reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

A tu jest kasza do gotowania ,ale 1 minutowa.:tak::tak:
Lubella.pl - Lubella - Kasza manna błyskawiczna
Tą kaszkę robiłam małej przez pierwsze dni ,a potem to już ta błyskawiczna z owocami z bobovity.
Z racji dzisiejszej biegunki podjęłam decyzję ,że odstawiamy na razie gluten i lekarz powiedział,że to bardzo dobry trop.Szkoda na tym etapie małej jelita dodatkowo obciązać.

reklama
Pieszczoszka sama nie wiem...chyba zakupię tą z bobovity:)

Również wiem że nie wolno zagęszczać mleka 2 czyli np kaszka malinowa w tym wpadku odpada? czy kupuje się już kaszki które maja w sobie MM?:eek:

Ostatnia edycja:
andav - moj tez patrzy na mnie jak jem ale rowniez kiedy czesze wlosy, robie glupie miny, gadam przez telefon - generalnie dla niego mama to jak telewizor :-D Nie no, jak masz sie zameczyc to pewnie ze lepiej pomyslec o rozszerzeniu.

Dziewczyny - a czemu Wy gotujecie te manne :confused: Wyslalam dzis (przez Wasza gorliwosc i mnie sie udzielilo :-p) chlopa na zakupy - przyniosl mi manne i owies jako kaszki z glutenem dla niemowlat po 4. miesiacu (andav - info dla Ciebie: pelnoziarniste Grießbrei i Haferbrei, bio, Alnatura, z DM), w skladzie jest tylko pszenica / owies a przygotowanie polega na zalaniu przegotowana woda w temperaturze ok. 50st. i pozostawieniu do wystygniecia do temperatury spozycia - tak latwo przygotowac mala ilosc. Ani deczka o gotowaniu. To jak to rozumiec teraz - czemu Niemcy nie kaza gotowac?

kugela on patrzy na mnie ja w tv ale jak cos jem to poprostu zamiera i dokladnie obserwuje kazdy moj ruch lyzka czy np. jablko- to inaczej wyglada niz zawsze- tak ze az mi to jedzenie staje w gardle :-p

Moja lista warzyw na poczatek to: ziemiak, cukinia, marchew, kalarepka, burak cukrowy i pasternak (jak go gdzies dostane w sklepie:szok:)

sluchajcie a skad wiadomo ze u niemowlecia jest rozwolnienie? jak on zawsze te kupy ma rzadkie?

haha, andav, swietnie to opisalas :-D Moj sie lubi patrzec jak jem ale jak mu podtykam to jedzenie pod nosek to go juz nie interesuje ;-) Ja to sobie kombinowalam, ze on mysli, ze mama sie tak samo bawi jak on - wkaldajac rozne rzeczy do pyszczka :-p:-D

Pasternak dostaniesz w kazdym wiekszym bio sklepie (np. Reformhaus). Poza tym jest juz gotowy w sloiczkach np. w DM - sam a takze z ziemniakiem oraz w wersji menue czyli z mieskiem. Ponadto rosnie u nas w ogrodku :-D Buraka cukrowego zdecydowanie odradzam :no: Przeciez to cukier :szok: Skad Ci ten burak do glowy przyszedl? :confused:

te wszystkie warzywa wymienila mi polozna- w tym wlasnie- azula- kalarepke i wlasnie buraka - steckrübe to burak cukrowy tak?

A TY MASZ U SIEBIE DM? szczesciaro jedna!

aaa do wszystkiego polecila dodawac lyzeczke oleju rzepakowego...zapytalam czy nie lepiej maselko powiedziala ze olej rzepakowy zawiera lepszy tluszcz

kugela a ktorego maja ty rodzilas?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry