reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

a ja juz od ukonczenia ok.1mies. zycia mojej malej dokarmiam ją mlekiem z butelki bo niestety nie mam tak duzo w cycuszkach ... :wściekła/y: dziewczyny poradzcie mi co wy robilyscie gdy brakowalo wam pokarmu ?
jestem zalamana bo chcialam karmic ja sama piersia, bez dokarmiania ... :-(

Ja już miałam dwa kryzysy mlekowe po weekendach na studiach i robiłam tak, jak zaleciła położona. Czyli trzymałam małą przypiersi ile tylko się dało, chociaż widziałam, że jest głodna a pierś pusta i tak przez jeden dzień. Przez jeden dzień przecież się z głodu nie pochoruje. Pokarm ładnie już na drugi się pojawiał.
Można też laktatorem póbować, ale jak dzidzuś ssie to jest efektywniej. Często jak mnie nie ma na weekend (a wtedy dostaje mój mrożony z butelki i dziwne, ale obojętne jej czy to smoczek, czy cycuś:szok:) to potem mam w okolicach wtorku mniej mleka, chociaż pomiędzy zajęciami staram się odciągać tyle, ile normalnie by wypiła.
Podobno podanie butelki z mieszanką to pierwszy krok do zakończenia laktacji :sorry2:

HYM.... no nie wiem z tym podawanie wcześniej innych rzeczy poza mlekiem. Ja planuje dopiero po 4 miesiącu zacząć urozmaicać dietę małego. Kacper jeszcze mi kolkuje i jak dla mnie to zbyt duże ryzyko. Co do moich typów to zacznę od jabłuszka i kaszki bananowej z nestle. Sama bardzo je lubie i często podjadam więc mylę że i Kacperek nie będzie wybrzydzał :)

Z drugiej strony moja mama mi mówiła, że ja przestałam mieć kolki i problemy z brzuszkiem właśnie wtedy jak zaczęła mi podawać stałe pokamy :dry:

reklama
Dorotko przeszlo przez Lovi:)))
a dzisiaj tez bede miec te trojprzeplywowe.
Magda on moze nie chce aventa bo tam jest duzo mniejsza dzierkai jest bardziej sztywny.sproboj nastepna dziurke

Asia ja wlasnie wzielam 2 smoczek z aventa, nie wiem dlaczego, mozne wlasnie ze one sa bardzoiej sztywne...szkoda mi moze pozniej da sie do nich przekonac:-D

Fajny wątek:-)
Chociaż ja jeszcze nie dawałam innych pokarmów Bartkowi zna smak tylko maminego mleka:-D
Jak narazie nie ma kolek ani żadnych problemów z brzuszkiem. Sama nie wiem kiedy zacząć podawać jakieś inne pokarmy, on nie ma jeszcze trzech miesięcy. No i nie bardzo wiem co podawać choć chyba zacznę od tych słoiczków.

wiesz ale ja nie zawsze bede ten kleik dawac, a bez niego za szybko leci:/zobaczymy jakie beda te z Aventa:)jeszcze zobacze:)a Ty masz ktore Lovi?te samosterylizujace?czy one sa takie same i tak?

Magda tylko Avent ma inaczej te rozmiary.bo 1 jest tylko w 1 miesiacu, 2 w 2 i 3 miesiacu.i teraz bede kupowac 3 bo sa od 3 miesiaca.bo ja na 2 teraz tez lece.

Blond ja to nawet nie wiedziałam, że tak jest z tymi rozmiarami. Ja dalej na 1 lecę, myslalam, ze 2 jest jak juz cos innego niż mleczko można dziecku podawac :sorry2:

reklama
ASIU ja jestem zadowolona z LOVI oliwia czasem placze przy butli Myslam ze to moze przez smoczek ale wzielam stara zwykla butelke i bylo to samo.Mojej niuni bez kleiku nie leci za szybko hihihih
ja tez kleiku nie daje za kazdym razem :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry