• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

wow! martadelka nieźle z tym misiem:szok: a didi Maja mówi głównie jak widzi takiego wielkiego miśka u moich rodziców;-) więc didi to chyba miś wg niej:-D
i zaczepna strasznie jest - kaszle ze śmiechem jak chce wzbudzić nasze zainteresowanie;-)

didi jako miś - super :-D
no moja ma teraz fazę na pokazywanie, np. na wannie leżą jej zabawki do kąpieli i jak się kąpiemy to cały czas pokazuje i mówi 'to' więc po podaję jej zabawkę, po czym Emilka znowu mówi 'to' i nie skończy póki jej nie podam wszystkich zabawek:-D a najlepsze jest to, że jak już nie ma zabawek na wannie, to patrzy się w to puste miejsce, pokazuje paluszkiem i ... nic nie mówi:-D więc kładę od nowa zabawki na wannę i tak możemy bez końca:-D
Aestima Twój Miesio to spryciarz - sam sobie bije brawo - genialne dziecko:biggrin2:
mrsmoonTwoja Majeczka to mądry szkrab, bo moja Emilka nawet jak patrzy na mnie to mówi 'ta-ta':rofl2:
marta24 moja mała też pokazuje 'nie, nie, nie', oczywiście zawsze wtedy jak ktoś mówi 'nie':biggrin2: ale z tym mruczeniem to mnie zaskoczyłaś:-D

reklama
mrsmoon
Nie uraziłas, lubie wiedziec po prostu - idealne wymiary labradora tez znam, mimo ze nasz rasowy (rodowodowy) pies odbieka od nich :-)

Oli czeka na 3 zebisko - juz widac przy dziasełku - objawów dalej brak:-)

A co do siadania - znowu wracam -:nerd: to Oli juz od dawna robi brzuszki - zapinałam go w lezaczku do jedzenia do piesci zaciskał i do przodu siadał. A teraz cwiczy raczkowanie i tepo by dorwac Ameli zabawki nim mu ucieknie z nimi . . . ;-)

Ja to mam bzika z tym jak siedzi Amela - by nie zadługo w jednej pozycji - co 15min jej mówie nogi i zmienia pozycje (bokiem ,po turecku, na kolanach), to samo przystole by prosto siedziała lub przystoliku by stopy z przodu całe na ziemi stały, no i kregosłup by prosty - takie moje wariactwo - a jak mowie " nogi" to ona jak na rozkaz zmienia pozycje - pewnie dobrze mowia, ze tresuje dzieci:dry:

Ostatnia edycja:
Nauczyło się dziecko raczkować i matka ma przesrane :-p Dzisiaj pół dnia namiętnie i z radością niesamowitą wyłaził mi do przedpokoju i na posłanie psa, a potem jeszcze dalej, do misek zwierzaków. Miałam biegania! Może nareszcie waga ruszy w dół ;-) :-)

dobra wiem że to późno w porównaniu z Waszymi szkrabami ale....
mój Tymek CHYBA dziś kończy 8 mcy, tak mi się wydaje bo 30 lutego nie ma....i to właśnie dzisiaj zaczął pięknie pełzać, wiem wiem że to późno ale i tak jestem ogromnie z niego dumna bo powiem że to był wielki problem, nienawidzi leżeć na brzuszku i jak tylko został tak położony to od razu był hops na plecki, podnosi się na rączkach pięknie ale z pełzaniem.....ach i tak JESTEM Z NIEGO PRZEOGROMNIE DUMNA :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry