• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej kobietki, ja wlatuje porannie, póki Maja śpi- w nocy obudziła się po 1 na karmienie i stwierdziła potem że może się trochę pobawi? mąż ją ululał ok 3..., potem jedzonko o 6 i przysnęłyśmy do ok 8-czyli nie było źle;)

hej Młoda-a ja mam takie pytanko-po co się spotykasz z byłą K? bo w sumie mi to trochę podejrzanie z jej strony wygląda..dziwne jak dla mnie

pozdrawiam i miłego dzionka dla wszytkich...

i się napisałam-mała wstała- wpadnę później papa

Ostatnia edycja:
reklama
hej

witam sie i ja i tez w miare wysopana... 2 razy ciagiem ok. 3,5 godzin i godzinke okolo nad ranem :) normalnie szalenstwo jak na moje mozliwosci :)

lil : super zi sie wyspalas :)

libby : hehehe to sie napracowalas maszynkami ;)

asionek : poczekaj moze jeszcze...?

serg : &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za usg !!! i melduj sie z nowina !!!!!!

hej :)

maly wieczor ok bez kolek , za to ok po 23 wstal na cyca i zabawy mu sie zachcialo do 2 prawie :szok: w koncu zasnal , ale po 6 wstal i cyca non stop ssal i na moim brzuchu spac tylko .... a teraz lezy i wariuje hehe

Mary poloz sie w dzien ! wiem , ze sie meczysz , ja mialam to samo :/ juz teraz lepiej spie i sie bardziej wysypiam przy malym :)

Paulinka i u ciebie male postanowilo sie uaktywnic w nocy hehe

Mloda no wlasnie po co sie znia spotykacie ?? namiesza wam i tyle :(

Jos fajnie , ze sie wyspalas :)

Sergi czekamy na foto moze ?? :)))

Rureczka super , ze juz lepiej sie czujesz no i za chwile odpoczynek cie czeka :))

no i zapomnialam co mialam napisac .... :)

Libby no ja wybrancem nie jestem hehe
zreszta twoje foty tez przegapilam :(( pech

szepnij tylko słówko :-) Twój mały pięknie śpi

Libby - myślę, że w PL już też stają się popularne. ;-)

Jeszcze się nie spotkałam, ale może. Nie wiem

libby : pamietam bo mi zapamietac nie bylo trudno bez wzgledu na szczepienie ( odpukac tfuy tfu)
bo mi poldek na szczepienie nie zareagowal nigdy podobnie jak na zeby... ( odpukac tfu tgfu)
takze bez wzgledu na sczzepinie nie bylo u nas NIC, ani placzu ani goarzcki nie mwoiac o innych dziwnych objawach
co najwyzej zamaist drzemki 2-3h walnal sobie z cztery :)
zeby u nas objawily sie .... slinotokiem :)

ciekawe jak bedzie z drugim, pewnie zabule za stare dobre czasy i bedzie obrot sytuacji o 180 stopni hehe

edit :zeby objawily sie jeszcze: slinotokiem i nerwowym gryzieniem rekawkow, zabawek i wszystkiego :)
ra zmial chyba stan podgoraczkowy ktory ja zobaczylam bo zestresowana sprawdzalam termomeytrem codziennie... a jemu to bylo obojetne i robil swoje :) nie wiem jakim cudem, ale obylo sie bez placzow i nieprzespanych nocek...

Mam nadzieję, że z drugim dzidziolem będzie podobnie a i zazdroszcze takiego "przechodzenia" zęboli i szczepień. Super, że prawie się wyspałaś

Libby ja tak dumam kiedy swoja szanowna ogolic ? narazie sie boje , ze pojade po cieciu czyc cos ... szwy rozpuszczone co prawda , ale moze poczekam jeszcze :) napewno na 7ego listopada musze byc wygolona :-D w koncu do gina ide ;-)

Z tego samego powodu odwlekałam to. Nie dość, że nacięta byłam, to popękałam okrutnie w środku i na zewnątrz. Położne dziwiły się, że jestem taka wąska, bo na oko to warunki miałam wg. nich (25kg na plusie) super. Mały trochę opuchniętą główkę miał. eh.... szkoda gadać. Zresztą nie chcę straszyć, no i kto powiedział, że wszystkie takie porody mają ?:tak: Najlepszym przykładem jesteś Ty :-)

RURECZKO, gratki temperaturki, a do L4 już tylko kilka dni ;-)

LIL, no nareszcie kochana. Cieszę się niezmiernie z Twojego wyspania. A do wtawania przyzwyczaisz się :tak:

SERG, tylko bez nerwów, bo ciśnienie skoczy. Ale doskonale rozumiem :-D

MARY, Słoneczko kochane tulę. Wiem, że masz dość słuchania, że do końca już niewiele, ale niestety takie uroki ciąży... cierpliwości

MŁODAMAMUSIA, wczoraj zażartowałam sobie, a dziś czytam o czymś takim. Daje to do myślenia. Nie chcę oceniać ani Ciebie, ani K., absolutnie nie. Po prostu nie rozumiem takiego zachowania. Po co to? Ten wywiad u byłej? Chcesz roztrząsać o czymś co robił? Wybrałaś go, chyba chcesz z nim być i wychowywać syna a szukasz zwady. Ewidentnie potrzebna Wam rozmowa. Czuję, a raczej myślę, że masz do niego żal o coś. Nie musisz odpowiadać. Mam wrażenie, że niepotrzebnie cokolwiek piszę na ten temat.

PAULINKO, haha to popisałaś sobie. Maila wysłałam

PYSIU, hejka

Moje dziecię pakuje wszystko do buźki. Ciekawe co to znaczy? Dziąsła nie są opuchnięte, ale widać zarys dwóch zęboli na dole. hmmm.. teraz nie wiem czy ma gorączkę po szczepieniu czy na zęby? Co myślicie?

Ostatnia edycja:
My już po wizycie
biggrin.gif

Łożysko podniosło się, ale jeszcze zachodzi częściowo na ujście kanału rodnego, więc w 36tc znowu będziemy mieli usg sprawdzające. Aczkolwiek - i tutaj szeroko otwieramy oczy ze zdziwienia - przyszła porozmawiać ze mną PANI DOKTOR (a nie położna - szok normalnie!
shocked.gif
p.gif
) i powiedziała, że przy moim ułożeniu obecnym już mogłabym urodzić SN, ale dobrze by było, gdyby się jeszcze podniosło. Są na to duże szanse, stąd te usg sprawdzające za 3-4 tygodnie
yes2.gif

Dzidzia wariowała jak szalona
biggrin.gif
Ale pomierzyli mi w końcu dziecko i wygląda to całkiem ładnie
wink2.gif

BPD 76
HC 287
AC 281
FL 68 (długie nogi... :happy2: )
EFW 2064 (więc mniejsze odrobinę niż położna mi "wymierzyła" ostatnio)
AF N
Łożysko umiejscowione 4,2cm od osi środka kanału rodnego.

A co do płci, to Maleństwo ujawniło... pięknie skrzyżowane nóżki...
embarrassed.gif
Znowu!
shocked.gif
laugh.gif
Chyba jednak chce pozostać niespodzianką... Wierciło się bardzo, ale nie chciało nic pokazać... Kombinowałyśmy równo żeby zobaczyć... Obracałam się na boki, piłam zimną wodę, próbowałyśmy "przesunąć" dziecko zmuszając do ruchu pukaniem w brzuch... Położna szukała chyba pod wszystkimi możliwymi kątami
shocked.gif
Sama widziałam na monitorze od usg
yes2.gif
No ale uparte te dziecię nasze, nie ma rady...
wink2.gif
sorry2.gif
Co prawda położna powiedziała, że normalnie powinno być widać jajeczka u chłopca chociaż jakimś mignięciem w trakcie poszukiwań a my nic takiego nie widziałyśmy, więc...
wink2.gif
Ale w żadnym stopniu nie jest to powód do myślenia, że urodzi się dziewczynka
no.gif
Więc dalej 50% na 50%...

Ostatnia edycja:
SERG, :-D wstydliwy maluszek. Może to i dobrze, co? Mało zostało, a takie wspomnienia z niespodziewanki zostaną Wam na całe życie. A i maluszek w swoim czasie będzie chwalił się tą historią.
Nie wiedziałam, że masz nisko łożysko. To chyba dobrze, że podnosi się, prawda? Wiem tylko tyle, że tzw., przodujące łożysko jest wskazaniem do cc.

Idę stąd, normalnie mam wyrzuty sumienia jak czytam posty zmęczonych, niewyspanych mamusiek. Wynajdę sobie jakąś robotę. Może zacząć już generalne porządki na święta? Tak! hehe

Ostatnia edycja:
Libby mi właśnie na połówkowym powiedzieli, że mam przodujące łożysko, stąd te dodatkowe usg dzisiaj miałam (bo normalnie w UK po połówkowym nie ma się już żadnego więcej :sorry: ). Jeszcze w lipcu mówili, że na 100% cesarka, jeśli się nie podniesie. Na szczęście, coś się ruszyło :yes:
A Gabrysiątko... Charakterne Stworzenie, już od najwcześniejszych tygodni w brzuchu pokazuje rodzicom, kto tak na prawdę rządzi i ustala reguły w tej rodzinie...
sorry2.gif
laugh.gif
Coś czuję, że ciekawe życie będę miała jako mama....
p.gif

A niespodzianką zostanie już chyba do porodu... Niech się dzieje wola Nieba...
nerd6bs.gif
:rolleyes:

Libby no dokladnie kazdy porod inny :)
szkoda , ze u ciebie ciezko bylo i tak popekalas :( ale juz po i to najwazniejsze :)
a na fote czekam rzecz jasna :)
co do temp. ciezko stwierdzic ... moze byc i od szczepienia i od zebow , ale ci pomoglam hehe
zobaczysz moze jutro ??

Sergi super , ze z dzidzia oki :) no i widze nozki dalej mocno zlaczone :) ja tam mysle , ze dziewczynka bedzie :)
sadzac po naszym watku , chlopcy od razu pokazali co tam maja , dziewczynki wstydliwe cos sa :) no i te dziewczyny co nie mogly dopatrzec sie co tam siedzi porodzily dziewczynki
wiec moze u ciebie bedzie podobnie ?? :)

ufff maly spi :) cos kupy zrobic nie moze i przez to spac :(
ide ja sie ogarne , bo w dresie laze , rozczochrana , nieumyta :-D

hej Maja właśnie próbuje przysnąć...a Danio ogląda Myszkę Miki i buduje klockami-zapewne zaraz będzie wołać mnie do pomocy- w międzyczasie byliśmy na spacerku-było tak zimno że wpakowałam do wózka kombinezon, ja założyłam czapkę i rękawiczki, to samo młodemu założyłam-wróciliśmy lekko zawiani;) a teraz jakby pogoda się poprawiała...

jeju-dziś usłyszałam jak moje maleństwo śmieje się w pełni w głos- ja tylko ziewałam a ona się rechotała:-)

Serg-no maluszek chyba postanowił zrobić wam niespodziankę na mikołaja;)

Libby-ty jeszcze nie sprzątaj na święta...bo zdołujesz mnie jako leniucha;), a co do szczepień-zarówno Danio i Maja są szczepieni Pentaximem (5w1) i nigdy nie miałam żadnych przebojów po, zazwyczaj są lekko senni a Daniel może z 2 razy miał stan podgorączkowy
hmm a co kreacji na chrzest-ja miałam taką letnią sukienkę białą w granatowe grochy-dla ciebie byłaby też fajna-bo na biuście zakładki a pod biustem odcinana-maskowała brzuszek i bioderka-do tego miałam jasny żakiecik, tylko że mamy teraz październik-prawie listopad...
o a na ślub brata miałam też fajną sukienkę-taką w kolorze koralu-fajne marszczenie-taka fala spływająca na biuście i pod biustem odcinana, na brzuchu marszczenia- chciałam dodać zdjęcia i nie mogę coś,grrrrr
później spróbuje

co ja miałam jeszcze napisać?...

Zobacz załącznik 400574 Zobacz załącznik 400577

a teraz myszko cię złapię i ugryzę
Zobacz załącznik 400578

mamoo.... nie dość że się rechoczesz obok łóżeczka jak szalona to jeszcze lampą po oczach;)

Zobacz załącznik 400579

aha Libby-moja mała też pcha rączki do buzi- ale to normalny etap-dziecko poznaje świat poprzez zmysły;)

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry