• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mary już naprawdę niedługo! I mam nadzieję, że nie każą Ci rodzić SN przy położeniu pośladkowym! O MATKO!!! :szok: Trzymam kciuki w takim razie, żeby dzidzia się odwróciła! Wiem, że już jesteś wykończona - jak dasz radę to po prostu leniuszkuj jak najwięcej - rób to, co lubisz - a ciepła kąpiel pomaga Ci ciutkę na to drętwienie?

reklama
hej

asionek : dla ciebie zimno 17 stopni, a ja wychodzac o 8h10 z L. do przedszkola mialam juz 17. To jak tu rano jest 13-14, a pozniej jesczze kilka stopni wiecej to dla mnie miodzio ze hoho :))))))))))

agapa : bedzie synek, na 100%

mary : oby mala sie obrocila skoro chcesz rodzic SN. Ja to czasem mam ochote zeby dziecko ulozylo sie wlasnie posladkowo i zbey mnie wyslali na przymusowa cesarke :) zebym nie maial juz wyboru i dylematu co wybrac... CC czy SN... takie uciekanie od obowiazku hehe tchorzowskie... zeby los podjal decyzje za mnie i zebym nie musiala rozwazac wszelkich za i przeciw ;)

carola : zdrowka !!!! i pomysl na prezent fajny :) nie wiedzialam nawet ze takie karty istnieja ;)

milego popoludnia wszystkim
ide sie polozyc i relaksowac
synek na spacerze na rowerku z dziadkami, i wkoncu mam cisze taka ze jedyne co moge uslyszec jak dobrze wyteze sluch to bicie wlasnego serca albo gdzies w oddali ptaka :)

hej :)

u nas dalej problem z kupa :( maly zatwardzenia nie ma , bo kupka normalna , ale nie moze jej wydusic kilka h i kweka , steka , placze :(

Maja wlasnie nie wiem , moze cos polecicie dziewczyny z Pl ?? mama chce paczke zrobic i by cos kupil na ten brzuszek tylko co ??

Przepraszam, ze tak późno wlatuję, ale właśnie wróciliśmy ze szpitala. Miałam dziś ten babyshower i mimo, ze czułam się fatalnie, to musiałam jakoś wyczekać do końca aż goście sobie pójdą...
Od razu potem pojechaliśmy na IP, a z IP wysłali nas do szpitala, w którym będę rodzić (35 km od nas). Oczekaliśmy się okropnie długo na lekarza, który był przy operacji... :baffled::no: Ale wszystkie badania mi zrobili, podłączyli też KTG, zrobili USG i zbadali ginekologicznie. Niunia się przekręciła i jest teraz ułożona pośladkowo. :zawstydzona/y: Waży ok. 10% poniżej średniej, czyli 2400 g i przewidują, ze do terminu może ważyć ok. 3200-3300 g. Ogólnie wszystko OK, skurcze nieregularne, szyjka zamknięta. Za tydzień znów do szpitala sprawdzić, jak niunia przybiera na wadze i czy się obróci.

Teraz zmykam spać, bo dosłownie padam na twarz!
Dobrej nocki i dziękuję za słowa wsparcia!

trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zeby jednak mala sie obrucila !!
co do wagi to sie nie przejmuj raz , ze USG sie myli , dwa , ze dzieci roznie przybieraja :) moj mial podobnie do twojej z waga , a urodzil sie 3430g wiec akurat :) napewno jest ok !! :)

Mary już naprawdę niedługo! I mam nadzieję, że nie każą Ci rodzić SN przy położeniu pośladkowym! O MATKO!!! :szok: Trzymam kciuki w takim razie, żeby dzidzia się odwróciła! Wiem, że już jesteś wykończona - jak dasz radę to po prostu leniuszkuj jak najwięcej - rób to, co lubisz - a ciepła kąpiel pomaga Ci ciutkę na to drętwienie?

Lil - dziękuję ślicznie, bardzo doceniam to wsparcie i cenne rady! No, tu tak jest niestety, ze cesarka tylko w ostateczności. Tzn. jeśli masz jakieś wskazania do cesarki, to Ci ją zrobią bez problemu. Moja siostra się wykłóciła, choć nie miała żadnego wskazania, po prostu jej ciężko już było łazić... :baffled: Ginka mi tłumaczyła, że tylko jeśli miednica mi na to pozwoli, to będę rodzić SN przy ułożeniu pośladkowym, tak więc mam nadzieję, że jeśli mała się nie obróci, to jednak cesarkę mi zrobią, choćby ze względu na rozchodzenie się spojenia! :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Albo że mała się po prostu odwróci... Ufff!!! Właśnie wzięłam ciepłą kąpiel i niestety, ale na moje ręce nie pomaga nic... :no2: Powinno przejść po porodzie, ale jeśli nie, to czeka mnie operacja, bo wówczas coś z nerwami jest nie tak. :baffled: Jeju, ta końcówka jest naprawdę wyczerpująca, chcę już mieć moją córcię przy sobie...

mary : oby mala sie obrocila skoro chcesz rodzic SN. Ja to czasem mam ochote zeby dziecko ulozylo sie wlasnie posladkowo i zbey mnie wyslali na przymusowa cesarke :) zebym nie maial juz wyboru i dylematu co wybrac... CC czy SN... takie uciekanie od obowiazku hehe tchorzowskie... zeby los podjal decyzje za mnie i zebym nie musiala rozwazac wszelkich za i przeciw ;)

Jos - dziękuję! U mnie było stanowcze nastawienie na poród SN, no ale w zaistniałej sytuacji może i cesarka być! Już w sumie mi wszystko jedno. Miłego relaksowania! A co do temperatury, to u nas już zima niedługo, bo coraz częściej minusowa temperatura! :szok:

Jos zazdroszczę relaksu! Odpoczywaj!!!!!!!!

Agapa Ty jeszcze troszkę poczekaj z tymi skurczami!! Który masz tydzień???

Asionku z tą kupą to nie wiem w sumie - niby herbatka z kopru jest dobra - ja piję herbatkę laktacyjną - tam też jest koper - widzę, że czasem mała też się męczy z kupką - ale nigdy nie trwa to kilka godzin....Może to kolki u Twojego maluszka??? W Polsce podaje się esputicon, infacol, bobotic - nie wiem co jeszcze...Tylko i tak wszystko dopiero po 1 miesiącu...może jakiś masaż brzuszka? okłady z ciepłej pieluszki???

Wczoraj skończyłam 33tc, a więc zaczęłam 34.Maleństwo mogłoby jeszcze troszkę poczekać.

Agapa - oby maleństwo się jeszcze wstrzymało!

Ja tymczasem zmykam na dziś. Ufff, zaczynam się bać nocek, bo wiem, co mnie czeka... :-( Jutro wizyta kontrolna u mojej lekarki, ale pewnie nic mi nie poradzi na ręce jak ostatnio... W każdym razie miłego wieczorku wszystkim i do jutra!

reklama
Asionek, w Hiszpanii jest Eupeptina Polvo,proszek który rozrzedza kupkę,działa w połączeniu z mlekiem,to jest dla maluszków od urodzenia chyba.Ninka miała to przepisane.Jest bez recepty,zobacz u Was w aptece.
Wydaje mi się,że we Francji też powinien być.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry