lil_maja
Fanka BB :)
Mary już naprawdę niedługo! I mam nadzieję, że nie każą Ci rodzić SN przy położeniu pośladkowym! O MATKO!!!
Trzymam kciuki w takim razie, żeby dzidzia się odwróciła! Wiem, że już jesteś wykończona - jak dasz radę to po prostu leniuszkuj jak najwięcej - rób to, co lubisz - a ciepła kąpiel pomaga Ci ciutkę na to drętwienie?
Trzymam kciuki w takim razie, żeby dzidzia się odwróciła! Wiem, że już jesteś wykończona - jak dasz radę to po prostu leniuszkuj jak najwięcej - rób to, co lubisz - a ciepła kąpiel pomaga Ci ciutkę na to drętwienie?
Ale wszystkie badania mi zrobili, podłączyli też KTG, zrobili USG i zbadali ginekologicznie. Niunia się przekręciła i jest teraz ułożona pośladkowo.
Waży ok. 10% poniżej średniej, czyli 2400 g i przewidują, ze do terminu może ważyć ok. 3200-3300 g. Ogólnie wszystko OK, skurcze nieregularne, szyjka zamknięta. Za tydzień znów do szpitala sprawdzić, jak niunia przybiera na wadze i czy się obróci.
Powinno przejść po porodzie, ale jeśli nie, to czeka mnie operacja, bo wówczas coś z nerwami jest nie tak.