• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
kurcze az tak boli ?? mnie te przepowiadacze nie bolaly az tak bardzo ...
porodu sie nie boj tym bardziej , ze nieczulenie mozesz brac :)
i tak jak Maja pisze to jest tak niesamowite przezycie , ze chce sie calemu swiatu mowic o tym !! nic nie dostarcza takiego wzruszenia i to jest najpiekniejszy dzien w zyciu :) slub to nic w porownaniu z dniem porodu :)
ja lewatywe w domu robilam jak juz wiedzialam , ze to to :) radze tylko zrobic szybko jak tylko jeden skurcz sie skonczy zeby nie zlapal skurcz i grubsza sprawa razem hehe
zreszta co tam nawet jak na porodowce cos sie wydarzy grubszego to naet wiedziec pewnie nie bedziesz ;) przynejmniej ja nie wiem hehe
co do oddychania to ja cwiczylam cala ciaze prawie :) pomaga bardzo !! trzeba tylko sie skupic dac na luz i pojdzie samo :) parcie u mnie poszlo jakos samo , tak jakbym wiedziala od zawsze jak to robic :) chyba instynkt
no i trzeba przec mocno do utray tchu :) najlepiej 3 razy pod rzad z mala przerwa na gleboki wdech :) wtedy male szybciej wychodzi :) zreszta pokieruja toba na porodowce wazna jest bardzo dobra polozna !! ja mialam super kobietke byla ze mna caly czas i pozniej moj gin dolaczyl na parcie juz :)

Asionek - dziękuję ogromnie! Wszystkie Wasze rady są niesamowicie cenne! :tak: :*:*:* Boli strasznie! Gorzej niż przed @!!! W życiu mi tak krocza nie rozrywało jak teraz! :no::no: To jest tak, że raz na jakiś czas, może co godzinę lub dwie pojawia się przeszywający ból w kroczu, który trwa parę minut ten najgorszy, a potem jakby w tle trochę mniejszy ból, ale ten już dłużej się utrzymuje. W tym samym czasie parcie na tylne wyjście, ale nie jakieś szczególne, po prostu odczuwalne. :sorry2: Jeśli tak wyglądają skurcze przepowiadające, to są u mnie okrutnie bolesne! :zawstydzona/y::sorry2::baffled: Właśnie o lewatywę muszę się położnej dopytać na wizycie... :confused::sorry2: Ale dziękuję za radę, co do wykonania, nie sądziłam, ze to ma znaczenie... :sorry2: Co do położnych, to tu jest tak, że one bardzo się wczuwają w rolę, jakby same rodziły. Bardzo kompetentne, wspierające, bardzo często tylko położna jest przy całym porodzie, lekarza wzywają tylko w przypadku komplikacji itp. Znają się na rzeczy. :tak::tak: Mam nadzieję, ze trafię na dyżur mojej położnej, bo jest naprawdę fantastyczna! :happy::happy: A ja w ogóle zapomniałam powiedzieć, ze super wyglądasz, kochana!!! Foteczki na FB są super, a Ty promieniejesz! :tak::tak: Widać, ze jesteś przeszczęśliwa jako mama! :tak:

Młodamamusia - miłego kąpania!

OK, łapię jakieś jedzonko, bo strasznie jakaś głodna jestem. W ogóle ostatnio mam okropną chcicę na colę! :szok: Wiem, ze za dużo tego pić nie powinnam, ale chęć jest nie do powstrzymania! Dziwne, bo już od dłuższego czasu nie miałam szczególnych zachcianek! :-D

jestem :)

serg : super ze lozysko sie podnosi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oby obylo sie bez CC skoro nie chcesz tak rodzic, ale skoro juz jest ok, to na pewno bedzie dobrze :)
no i co do niepsodzianki... heheheh No to sie pewnie domyslasz, ze sie ciesze :)
i mam nadzieje, ze za te 3-4 tygodnie JUZ NAPARWDE NA SAMEJ KONCOWCE moze tydzien przed porodem raptem WAS NIE PDOKUSI LOS ZEBY SIE DOWIADYWAC!!!! :)

dziewczyny nie dam rady odp choc nadrobilam, czeka mnie pakowanie, jutro o 8 rano wymarsz z domu na dworzec i WAKACJE :)

rurka : bylam dzis u ogolnego z poldkiem i sie przy okazji zapytalam bo mnie od wczoraj boli gardlo... tutaj nie daja nic... karza naparwde uwazac nawet na anjglupsze leki typu tanbletki do ssania streprsils itp...
albo homeopatia, albo cytryna i czosnek, ale orpocz nospy i takiego jednego na bol glowy zeba tutaj nie DAJA ZADNYCH LEKOW ciezarnym... nie wiem ile w tym prawdy, ale wszelkie inne leki daja chetnie, sa darmowe i wrecz w nadmiarze wiec skoro ciezarnym nie karza... to moze sa do tego powody...?

uciekam! milego wieczorku!!!

aha zapomnialam, kupilam sobie cichaczem perfum maly kenzo flower, jeden z moich ulubionych zapachow do ktorych powracam :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mary - nie martw się - prawdą jest, że położne prawie za Ciebie urodzą! Nic nie musisz wiedzieć na temat porodu, oddychania itd - na serio!!! No i życzę Ci, żebyś się wypróżniła super przed porodem - ja tak miałam za każdym razem i potem nie było problemów z kupką - a tak się bałam!

Asionku więcej dzieci nie planujesz???? Ty byś mogła na jeszcze jedno się skusić :-)

Jos a gdzie na wakacje??? O rany ale Ci zazdroszczę!!!!

Tak w skrócie póki co, bo mała woła, a ja zaraz spać idę. JUTRO WPADNĘ!!!!

pochwale sie , ze sama dzisiaj wykapalam malego :-D
skubaniec spi nawet w wodzie hehe , normalnie rozlozone raczki , nozki i kima hehe , dobry spioch z niego :-)

Jos udanych wakacji !! :))
mi gin dal antybiotyk jak mialam zapalenia pecherza :) ale ogolnie to nic nie chca dawac w aptekach zapomnij :)

Asionek - dziękuję ogromnie! Wszystkie Wasze rady są niesamowicie cenne! :tak: :*:*:* Boli strasznie! Gorzej niż przed @!!! W życiu mi tak krocza nie rozrywało jak teraz! :no::no: To jest tak, że raz na jakiś czas, może co godzinę lub dwie pojawia się przeszywający ból w kroczu, który trwa parę minut ten najgorszy, a potem jakby w tle trochę mniejszy ból, ale ten już dłużej się utrzymuje. W tym samym czasie parcie na tylne wyjście, ale nie jakieś szczególne, po prostu odczuwalne. :sorry2: Jeśli tak wyglądają skurcze przepowiadające, to są u mnie okrutnie bolesne! :zawstydzona/y::sorry2::baffled: Właśnie o lewatywę muszę się położnej dopytać na wizycie... :confused::sorry2: Ale dziękuję za radę, co do wykonania, nie sądziłam, ze to ma znaczenie... :sorry2: Co do położnych, to tu jest tak, że one bardzo się wczuwają w rolę, jakby same rodziły. Bardzo kompetentne, wspierające, bardzo często tylko położna jest przy całym porodzie, lekarza wzywają tylko w przypadku komplikacji itp. Znają się na rzeczy. :tak::tak: Mam nadzieję, ze trafię na dyżur mojej położnej, bo jest naprawdę fantastyczna! :happy::happy: A ja w ogóle zapomniałam powiedzieć, ze super wyglądasz, kochana!!! Foteczki na FB są super, a Ty promieniejesz! :tak::tak: Widać, ze jesteś przeszczęśliwa jako mama! :tak:

OK, łapię jakieś jedzonko, bo strasznie jakaś głodna jestem. W ogóle ostatnio mam okropną chcicę na colę! :szok: Wiem, ze za dużo tego pić nie powinnam, ale chęć jest nie do powstrzymania! Dziwne, bo już od dłuższego czasu nie miałam szczególnych zachcianek! :-D

kurcze moze zapytaj poloznej skad takie bole , bo troche to dziwne , ze az tak ciebie boli :( moze spojenie czy cos ??
mi to brzuch sie stawial i czasami zabolalo , ale nie tak mocno
a lewatywe to ja kupilam sama w aptece , ale taka mini :) polozna tez doradzala zeby sie lepiej czuc na porodowce :) chociaz powiem , ze to byla ostatnia rzecz o jakiej wtedy myslalam :)
dzieki za mile slowa !! niedlugo twoje foteczki bedziemy ogladac ! :)))
ja to w moim zakochana na maksa jestem :) moglabym go zjesc :-D

Cześć babeczki :happy:
Mówię Wam wszystkim dobry wieczór, bo wreszcie się troszkę ogarnęłam..

hej :) co tam slychac ?? :))

Asionku więcej dzieci nie planujesz???? Ty byś mogła na jeszcze jedno się skusić :-)

Tak w skrócie póki co, bo mała woła, a ja zaraz spać idę. JUTRO WPADNĘ!!!!

nie no planuje tylko nie wiem kiedy ... ja bym chciala wsumie dosc szybko zeby roznica mala byla i zeby nie rozkaladac tego na lata , bo mamy plany z mezem cos owteirac i teraz nie wiem czy wpierw realizowac plany czy rodzenstwo :-D
wow juz spac :))) ja czekam na Lejdis :) juz widzialam , ale dawnoo temu i wsumie obejrzec mam chec :)

Rurka ja jestem tego w 100procentach pewna. On sie nigdy ale to nigdy nie zmieni.
Jak to sie mowi " starego psa nie nauczysz nowych sztuczek "

wiesz skoro on sie nie zmieni to albo musisz to zaakceptowac w pelni , albo pomyslec nad zmiana na lepszy model ;))

hej ja wieczornie\
chciałam tylko powiedzieć, że zaczęłam działać na allegro i sprzedaję rzeczy po moich smykach...zapraszam każdą mamę (dla koleżanek z bb mogę mieć specjalne ceny-zawsze się dogadamy i ewentualnie mogę zakończyć aukcję przed czasem) zapraszam do obejrzenia
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

miłego wieczorka

ja to pewnie nie skorzystam , bo za daleko jestem , ale obejrze z mila checia :))

uff :-D :szok:
nadrobiłam ;-):-);-);-):-)

Paulina
ona do mnie napisała z gratulacjami i przeprosinami . I tak pisałyśmy . Nie powiem ze miła z niaj dziewczyna . No zobaczymy czy coś kombinuje .
Asionek Rafał jak bym mały zasypiał mi tylko przez jakiś czas na cycach . ale stwierdziłam ze nie moge go tak uczyć bo ja nigdzie nie wyjde bo on nie zaśnie :-D i sie oduczył .;-) . " Zamienie Cię na lepszy model , znow sie zapsułeś "
Libby ja nie wypytywałam o K ona sama cały czas o nim nawijała i nawija . Nom stop .
Sergi super ze wszystko OK . ! wytrzymasz do 36 tyg . !;* a co do płci stawiam na GABRYSIA :-D . Rafałek tez sie długo nie chciał pokazać . ;-) ale wkoncu sie pokazały jajeczka ;-)
Paulina extra fotki ;* śliczna rodzinka;-)
Rureczko zdrówka;*
LiL dokładnie tez tak mam teraz . Jak widze kobiete w ciąży to sie wzruszam napatrzec sie nie moge i tesknie za brzuszkiem:-(.

A dzwoniła do mnie M ( ex K... ) z pytaniem co porabiam i wogole i za chwile tekst do słuchawki " a jak tam K... doszedł juz do Ciebie ? czy dalej go nie ma . ?

uciekam spac ;*
dobrej nocki ;* i buziak dla kazdej z osobna ! WSPANIAŁE ;*

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się!

Boże, ja już nie mogę! Nic nie spałam! Ból w rękach taki, ze tylko przymknęłam oczy, a już się zaczynało!!! :-(:-(:-( Nie mam pojęcia, ile takich nocek ja jeszcze zniosę, ale normalnie czuję, że jestem na granicy wyczerpania! :sad: Skurcze miałam całą noc bardzo często, ale teraz jakoś się uspokoiło. Czuję się po prostu fatalnie...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry