reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

Moj Rafałek dostaje w weekendy, jak jestem w szkole moj mrozony pokarm, tesciowa dodaje do butli lyzeczke kleiku, wtedy mały raczej nie ulewa, ale miały byc kupki ładniejsze, a wcale nie sa, wiec mu bez roznicy, he he :-)
A co do rozszerzania diety to ja mam zamiar gdzies tak koniec lutego, poczatek marca zaczac wprowadzac marchewke, jabłuszko, ziemniaczek itd...
Ktos tu pisał o danonkach?? Przeciez to mleko krowie i cukier, z tego co wiem je sie podaje po drugim roku zycia...

reklama
Ja zarazie tez wstrzymam z innym jedzonkiem,ponieważ mała jak tak płacze to może ma jeszcze słabo rozwinięty układ pokarmowy więc nie będę ją męczyła ale myśle że ok 5 mies coś tam podam.Ja bym wolała naturalne zupki podawać nie ze słoiczka bo mi kiedyś lekarz nagadał co w tych słoiczkach jest ale jak ona będzie sie tak pruła to mogę nie mieć czasu przygotować i pójdzie słoik.Też już nie mogę sie doczekać bo mała chętnie zjada kropelki z łyżeczki a przy butli i płacze więc może być ok.Mam taką nadzieję.

sluchajcie kupilam kleik Nestle i dosypalam do mleka pol miarki od mleka.no wszystko fajnie ale to cholerstwo nie chce przejsc przez dziurke w smoczku.jak wy to robicie ze u Was przechodzi.macie smoczki di kaszek juz?bo nie wiem co zrobic, bo boje sie ze te znowu do kasze beda za duze i maly sie zachlysnie:/pomozcie...

Asiu są smoczki do kaszek, ale one rzeczywiście mają dużą dziurkę, taki krzyżyk. Może spróbuj z następnym rozmiarem :confused:

Ja rozszerzanie diety zacznę od słoików, bo rzeczywiście wybór większy. Ale jabłka w słoiku nie będę kupować. A na lato już swoje będę robić, bo nowalijki dla dzieci nie są zalecane, bo tam sam azot :sorry2:. Poczekam, aż warzywa dojrzeją albo od siostry dostanę. Fakt, że Bartek będzie jadł więcej różnych rzeczy, bo chyba z drugim dzieckiem tak jest. Z Martyną tak ostrożnie podchodziłam, a mogłam więcej próbować.

Kupilam dzis Kleik z BOBOVITY i Kaszke mleczno-ryzowa bez dodatkow z Bobovity
Najpierw podam jej tego kleiku ale mniej niz pisze na nim bo to niby od 4 miesiaca i zobacze czy mi wypije i moze po tym zadziej bedzie jadla ZOBACZYMY
Pozniej moze troszke kaszki dodam do mleka

Dziewczyny kaszki tez sa po 4 miesiacu Ja mam ta bez dodatku czy ktoras by sie odwazyla zrobic sama kaszke po 2 miesiacu ????????????

ASIU ty masz chyba LOVI ????ja tez i mam te moczki z ta najmniejsza dziurka i tez jestem ciekawa czy przejdzie z tym kleikiem Jak nie to jutro kupie smoczek nastepny rozmiar :tak:

Dorotka ja mam Lovi tylko 1 butelke i jej nie uzywam bo maly jej cos nie chce, mam z Tomme Tippee i Avent.a boje sie tez ze nastepny rozmiar smoczka tez nic nie da bo to sa takie jakby platki ryzowe tak to wyglada i nie wiem czy przejdzie.
jutro w aptece chyba zapytam bo podobno sa 2 roizmiary tych do kaszek.
dziewczyny ktore dodajecie kleiku jakie smoczki macie?
aha ja kaszki jeszcze nie bede dawac chyba, jeszcze jednak poczekam.

HYM.... no nie wiem z tym podawanie wcześniej innych rzeczy poza mlekiem. Ja planuje dopiero po 4 miesiącu zacząć urozmaicać dietę małego. Kacper jeszcze mi kolkuje i jak dla mnie to zbyt duże ryzyko. Co do moich typów to zacznę od jabłuszka i kaszki bananowej z nestle. Sama bardzo je lubie i często podjadam więc mylę że i Kacperek nie będzie wybrzydzał :)

ASIU ja kupilam KLEIK Z BOBVITY i mam butelke LOVI a smoczek ten z najmniejsza dziurka i przeszedl ten kleik w tym smoczku :tak:Dalam jej tak jak ty 1 lyzeczke ta od mleka tego kleiku i nie bylo problemu :tak:

reklama
HYM.... no nie wiem z tym podawanie wcześniej innych rzeczy poza mlekiem. Ja planuje dopiero po 4 miesiącu zacząć urozmaicać dietę małego. Kacper jeszcze mi kolkuje i jak dla mnie to zbyt duże ryzyko. Co do moich typów to zacznę od jabłuszka i kaszki bananowej z nestle. Sama bardzo je lubie i często podjadam więc mylę że i Kacperek nie będzie wybrzydzał :)

Ostatecznie mama zadba, żeby się nie zmarnowało ;-):-D
A ja osobiście wolę bobovita - nie gęstnieją tak szybko jak nestle, można dosypać kaszki i da się wymieszać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry