reklama

Rozwoj naszych maluszkow

u nas na tapecie pelzanie po calym domu, z zawrotna predkoscia. Dzisiaj musialam poprzestawiac caly korytarz aby odciac mu droge do schodow piwnicznych, musze tez cos wykombinowac z miskami kota, mlody maniakalnie chce sie dorwac do jej koryta. Siedziec potrafi jak go posadze ale robi to malo chetnie, bo zaraz sie przekreca i ucieka. Gada malo, raczej piszczy i podspiewuje.

reklama
mamusia to Tymek ma zabawę
olga faktycznie przerażające, ale nieuniknione. Nam rehabilitanci mówią, że Hanka ma taką potrzebe przemieszczania, a nie umie jeszcze dopracować raczkowania, więc lepiej dla nas gdyby juz jej to wyszło, może uspokoiłaby sie troche emocjonalnie i tym samym my mielibyśmy troche wytchnienia...ale po tym co piszesz jest odwrotnie:szok:
Choć o zgrozo interesuje ja wszystko i z naszego łóżka pełza do krawędzi, zeby zobaczyć co jest poniżej :szok:Szczęście jak robi to po stronie gdzie łóżko graniczy ze ścianą, to jedynie walnie głową w ścianę i beczy :sorry2:

No i poszło :) Hanusia siada sama, spaceruje po całym mieszkaniu, chodzi od pokoju do pokoju, zagląda do kuchni, musimy w końcu zrobić płotek na schody :szok:

Kilka dni temu nauczyła się wyciągać klocki z pudełka rączką, ale wkładać jeszcze nie potrafi :-)

No i się do tego rozgadała :) o północy obudziła się, stwierdziła, ze nie jest zmęczona i zaczęła wołać mama mama mama i tak chyba z godzinę ;) później włączyło się bababa i gagaga keke ta i tak w kółko :)

A to dzisiejsza rewelacja :D

Zdjęcie014.jpg

Icak, nam też mała tak pełzała do samej krawędzi. Zawsze jednak ktoś siedział obok "na wszelki wypadek" a i tak raz spadła. Przekoziołkowała przez męża nogi i bęc na dywan. Na szczęście nic się nie stało, bo my łóżko niskie mamy, ale już nie zostawiam jej samej ani na chwilę, chyba, że na podłodze albo w łóżeczku.

Ostatnia edycja:
Ja-zołza - ja już nawet się nad czymś takim zastanawiam.. Kask ochronny dla dzieci do nauki chodzenia, Thudguard Niebieski | Kaski ochronne | BezpiecznyDzieciak.pl, zabezpieczenia dla dzieci, bramki ochronne zabezpieczajace, kask do nauki chodzenia, monitory nianie, Reer, Angelcare, tornistry plecaki szkoln :dry: Zawsze wydawało mi się dziwne ubieranie dzieci w takie wynalazki, ale teraz zaczynam zmieniać zdanie... :tak:

O! Albo ten - jaki bajerancki http://www.bezpiecznyurwis.pl/p/pl/ok30/kask+no+shock+ok+baby+kratka.html wyglądałby jak dżokej!!!

Ostatnia edycja:
olga - my wyznajemy zasade jak sie nie wywroci to sie nie nauczy ;) i poki co działa hhe :p co sie da to zabezpieczamy ale nie ubieramy mlodego w zbroje :) dzis zatrzymała go sciana..popatrzyl sie i odwrót :-)

mamusia
sprubuje...

reklama
agabre brawo!!! Zdolna dziewczyna :)

mrsmoon Marysia tak czasem próbuje, ale od razu się przewraca bo nie może jeszcze równowagi złapać:)

Olga hehe, niezły ten kask! Myślę, że zanim by do was doszedł to Antoś nauczy się dobrze siadać i lepiej łapać równowagę więc chyba możecie sobie odpuścić:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry