reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

No właśnie się wciąż dzisiaj przewracała na brzuch i już mnie to wkurza bo w drugą strone nie umie i po 2 minutach cała akcja kończy się wrzaskiem. Ja ją odwracam na plecy a ta spowrotem ;-)

reklama
no Natalcia też nie chciała leżeć na brzuszku od początku,ale teraz jak zaczeka się obracać to się jej to spodobało,i teraz tak ładnie podnosi główeczkę,aż sama się dziwię...

Załączniki

• P1040605.JPG
    P1040605.JPG
    76,5 KB · Wyświetleń: 44
Cass mieliśmy dokładnie to samo,hehe też się wkurzała jak za długo już leżała,głowka jej opadała i płacz,pokazałam jej jak ma się obracać spowrotem,może załapie...

kania, brawo dla Oliwki :)

margerrita,
wow jestem pod wrażeniem! ale co ja się dziwie wkońcu Patryki to mądre chłopaki;)))

cass
, no to tak samo dzisiaj u mnie :) Jak się przewraca na brzuszek to się cieszy a po minucie jest wielki ryk bo co dalej ... przecież sam sobie nie dam rady ;)))

Dziewczyny jak was czytam, jakie postępy robią wasze pociechy, to powoli zaczynam się martwić ;/ Zuza nie ma najmniejszej ochoty się turlać w jakąkolwiek stronę ( pediatra twierdzi, że jest duża, to pewnie trudniej jej tyłeczek zarzucić), nie śmieje się na głos ( nad tym najbardziej ubolewam) nie gaworzy gugu, gaga ani nic w ten deseń ( słuch jest ok) za to jak ją podpuszczę, żeby "puszczała" ślinę, to jest nie do pobicia. Aż się martwię co w szkole będzie, jak taki leń z niej ;/

Natalka też raczej jest cichutka,tylko czasem się rozgada,mata dużo pomaga i podłoga,powinno się jak najwięcej kłaść na podłodze by dziecko miało podpór i dużo miejsca do hasania,nasza Myszka w łóżeczku kładła się w poprzek i chciała sie obracac,ale niestety za długie nózki heheh

no właśnie nie za dużo ;/ do południa sama w łóżeczku, a po południu na kanapie w dużym pokoju, albo na tapczanie u syna. Mam w domu za chłodno żeby ją dłużej na podłodze trzymać.

Maga76 a jakbyś na kocyk jakiś ja dawała grubszy?jest fajne ćwiczenie na to by pomóc jej albo zmobilizować ja do obrotów,a dźwiga dupcię do góry?tzn razem z nóżkami tak jakby chciała zrobić świecę?

reklama
ja z przewracaniem to tak z 2 tygodnie nie dawalam za wygrana a teraz - obejrzyj sobie video z leane na galerie wrzucilam - z brzuszka na plecy zakumala i jej sie podoba. popychalam troche do obrotu, pokazywalam zabawki i telefon nad jej glowa i to ja kusilo.teraz wiczymy z pleckow na brzuszek i widze ze zaczyna kumac o co chodzi.

Do góry