• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Rurka super z tym zwolnieniem!

Kocurku ja tę datę 24.09 będę zawsze pamiętać - bo wtedy mój facet ma akurat urodziny :-) Zapomniałam Ci o tym od razu napisać :-)

Pysia no u mnie różnie z tym wyspaniem...Dziś lepiej niż wczoraj - bo wczoraj mała się budziła co mniej niż 2 godziny - a dziś w nocy jakby troszkę rzadziej hehe :-) No i wstałam dopiero po 7, bo Maciuś też jeszcze spał - jak Maciuś wstanie o 6 to od razu do mnie leci i tyle spania.....

Paulinka kurcze co Ty robisz cały dzień z dzieciaczkami? Ja się bałam, że psychicznie nie wytrzymam i Maciuś poszedł do przedszkola - ale mam wyrzuty, bo przynosi choroby i przez to chorowanie nie może się tak całkiem wdrożyć w to przedszkole...No i nawet 3 lat nie ma skończonych :-(

Jos bidulko - Ty też widzę, że się męczysz na sam koniec ciąży...Ale możesz sobie większość dnia poleżeć i poleniuchować?? Trzymam kciuki za Twoje zdrówko!!!!!

Asionku moja mała też ma ewidentne problemy z kupą! Ja czasem jak ją przewijam i przecieram chusteczką to tak jej dziurkę w pupce lekko tą chusteczką nacisnę i wtedy kupka od razu leci...Nie wiem czy można tak robić, ale kurcze działa....nic tam jej do środka nie wkładam tylko lekko naciskam...A i wczoraj jej podałam parę kropel ESPUMISANU - bo miała dość płaczliwie popołudnie....Chyba będę dawać profilaktycznie i też podam ten LACIDOBABY jak Paulinka radziła....

Oliwka no to mam nadzieję, że pójdzie teraz ku lepszemu!!!!!!!! Obyś nie miała już mdłości i wymiotów po tym nowym leku! I pisz nam relacje - może AJAS też by sobie zmieniła ten lek??? A jaka jest nazwa tego nowego leku??? No i zaciskam kciuki za monitoring!!!!

Wioluś no nareszcie jesteś!! Jak się czujesz??? Mdłości już przechodzą???? Kiedy masz jakąś wizytę teraz????

Kocurku gratuluję przeprowadzki!!!!!!! Jesteś dzielna i pracowita! Ja podziwiam i jak to się teraz mówi PEŁEN SZACUN!!!!!!!!!!!! Pisz nam jakie wrażenia w nowym domku! Ciepło macie???

reklama
AAAAA KOGO MOJE OCZĘTA WIDZĄ :szok::-D KOCURRREK I MALEŃKA (nie) CZARNA :-D:-D:-D
leciutko spóźnione, ale wczoraj nie było jak na BB wlecieć :sorry2: rośnij zdrowa Maleńka Olu :* :tak:

JESZCZE ŻEBY SIĘ KOLEŻANKA NASZA NAJULUBIEŃSZA POJAWIŁA, TO BYŁ BY SZCZĘŚLIWY DZIEŃ :-p:-D

WITAM SIĘ Z WSZYSTKIMI KOBIETKAMI :rofl2:

lil u mnie ostatnio jakos brakuje energii a raczej checi do czegokolwiek ...mdlosci ostatnio sie nasilily a raczej wymioty sie pojawily.a co do wizyty to nastepna mam za 2 tyg, powinnam miec za tydzien ale to akurat wypada Wszystkich swietych i wizyta przesunieta.
dzis Iwa pierwsza noc spala w innym pokoju niz my, nie ma swojego pokoju( narazie) tylko miala koncik w naszej sypialni a jej zabawki walaja sie po calym domu. wczoraj zasnela nam na wersalce w salonie i ja tam zosrtawilismy, przyszla do nas do sypialni o 5 rano:-)

Boogie witaj SŁOŃCE NASZE!!!!!!!!!:-) Jak tam nastrój dziś????? A nie masz Ty kontaktu do MADE jakiegoś??? Wróci ona jeszcze do nas???

Wioluś oj to ciężko u Ciebie teraz - ale ja też początki miałam nieciekawe - nawet na forum przez wiele tygodni nie zajrzałam, bo ryczałam z bezsilności w poduszkę - największa i chyba jedyna pociecha jest taka, że TO MINIE!!!!! A póki co odpoczywaj ile się da - ja się starałam początki ciąży przespać....A będziecie Iwci robić oddzielny pokój? Macie taką możliwość?? Ja strasznie żałuję, że Maciuś póki co nie ma swojego pokoiku...Jego łóżko zostało wstawione do dużego pokoju po prostu, a mi serce pęka....

Jednak moje małe nie chce spać.. od 4 już :szok: Nerwowo smoka ciumka tylko u mnie na rękach.. ewidentnie brzuszek :dry: W ogóle zmieniła dzienny rozkład kupowy tteraz nie co 3 godziny, tylko co ok.6, ale za to taaaaka ilość, że wszystko mamy dokumentnie uwalone - brzuszek, plecki, bodziaka, śpiochy i mamę :eek: bo lubi sobie robić w trakcie karmienia :eek:
Za to pies wreszcie śpi :-D Ojznim to się będę mieć oooojjjj...... bo to jest wyjątowy wariat z ADHD :-p

boogie .. wiolu .. lili WITAJCIE :-):-):-)

Ostatnia edycja:
lil mamy w uzyciu 2 pokoje ktore remontowalismy w maju 2010 jak sie tu przeprowadzilismy a kolejne 2 pokoje zostawilismy w spokoju bo niestarczylo kasy na wyremontowanie wszystkiego. teraz ( na wiosne zanim sie malenstwo urodzi) chcemy wyremontowac jeden pokoj i zrobic z niego salon ( ten pokoj jest najwiekszy) a z obecnego salonu zrobic dla Iwy pokoj , maluszek narazie bedzie z nami w sypialni .i taki jest plan dzialania. dl;atego narzie chce zeby Iwa nauczyla sie spac sama w osobnym pokoju zeby nie bylo problemu jak pojawi sie rodzenstwo.

lilus a czemu ci serce peka?przeciez dla Maciusia to lepiej ze spi w innym pojoju niz Martynka nikt go nie budzi w nocy, nie placze mu nad uchem, nie masz czym sie przejmowac... a poza tym pisalam ze w przyszlym roku bedziecie szukac czegos innego i moze wtedy uda sie zrobic pokoj dla dzieciakow...traktuj to jako sytauacje przejsciowa, nie przejmuj sie :-*

hej witam się i ja

Maja przysypia, Daniel śniadanko kończy, za chwilkę machniemy sobie z 2 bajeczki-bo my jeszcze lekko zaspani-pobudka o 7;)

Lil- a propo całego dnia z dziećmi-więc pobudka 6-8 rano, ubieranie, śniadanko, potem my z Danielem rozsiadamy się w salonie a mała przysypia w łóżeczku, budzi się tak po 10, zjada mleczko, chwilę pobawimy się w trójkę (Maja na macie, my z Danielem obok), wielkie ubieranie i na spacer...wracamy ok 1-jemy z Danielkiem obiadek, potem Mai mleczko i przysypia na troszkę dłużej ok 2 godz., a my w tym czasie buszujemy z Danielem, po 16 wraca mój mąż, Maja się budzi, zjada mleczko, bawimy się, czasami jeszcze idziemy na spacerek, potem szykowanie do kąpieli, ok19-20 kąpiel, jedzonko i łobuziaki śpią... więc tak to wygląda- z małymi modyfikacjami -plus do tego normalna krzątanina-pranie, sprzątanie i gotowanie a nawet prasowanie;)
nie mogę się doczekać weekendu-mam karnet z pracy do kina i jedziemy z mężem na randkę, dziećmi zajmie się babcia-mieliśmy 1,5 mies. temu rocznicę ślubu-chciała nam coś kupić ale powiedziałam że najlepiej jak się zaopiekuje maluchami w sobotę po południu;) i położy je nawet spać;)

pozdrawiam wszystkie- Maja i jej poważna rozmowa z imienniczką oraz Maja poleca na śniadanko (chyba mi się coś zdjęcia pomieszały;))
Zobacz załącznik 401529

Ostatnia edycja:
reklama
Kocurku-z tym przysypianiem to różnie-czasami jak jest zmęczona za bardzo lub coś ją boli to muszę trochę pokołysać na łapkach a potem hyc do łóżeczka ale staram się ją odkładać do łóżeczka, daję smoka,utulam pieluszką tetrową i jakby coś jestem obok;)

Lil ty się metrażem i mieszkaniem nie przejmuj-mnie też chyba długo nie będzie stać na coś swojego i pokój dla maluchów...mieszkam u rodziców(dom jednorodzinny na wsi)-mamy pokój ok 16ma w nim-narożnik, łóżko Daniela, łóżeczko małej, szafa pax-2 metry szeroka, regał, komoda na ubrania Daniela i jest jeszcze nawet miejsce na zabawę;) u nas na razie kiepsko z mieszkaniami a też nie wiem jak się rozwiąże moja sprawa w pracy-mam umowę do końca roku a nie wiem czy dyrektorka coś zaproponuje...eh życie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry