo , ze to juz

bole coraz gorsze , takie z krzyza i na dole jak na okres
poszlam pod prysznic nie przeszlo ... zaczelam mierzyc te skurcze i byly co 6 min. caly czas i coraz bardziej bolesne
do tego zaczelam krwawic juz wiecej
obudzilam mojego i mowie , ze nie wiem , ale chyba rodze hehe
moj w szoku , zreszta do dzisiaj jest , bo nie spodziewalismy sie , ze to juz

ja bylam i on tez pewny , ze to tylko znowu te przepowiadacze , ale mocniejsze

pozniej to juz wiedzialam ,ze rodze jak bole byly mocne bardzo i ledwo stalam przy skurczu ... tego sie nie da pomyslic juz hehe
ja jeszcze sobie za rada poloznej z kliniki jak zadzwonilam kiedy przyjechac , poszlam na spacer

co kilka minut opieralam sie o cos hehe i oddychalam to daje ulge !!
po 7 bylam w klinice , badanie 4 cm rozwarcia ,juz wiedzialam , ze napewno rodze , bo jeszcze w glowie mialam , ze moze to nie to i mnie odesla do domu czy cos hehe
wsumie przygotowalam sie na caly dzien meczarni ... a poszlo szybko bo o 14.40 juz mialam malego na rekach
ale nie ma co sie sugerowac kazdy porod inny

mi wody i czop z nimi odeszly juz na porodowce po znieczuleniu , jakos przy 7 cm chyba
i dobrze , bo nie chcialam lozka zmoczyc
no to ladnie pospalyscie