reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
Ja tez nie mam pojecia jak to jest z tymi smoczkami bo to moje pierwsze butelkowe:))) fakt Niki jadła tez ale tylko przez 2 miesiace a 11 lat temu nie było takiego wyboru:-D

hej dziewczyny. mój synuś ma 4 i pół miesiąca. karmie go wyłacznie piersią ale chce zacząć wprowadzać jakieś zupki. wiecie może co taki maluch może jeść? znacie jakieś przepisy? bo wolałabym sama mu gotować. prosze o rady!!!

po pierwsze wszelkie nowosci wprowadza sie w malutkich ilosciach i powoli conajmniej 2/3 dniowymi przerwami. Zaczyna sie od dan jedno składnikowych. Z czasem dodaje sie składniki:tak:Ale tylko na poczatku. Jak zauwazysz ze maluszkowi nic nie jest mozesz smiało wprowadzac inne dania urozmaicone nie przestrzegajac juz przerw kilku dniowych. Najlepiej sprawdz co jest w sloiczkach od 4miesiaca wtedy bedziesz wiedziała co mozesz podawac.;-)

Takie jest moje zdanie:-p

Dokładnie tak myślę. Np jabłko, jak wszystko ok to za kilka dni marchewkę z jabłkiem, później marchew z ziemniaczkiem itd. Gotowanie to generalnie rozgotowanie warzyw w wodzie i wymieszanie z masełkiem lub oliwą z oliwek. Ja gdzieś miałam książkę kucharską dla niemowląt. Tu na forum w wątku o karmieniu chyba można ją dostać.

dziewczyny ja mam w domu i butelki aventa i nuka i lovi ale żadna jej nie pasuje bo sie ciągle zachłystuje mimo że najmniejszy smoczek i w koncu je z butelek dr browna mają taką rurkę w środku żeby powietrza nie było i jakoś są ok.Jak tak piszecie o tych kaszkach tez już bym podała ale sie boje ze wzgl na ten jej płacz.

Ja dziewczyny mam tak mało pokarmu ze nie moge sciągnąć laktatorem tylko wyciskam małej do butelki ręką.Mała nie chce już wogóle mojej piersi drze sie przy butelce a co dopiero przy cycu a mnie jest przykro(jak będę miała 2 dziecko ani razu nie podam butli),jeszcze utrzymam laktacje by Jagna złapała troche tych antyciał no ale teraz to jest tylko męczarnia dla mnie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry